Liberalii din CJ Timiș se plâng că primesc prea târziu proiecte. La CL Timișoara, ele se dau și cu 15 minute înainte de plen

Liberalii din CJ Timiș cer proiectele pe care trebuie să le voteze cu mininum 24 de ore înainte. E ultima solicitare a liderului de grup. Comparativ, PSD-iștii din CL Timișoara nu le primesc uneori decât când încep plenurile. Ambele tabere vor însă… justificări.
primării
În ultimele două luni, la Timișoara, aproape că n-a fost săptămână la care să nu fie convocat vreun plen de consiliu local sau județean. De urgență sau chiar de îndată, aceste ședințe au cert în comun un lucru: întârzierea cu care sunt prezentate de Executiv proiectele care trebuie votate. Recordul este deținut, de departe, de PMT, care pune la dispoziția consilierilor proiecte cu câteva minute înainte de începerea plenului sau chiar cu câteva minute după ora la care a fost convocat acesta.

CL Timișoara s-a întrunit, în 2018, de vreo patru ori în ședințe de îndată, aduse la cunoștința consilierilor cu doar câteva ceasuri înainte. Oricum, „extraordinarele” sunt demult la ordinea zilei. În ultimele două plenuri, social-democrații, prin vocea Luminiței Țundrea, respectiv a lui Dan Idolu, au cerut Executivului să prezinte, fie și pe o jumătate de pagină, justificarea urgenței în cazul multelor proiecte apărute pe listele suplimentare. Drept reacție, la ședința din 30 octombrie, convocată pentru ora 16, ultimele materiale le-au fost „livrate” consilierilor la 15.30.

Miercuri, la plenul din 31 octombrie al CJ Timiș, surpriză! Liderul grupului PNL Nicu Bitea a avut o solicitare către președintele Călin Dobra. El a cerut să primească mai repede proiectele! Ba chiar a oferit și un termen! „Vrem să primim proiectele cu 24 de ore înainte de plenul extraordinar sau ordinar. Și noi vrem să fim în cunoștință de cauză cu absolut toate detaliile acestor proiecte. Nimeni nu are nimic împotriva acestor proiecte cu fonduri europene, însă dorim și noi să fim în cunoștință de cauză, din toate punctele de vedere”, a spus Bitea. Șeful CJ i-a replicat că, în măsura în care acest lucru va fi posibil, „va ține cont” de solicitările liberalilor.

Pe final, încă un detaliu. La CJ Timiș, înainte de fiecare plen, proiectele sunt disponibile pe site-ul instituției, în stilul învechit și puțin funcțional al paginii. Dar sunt. La Primăria Timișoara sunt, și nu de puține ori, proiecte care nu apar oricum la această secțiune, iar la cea de hotărâri sunt publicate la zile bună după adoptare. Dar, nu-i așa, Timișoara se dezvoltă în forță și nu se împiedică de astfel de mărunțișuri…

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top