Cât de iute poate fi ardei habanero? Puteți afla la concursul care va avea loc în ultima zi de octombrie, la Cafeneaua Verde. Vor fi patru probe și încă una surpriză, la finele cărora va fi desemnat curajosul cel mai… pirogurmand din Timișoara.
Cafeneaua Verde și Agro Fresh Ecologic pun la cale Timișoara Habanero Contest. Vor fi patru probe, „puterea” ardeiului fiind crescătoare de la probă la probă. Pentru a se considera proba îndeplinită, ardeiul trebuie consumat în totalitate, inclusiv semințele acestuia. În cazul în care unul dintre participanți recurge la o gură de lapte, acesta se consideră descalificat. Proba surpriză (numărul 5) este oferită de Habanero Chocolate.
Habanero este o varietate de ardei iute din specia Capsicum chinense, tipică Peninsulei Yucatán din Mexic. Nu există multe varietăți, dar aceasta a intrat în 1994 în Cartea Recordurilor ca având cel mai puternic gust picant (cu o valoare de până la 577.000 de unități pe scara Scoville), însă în 2007 a fost detronat de specia Bhut Jolokia. Numele Habanero derivă de la Havana, capitala Cubei, dar cel mai mare cultivator al aceste specii este Mexicul.
Dacă, la finalul probelor, doi sau mai mulți concurenți vor fi la egalitate, urmează o probă de departajare. Câștigător va fi desemnat cel care va consuma cei mai mulți ardei habanero roșii în 30 de secunde. Concurenții vor fi urmăriți cu atenție de un juriu din care vor face parte Segundo Rufino Delgado Montenegro, consulul statului Peru, și Adrian Bădescu, consulul Onorific al Mexicului. Câștigătorul concursului care va avea loc miercuri, 31 octombrie, de la ora 20, va primi un voucher în valoare de 500 de lei, valabil la Cafeneaua Verde.
Comentarii prin facebook