Bursă în America pentru un cercetător de la Universitatea de Vest din Timișoara

Un cercetător de la Universtatea de Vest Timișoara a primit o bursă importantă în Statele Unite. Studiul pe care acesta îl va realiza în America are aplicabilitate în zborul la altitudine mare și în medicină.
ambruș
Victor Ambruș, lector la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, care a câștigat o bursă Fulbright Senior, în domeniul Fizicii Matematice. Cercetătorul va face un stagiu de cercetare în Statele Unite, la Universitatea Old Dominion din Norfolk, Virgina, concentrându-și studiul pe curgerea gazelor rarefiate prin microcanale. Cercetarea lect. dr. Ambruș, care predă fizica fluidelor la UVT, se poate aplica în dezvoltarea micro-sistemelor electro-mecanice, a aparaturii medicale miniaturizate și în optimizarea fuselajelor pentru zborul la altitudini mari.

„Mulțumesc comisiei Fulbright Româno-Americane pentru oportunitatea și onoarea de a desfășura un stagiu de cercetare postdoctorală într-un colectiv prestigios al unei universități din SUA, în calitate de «Fulbrighter». De asemenea, mulțumesc colegilor și colaboratorilor mei pentru ajutor și pentru sprijinirea candidaturii mele”, a spus Ambruș.

Profesorii UVT sunt recunoscuți pe plan internațional. „Reușita colegului nostru este parte a unui șir întreg de recunoașteri pe plan național și internațional obținute de profesorii Universității. Valoarea unei instituții de învățământ superior este dată în primul rând de resursa sa umană. Stăm foarte bine la acest capitol. Dovadă sunt premiile Academiei Române, ale Asociației Orizonturi Universitare și Premiile Elsevier Scopus Award, dacă e să menționez doar câteva reușite”, a declarat, la rândul lui, rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic