Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de… polonice oltenești.
• 1 ceapă roșie mare
• 2 ouă
• 250 g de cașcaval
• 350 g de cârnați
• mălai
• 1/2 ardei gras roșu
• 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Ouăle se fierb și se dau prin răzătoarea mică sau prin mașina de tocat. Cașcavalul se dă și el prin răzătoare sau mașină de tocat, apoi se amestecă cu ouăle și se frământă ca o pastă. Cârnații se prăjesc în untură sau ulei, apoi se taie pe mijloc și se scoate carnea din ei. Pasta de ou și cașcaval se modelează sub forma unor biluțe, în mijlocul cărora se pune puțină carne. Biluțele se tăvălesc printr-o tocătură de verdeață și ardei roșu, apoi se pun la rece.
Mod de servire
Se servesc în polonice de ceapă roșie cu mămăliguță din mălai.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook