Talentatul domn Gheorghe Ciuhandu

În timp ce liderii USL se ciondănesc pe sondaje făcute mai mult sau mai puţin pe genunchi, în timp ce PD-L e departe de a-şi depista un candidat la primărie, Gheorghe Ciuhandu a intrat, furând grosolan startul, în campania electorală pentru alegerile locale de anul viitor. Ştie şi el probabil că, după candidaţi gen Ion Răducanu sau Ghiţă Ciobanu, în 2012 va avea probleme destul de mari în tentativa de-a mai câştiga un mandat de primar. Al cincilea! În pofida poticnelilor, uneori inerente pentru un neofit în politică, Nicolae Robu rămâne un adversar redutabil pentru actualul primar. Susţinut de un partid nu atât puternic ca organizare, cât cu priză în Timisoara, apoi şi de o alianţă, Robu poate produce anul viitor o rocadă la vârful primăriei. Cele în jur de zece procente (nu e nici egalitate între cei doi, cum susţin liberalii, nici o diferenţă de 20%, cum acreditează unii) care îi despart pe Ciuhandu de Robu pot fi surmontate, mai ales în conditiile în care Robu nu este asimilat încă drept candidat. Mai mult, Ciuhandu nu are în acest moment un partid în spate, iar problema juridică din PNŢCD s-ar putea să nu fie rezolvată până la anul. Nu mai spun că realizările „epocii Ciuhandu” sunt văzute doar de fanii primarului, grupurile de interese din jurul acestuia şi pensionarii care n-au ieşit din urbe ca să vadă cum se dezvoltă alte oraşe.

Ca atare, după 16 ani în care primăria n-a avut nicio strategie de dezvoltare, totul făcându-se la plesneala, la ciupeli (doar există un director Ciupa) şi pe interese, dintr-o dată s-a ajuns ca primăria să deruleze tot felul de proiecte. După vreo opt ani în care nu s-au găsit bani pentru Parcul Copiilor, acesta urmează să se deschidă la anul, în plină campanie electorală. Culmea, s-au găsit bani chiar în perioadă de criză! Tot la anul vor fi date în folosinţă nişte drumuri noi, una-două canalizări, chiar şi un centru de adăpost pentru copiii strazii. Colac peste pupăză, Ciuhandu şi-a propus ca, tot la anul, să inaugureze nu ştiu câte tramvaie noi, pentru care vrea să îndatoreze primaria cu 50 de milioane de euro. Senzaţional – vorba unui alt lider politic – câte poate să facă primăria într-un singur an, într-o perioadă de criză, după ani de secetă! În ceea ce priveşte cele 50 de milioane de euro, nu vreau să abordez problema decât din punct de vedere electoral. Respectiv, nu vreau să mă gândesc la comisioane, la firme de intermedieri, licitaţii suspecte, condiţii tehnice neîndeplinite, aşa cum s-a întâmplat în „Afacerea Skoda” a troleibuzelor importate de primărie.

OK, Timişoara are nevoie de tramvaie noi, dar mi se pare puţin cam deplasat, ca să nu spun nesimţire, să împovărezi viitoarele administraţii cu o datorie de 50 de milioane de euro, cu câteva luni înainte de finalul mandatului. Ca să nu mai vorbim de starea în care se află regia de transporturi a municipalităţii. Ca atare, totul are o conotaţie electorală clară. Mai mult, par nişte zvâcniri supraomeneşti ale unui primar care părea intrat la un moment dat în adormire. Astfel, e de aşteptat ca marţi, când se va vota împrumutul într-o şedinţă aniversară a CLT (de unde atâta grabă?!), să vedem o reanimare a Alianţei DA. Respectiv, ar fi normal ca PD-L şi PNL să se opună demagogiei electorale a lui Ciuhandu.
Una peste alta, mai trebuie spus că sunt şi reprezentanţi USL fericiţi de toate aceste zvâcniri. Şi nu mă refer aici la viceprimarul Sorin Grindeanu, căruia i-ar conveni un status-quo la primărie, ci la presşedintele PC Timiş, Maria Grapini. Care, hotărât lucru, va avea anul viitor mari comenzi de panglici de inăugurari de la primărie, pentru firma ei Pasmatex.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

titu a spus: (august 1st, 2011 at 19:20 )

esti patetic ino, in sustinerea unui individ penibil. indiferent de ura pe care o ai fata de ciuhandu, inca de acum n mandate, e grotesc sa crezi ca timisorenii vor sustine o alternativa penibila, lipsita de substanta ca cea reprezentata de acest individ comic si neserios, robu

Anonim a spus: (august 1st, 2011 at 20:06 )

Pentru Titu
Nuuuuuuuuuuu, sigur ca e patetic Ino. O sa murim cu Ciuhandu de gat.
Oricine vine, e mai bine o schimbare in locul plafonarii in care se gaseste Timisoara. Si ce s-a intamplat cu asta nu trebuie sa se mai repete.

