Proiectul de buget pentru anul 2018 al CJ Timiș a fost întocmit și este deja public. Lista de investiții a instituției conține multe dintre „pozițiile” de anul trecut, dar există și unele noutăți. Câte un milion de euro au centrul de legume-fructe, aflat în blocaj total de 4 luni, și construcția de bazine de înot. Două milioane de euro sunt alocate refacerii fațadei clădirii de pe Bd. Revoluției.
CJ Timiș și-a făcut public proiectul de buget pentru 2018, reintrând în normal, după ce, anul trecut, din cauza haosului de la nivel central, bugetul a fost aprobat abia la finele lunii martie. La capitolul investiții, autorități publice și acțiuni externe – autorități executive, CJ Timiș, este prevăzută suma de 87,7 milioane de lei. Să vedem ce își propune să facă, în acest an, CJ:
- recondiționare / reabilitare fațade și amenajări exterioare la Consiliul Județean Timiș – execuție, DS, AT, taxe, etc – 9,41 milioane lei
- reabilitarea, consolidarea, modernizarea și accesibilizarea spațiiloe educaționale de la Liceul „Iris”, proiectare și execuție – 7,76 milioane lei
- reabilitare clădire str. Matei Millo, proiectare și execuție – 2,5 milioane lei
De asemenea, pentru deja celebrul centru de colectare legume-fructe este prevăzută suma de 4,67 milioane lei, pentru proiect-pilot, SF, PT și realizare. Anul trecut au rămas necheltuite, pentru aceeași investiție, 4,5 milioane de lei. PSD și PNL nu s-au înțeles locului unde va fi construit primul centru, astfel că nu s-a reușit obținerea a două treimi din voturile din plen pentru ca lucrările să poată începe. CJ Timiș susține varianta Tomnatic, în timp ce opoziția vrea Lovrin. Momentan, situația este în impas. O sumă similară, adică 4,67 milioane de lei, este prevăzută pentru construirea de bazine didactice în Timiș, mai exact în Buziaș, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaș și Sânnicolau Mare. „Valoarea estimativă a unui bazin este de 800.000 euro. Oricum, până într-un milion. Fiecare astfel de complex va avea un bazin acoperit de 25 de metri și vestiare, spații administrative, gradene pentru 100-150 de locuri. Sper de anul viitor să începem să lucrăm, iar în 2019 să fie gata primul”, declara, la finele anului trecut, șeful CJ, Călin Dobra.
Apare și în bugetul din acest an, cu 2,5 milioane de lei, pista de caiac-canoe de pe Lacul Surduc, suma fiind prevăzută pentru PT și execuție. CJ Timiș a pus în buget și 465.000 de lei pentru amenajarea unui Muzeu al Revoluției în Garnizoana Timișoara. Clădirea este însă la Ministerul Apărării, iar suma estimată pentru consolidarea imobilului în expertiza realizată la cererea CJ acum aproape doi ani este de 10 milioane de lei.
Consiliul Județean Timiș vrea să facă, în 2018, și cumpărături importante. Este vorba despre achiziționarea imobilului în care funcționează Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, pentru care este alocată suma de 1,7 milioane de lei, de achiziționarea unui teren de pe Bd. Loga, nr. 46-48 – 2,25 milioane de lei sau două autosanitare pentru Serviciul de Ambulanță – 1,06 milioane de lei. O noutate absolută este prevederea bugetară de 4,8 milioane de lei pentru „achiziție imobile stațiunea balneoclimaterică Buziaș. „Vrem să începem discuții pentru cumpărarea Stațiunii Buziaș. Este singura stațiune de interes național cuprinsă în Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului Balnear și este păcat să nu investim acolo. Dar nu putem face acest lucru până nu deținem cel puțin o proprietate acolo. În cazul terenului de pe Bd. Loga, este vorba despre cel pe care se află fostul hotel Internațional. Nu deținem în totalitate terenul de acolo, pentru că o bucată din acesta a fost retrocedat”, explicat președintele CJ, Călin Dobra. Trebuie precizat că atât pista de canotaj, cât și achizițiile de la „Ciumăgeanu”, respectiv fostul hotel Internațional au figurat pe lista de investiții și anul trecut. Pista de la Surduc avea prevăzută suma de 9 milioane de lei.
Comentarii prin facebook