Primăria Timișoara a depus 10 proiecte pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Printre acestea, reabilitarea a două poduri și amenajarea a două străzi, din care una ar fi trebuit să fie gata deja. Primarul Nicolae Robu spune că toate proiectele vor fi puse în practică, indiferent dacă primesc sau nu bani de la guvern.
Vineri, 17 martie, a fost ultima zi de depunere a proiectelor pentru PNDL. Primăriile din toată țara au prezentat peste 5.000 de proiecte, iar cele care sunt eligibile urmează să fie anunțate de Ministerul Dezvoltării. Primăria Timișoara a depus 10 dosare:
- Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” – Extindere Centrul de recuperare medicală ambulatorie
- Reparații acoperiș la Școala Gimnazială nr. 25
- Extindere Școala Gimnazială nr. 16
- Mansardare la Liceul „Vlad Țepeș”
- Construire sală de sport Școala Gimnazială nr. 25
- Reabilitarea podului Ștefan cel Mare
- Reabilitarea podului Eroilor
- Realizare drumuri de legătură și utilități străzile Popa Șapcă – Calea Aradului – Oituz
- Amenajarea străzii Mircea Neamțu
- Amenajarea străzii Edgar Quinet
Lucrarea de pe strada Mircea Neamțu a fost deja scoasă la licitație și câștigată de o firmă care va primi 640.000 lei, fără TVA, pentru refacerea carosabilului, cu două benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete. Strada Edgar Quinet ar fi trebuit să fie gata de peste un an, dar lucrarea nici măcar n-a început, după ce a fost adjudecată de o firmă a lui Georgică Cornu, care între timp a intrat în faliment. Acum urmează o nouă licitație. Primarul Nicolae Robu spune că străzile vor fi amenajate indiferent de sursa de finanțare: bani prin PNDL sau de la bugetul local. „Solicităm să fie publicate sintetic solicitările autorităților locale, după expirarea termenului, apoi vrem să se precizeze clar criteriile după care se face evaluarea, departajarea și ulterior aprobarea pentru finantare”, a mai declarat edilul. Robu nu a putut spune la ce sumă se ridică toate proiectele depuse de PMT.
Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) va beneficia de 30 de miliarde de lei în perioada 2017-2020. Pot fi finanţate lucrări din domeniile: sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei / canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate; unităţi de învăţământ preuniversitar; unităţi sanitare; drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor; poduri, podeţe sau punţi pietonale; biblioteci, muzee, centre culturale multifuncţionale, teatre; platforme de gunoi; pieţe publice, târguri, oboare; modernizarea bazelor sportive; sedii ale instituţiilor publice; infrastructură turistică dezvoltată de autorităţile publice locale.
Comentarii prin facebook