Marius a spus: (august 1st, 2011 at 21:02 )

Si eu cred ca e mai bine altceva, o alternativa decat sa mergem inainte cu Ciuhandu care ar insemna din nou, de fapt o regresie din toate punctele de vedere pt oras. Mai treziti-va timisorenilor si mai votati altceva, nu v-ati saturat de bataia de joc a barbosului?

barley a spus: (august 1st, 2011 at 22:54 )

Se pare ca politicienii traiesc in lumea lor. Realitatea e insa alta, aceea in care marea majoritate e scarbita de politica, orice candidat ce provine din actuala clasa politica nu face decat sa provoace o scarba si mai mare, indiferent daca are barba, mustata, chelie sau chiloti portocalii. Primarul va fi iarasi decis de o mana de oameni, mult mai putin decat cei 22% ce au fost la vot ultima oara. Iar la atras cele cateva mii de voturi necesare, barbosul mafiot e campion. Spre deosebire de diletantul de robu, ce face valuri doar in vana sau chiar in lighean, barbosul se incalta in tenisi, isi ia camasa simpla de om sarac si cinstit – modelul iliescu – si cu o zi inainte de alegeri face rost de cateva mii de pensionari mai saraci cu duhul. Iar fraierii de pesedisti nu fac decat sa-i dea o mana de ajutor barbosului, taindu-si singuri craca de sub piciore impartind mici si bere.

Bunditi a spus: (august 1st, 2011 at 23:33 )

Copyright-ul nenea Ino, copyright-ul nenea Ino, vezi ca netul are memorie nelimitata spre deosebire de oameni!!!! Daca tot ai talent produ si tu texte 100% originale nu te inspira dupa altii ca nu e frumos

costinho a spus: (august 2nd, 2011 at 11:13 )

pai da, e campanie, dar, la cum se misca robu in ultima vreme cred ca actiunea asta de imagine a lui ciuhandu e inutila. robu nu e slab, ci extrem de slab. iar evolutia lui din prezent se va dovedi de fapt o involutie in viitor.

pascal a spus: (august 2nd, 2011 at 11:45 )

D-le Ino devii de-a dreptul ridicol cu acest Robu Nicolae. Un frustrat si un complexat, un individ care isi vopseste parul la cei peste 5O de ani, care sufera de cultul personalitatii sa ajunga Primar al Timisoarei!?

miruna domocle a spus: (august 3rd, 2011 at 12:01 )

Noi nu avem candidatii seriosi la primarie, Ciuhandu, a demonstrat ca se poate ca un oras odata fruncea sa fie lasat de izbeliste, constanta, cluj, craiova, sibiu, brasov sunt pe val, acolo se baga banii, acolo se fac proiecte europene.
Ciuhandu vrea sa imprumute urbea cu 50 milioane de euro, dar un program de reabilitare a transportului in comun pe banii europenii nu a gasit, pai deh, e greu sa faci proiecte! Vai de noi cu astfel de oamenii!

drganescu a spus: (august 3rd, 2011 at 12:27 )

astept din partea domnilor liberali sa vina si cu propuneri viabile in ceea ce priveste proectul in care se vor aloca 50 de miloane de euro pentru achizitia de tramvaie noi. cred insa ca pot astepta mult si bine lucrul asta, pentru ca ei sunt interesati de alte chestii, nu de bunul mers al lucrurilor in timisoara. imi pare rau, dar robu e cu yece clase sub ciuhandu, care e un primar plictisit, extrem de plictisit.

dinu a spus: (august 3rd, 2011 at 13:44 )

miruna draga, nu sunt proiecte de finantare pt achzitii in transport public. mai cauta.

Almajeanul de frunte a spus: (august 3rd, 2011 at 17:57 )

Felicitari domnului Ino Ardelean pentru acest articol,il urmaresc din anul 2000,cand era printre putinii care aveau curajul de a spune lucrurilor pe nume si de a pune punctul pe I……
Din pacate conducerea de atunci a unui partid nu a gasit de buna cuviinta acest lucru….
Nu oricine este mai bun decat actualul edil,dar orcine isi ce are un minim bun simt,ce a mai fost si prin alte orase,isi poate da seama ca Timisoara a ramas mult in urma,Timisoara este precum era Clujul pe vremea domnului Funar….a inlemnit in trecut,cu o administratie prafuita,precum este si urbea plina de praf,precum primesc timisorenii praf in ochi,cu aceasta achizitie de tramvaie???? Cat o sa coste un tramvai 4 milioane de euro? Pai cu 50 de milioane de euro as fi cofinantat si atras fonduri europene de 1 miliard de euro,mai ales acum ca UE a scazut cofinantarea la 5%!!!!! Dar ei ce fac se imprumuta si ne vor lasa robi,la aceste imprumuturi,pentru ca dragi timisoreni,tot noi le vom plati,adminstratia actuala va inventa noi taxe peste taxe,atunci cand se va apropia de insolventa doar doar pentru a se salva….Timisoara din pacate este precum Romania condusa intr-o directie gresite de o mana de arivisti,pentru care nu conteaza ziua de maine..Nu conteaza ca nu avem autostrazi,ei merg cu elicopterul,nu conteaza ca nu avem spitale,ei se trateaza la Viena,nu conteaza ca litoralul sau muntii nostri arata deplorabil,ei merg la Monaco,Aspen,Saint Moritz etc….
Ar fi mare pacat in 2012 sa nu facem o schimbare,cu adevarat si aceste ultime zvacniri ale actualei administratii sunt precum cantecul lor de lebada,mai un tramvai,mai o varuiala,o spoiala facuta in graba,mai mai vor reusi sa-i prosteasca pe timisoreni…..imi aduce vag si oarecum aminte de cei 50 de lei de care zicea un fost prea iubit si stimat conducator……..

