Carnea de miel ecologic costă dublu faţă de cea normală, însă, cu toate acestea, are mare căutare. In Timiş există o singură fermă de oi eco, iar proprietarul ei nu-şi face probleme că va rămâne cu marfa nevândută.
Singura fermă ovină acreditată ecologic din judeţul Timiş se află în comuna Brestovăţ. Vladimir Doicaru, proprietarul ei, are certificare eco din 2004, iar acum creşte aici câteva sute de mioare şi 100 de miei. Bărbatul este bucureştean şi are mai multe afaceri în domeniul agricol. Animalele de la ferma lui Doicaru sunt hrănite doar cu iarbă naturală, de pe fâneţele pe care foloseşte exclusiv îngrăşăminte organice. Mieii ecologici sunt crescuţi respectând o serie de norme europene. În ciuda preţului mare, singurul crescător de miei ecologici din Timiş spune că nu duce lipsă de clienţi. „Mielul eco are o carne mult mai dulce decât ceilalţi miei. Este crescut fără concentrate, fără furaje, doar cu iarbă, fân ecologice, porumb ecologic”, explică Nicolae Cărăbaş, administratorul fermei bucureşteanului. Un miel de 20 de kilograme ajunge la 500 de lei, viu, în contextul în care se vinde cu 25 de lei kilogramul. Ceilalţi miei se apropie de acest preţ doar tăiaţi, iar vii costă sub 18 lei. Potrivit şefului Direcţiei Agricole Timiş, Tiberiu Lelescu, în ţară există doar 17 ferme de oi crescute ecologic.
Comentarii prin facebook