Pofticioșii din vestul țării sunt așteptați, la acest sfârșit de săptămână, la Buziaș. A zecea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului înseamnă două zile de delicii culinare și muzică. Sâmbătă însă, va fi ziua… găiganei uriașe.
A zecea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului va avea loc sâmbătă, 13 octombrie, și duminică, 14 octombrie, în Parcul Central din Buziaș. Cei mai buni bucătari vor găti papricaș la ceaun, încântându-vă papilele gustative, pe scenă vor fi artiști pentru a vă încânta și… auzul. Sâmbătă, 13 octombrie, spectacolul începe la ora 16, pe scena din Parcul Central urmând să urce Vest Phoenix Cover, Phaser, Ștefan și Ana Maria Colombar, Aleksandar Aca Ilic și Biljana Jevtic, Marinko Rokvic și orchestra condusă de Misa Mijatovic.
A doua zi începe la ora 9, cu prepararea papricașului. Între orele 14 și 14,30 vor avea loc degustarea, jurizarea și desemnarea câștigătorilor. De la ora 13 va începe și spectacolul folcloric, pe scenă urmând să urce zeci de ansambluri folclorice și artiști de muzică popular. În acest an va avea loc și un show de iluzionism cu Lorenzo Cristian.
Această ediție, la care sunt așteptați peste 20.000 de oameni, înseamnă și o surpriză! Pentru că sâmbătă, 13 octombrie, este… Ziua Mondială a Oului, va fi pregătit un preparat culinar gigant și tradițional! 7 bucătari iscusiți vor face o găigană pentru care vor folosi exact 1.001 ouă! Dragilor! „Așa cum vă spuneam zilele trecute, o mare surpriză s-a lăsat așteptată. Datorită proporției pe care o are, cred cu adevărat că merită așteptarea. Oameni buni, împreună cu mentorul meu, binecunoscutul Uica Mihai, în parteneriat cu Primăria Orașului Buziaș, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș și, nu în ultimul rând, o firmă cu renume în Banat, am hotărât să facem sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 13, o omletă record de 1.001 ouă! Vom găti în tigaia gigant o omletă bănățeană de 1001 ouă pe care o vom distribui gratuit”, spune Sebastian Paul.
Comentarii prin facebook