ciupercosu a spus: (august 3rd, 2011 at 18:01 )

pai ne lasa robi la robu, care e mult mai bun decat ciuhandu. glumeam…

Tibi a spus: (august 3rd, 2011 at 20:57 )

Singura problema a lui Ciuhandu si a Timisorenilor este ca nu avem primar de aceeasi culoare politica ca si guvernul nostru drag. Pai imi dati exemplu Cluj si Craiova…pai normal ca se baga bani acolo ca sunt primari de la putere… Sincer am fost si in Craiova si In cluj..pai iertat-ma cu ce naiba sunt ei mai in fata?? drumurile din Cluj sunt la fel de praf ca la noi ce naiba… Da, si eu daca ma gandesc ar fi mai bine sa avem primar de aceeasi culoare ca cei de la centru, asa va exista interes sa se aloce si aici fonduri mai mari de la guvern. Asa se va evita si boicotul prefectului care de fiecare data zice NU cand se face ceva ca doar prefectul aici este in opozitie.

cocor a spus: (august 5th, 2011 at 10:17 )

almajeanulede frunte. unde ti-e capul bolovanosule? cine merge cu elicopterul sinistrat intelectual ce esti? e cam talmes balmes in capul ala al tau lipsa. da-o dreaq de frunte. ca degeaba o ai daca nu ai cap!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12

Recent a avut loc etapa zonală de Fotbal fete – U 12 ani – ”Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiș au oferit un adevărat spectacol fotbalistic, cu momente memorabile desfășurate pe terenurile de joc ale bazei sportive Euro Center Sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100 de ani fiind dată şi de programele inovative şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cultura. Dacă în 2023 Universitatea Politehnica Timișoara și-a deschis spațiile și a organizat cele mai multe evenimente în cadrul Capitalei Culturale Europene, dimensiunea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului de contestare a alocării banilor din bugetul de echilibrare, respectiv a sumelor allocate pentru drumurile locale, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi răspunde. El spune că procesul se putea judeca și în lipsa reprezentanților Prefecturii, problemele sunt cu totul altele....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”
Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta Unită, care îl susține pe Alin Nica la șefia Consiliului Județean, au avut luni zi plină. Acestea au depus dosarele de candidatură pentru liderii lor și pentru listele cu consilieri, la Biroul Electoral Municipal Timișoara și la Biroul Electoral Județean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și anunță că nu are niciun buletin de Germania sau vreun domiciliu secret acolo. În plus, după Paști își va depune dosarul pentru obținerea cetățeniei, a anunțat, luni, Fritz. Tocmai ce mi-a venit cartea de rezidență permanentă, spune cu mândrie primarul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara
Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este mai mult decât evidentă. De unde rezultă că la el minciuna este patologică. S-a întâmplat în urmă cu o zi, într-un – să-i spun aşa – război al stickerelor. În urmă cu o zi, primarul Dominic Fritz a prezentat pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos
Recent a avut loc etapa zonală de Fotbal fete – U 12 ani – ”Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiș au oferit un adevărat spectacol fotbalistic, cu momente memorabile desfășurate pe terenurile de joc ale bazei sportive Euro Center Sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12
Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul de alocare a banilor din fondurile de echilibrare, respectiv banii pentru drumuri de la Consiliul Județean.  În acest fel se dorește întârzierea alocării banilor, prilejul fiind folosit de PSD ca și formă de luptă politică.  “Săptămâna trecută am avut termen...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic
UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100 de ani fiind dată şi de programele inovative şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cultura. Dacă în 2023 Universitatea Politehnica Timișoara și-a deschis spațiile și a organizat cele mai multe evenimente în cadrul Capitalei Culturale Europene, dimensiunea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi
Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina ‘Bucureștiului care nu ne-a dat bani’, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara merită un festival muzical de top
Primarul suspendat al comunei Checea, Daniel Florea, nu va mai putea candida pentru un nou mandat, potrivit unei decizii definitive din justiţie. Este al treilea primar, după Recaş şi Şandra, care are interzis la candidatură. După edilii PSD din Recaş şi Şandra (ultimul suspendat din funcţie) nici Daniel Florea, primarul suspendat al comunei Checea, nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Încă un primar din Timiş are interzis la candidatură. PNL-istul Daniel Florea nu va putea candida pentru Primăria Checea
Top