Președintele Klaus Iohannis a retrimis în parlament Legea codului fiscal. Există în prerogativele prezidențiale și această posibilitate, Iohannis considerând că noul cod ar conduce România într-o oarecare aventură cu final neașteptat. Astfel că nițică analiză în plus pe marginea lui n-ar strica. Mai ales că guvernul n-a prezentat o simulare, un studiu de impact vizavi de efectele economice ale codului. Și, vai!, ce s-a întâmplat după această intervenție prezidențială. Cât vuiet, cât bocet, câtă zarvă! Parcă Pământul și-a oprit mișcarea de rotație, oripilat de gestul lui Iohannis care a respins bunătate de cod făcut de un actual pușcăriaș. (Nu știu, poate între timp a ieșit, că n-am mai urmărit peripețiile penale ale colecționarului de artă Darius Vâlcov.)
Evident, dintre toate bocetele auzite, cel mai strident a fost al patriotului naționale, mândrul premier Victor Ponta. Care, tam-nisam, mai că nu l-a făcut pe președinte vânzător de țară, cumpărat de Marea Ocultă Mondială care vrea României tot răul din lume. Vă aminitiți de unul Nicolae Ceaușescu, cel care vorbea de „agenturili” care vor răul României? Sau ungurii care ne fură Ardealul și-l duc în Ungaria? „Poate nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa… o colonie care cumpără bunuri produse de alții”, a reinventat Ponta discursul vadimisto-dandiaconescian. Aici nu mai vorbesc de neghiobia tovarășei Rovana Plumb, care oricum nu-și poate depăși statutul de activistă PCR la întreprinderea Miraj. Tovarășă care a glăsuit că, fără noul Cod fiscal promulgat acum, dar neapărat acum, nu mai poate mări salariile anul viitor. Când nu există nicio legătură între cele două legi, iar dacă există, lucrurile sunt taman invers, dar n-ai cum să pierzi vremea discutând pe marginea tâmpeniilor debitate de urmașa Suzanei Gâdea. Nu mai spun că la Ghiță TV s-a pus problema suspendării președintelui pe motiv de trădare națională.
Motiv evident mult mai grav faptul că Ponta care a șters din pix o datorie de 600 de milioane de euro către statul român a cazacilor de la Rompetrol. Nu contează nici faptul că într-un clasament World Economic Forum, guvernul guralivului și mitomanului Ponta se află printre ultimele din lume la capitolul eficiență, fiind considerat mai slab decât executivele din țări precum Tanzania și Uganda. În mod cert – o spun specialiștii – noul cod este mai bun decât cel actual. La fel de adevărat este că acest cod poate fi îmbunătățit. Lucru care se putea face în parlament. Amintesc un lucru despre care se spune mai puțin în acest talmeș-balmeș mediatic: noul cod, chiar dacă era promulgat deja, intra în vigoare din 1 ianuarie 2016. Așadar, în locul isteriei naționale provocate de Ponta și acoliții săi, se putea întruni foarte bine parlamentul în ședință extraordinară, se mai modifica sau nu unele aspecte din cod, care era retrimis președintelui. Iar a doua oară promulgarea era obligatorie. Și intra în vigoare tot pe 1 ianuarie 2016. Fără isterie, scandal și mult căcat aruncat în ventilator. Dar ce poți să te aștepți la un individ „instabil”, care vrea să ne arate cât de „patriot” este? Și chestia cu „instabilul” n-o spune subsemnatul, ci un fost apropiat al premierului, numitul Liviu Dragnea.
Comentarii prin facebook