Cât de importantă este lumina în viața noastră? Cât de sofisticat este designul de iluminat și cât de greu este să obții exact ce-ți dorești de la o astfel de instalație? Sunt doar câteva întrebări de la cea de-a doua ediție a simpozionului Light Edu, care are o supriză pentru timșoreni.
Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, împreună cu echipa Light Edu și Facultatea de Arhitectură și Urbanism, programează, în această săptămână, a doua ediție a simpozionului Light Edu, o serie de evenimente dedicate designului de iluminat și explorării experiențelor vizuale stimulate de lumină. Tema din acest an este „Lumină pentru orașe | Modificarea percepției asupra orașului prin lumină”. Iluminatul artificial a evoluat ca mijloc de a cuceri întunericul, pentru a mări „durata de utilizare” a orașului, dar, pe de altă parte, iluminatul artificial este folosit pentru comunicare, arhitectura devenind un mediu de emisie. Conferințele vor avea loc la Consiliul Județean Timiș între 4 și 6 octombrie, începând cu ora 16. Vor vorbi Roger Narboni (Concepto, FR), Lara Elbaz (ES), Marco Bevolo (NL), Chiara Carucci (IALD Nordic, Tengbom, SE), Satu Streatfield (PUBLICA, UK), Ferenc Haász (MadeByLight, HU), András Balogh (MadeByLight, HU), Aura Bălănescu (Avanpost, RO), Emre Gunes (TR), Ana Anakijev (RS), Iulian Angheluță (Free Miorița, RO), Kevin Finnan (Motionhouse, UK), Ștefan Paskucz (9opțiune, RO), Lupecales (ES), Andrea Möller (NL). Mai multe detalii găsiți aici.
Dincolo de discuțiile între specialiști, timișorenii vor putea admira cât de important este iluminatul artistic și cum schimbă acesta percepția asupra unui obiectiv poate banal, pe care îl vezi zilnic și poate că nu-ți mai spune nimic. În 3 octombrie, de la ora 20,30, va porni instalația de iluminat de pe Podul de Fier, care se va aprinde și în următoarele seri, până pe 6 octombrie.
Comentarii prin facebook