Razboiul flyerelor in USL Timis, episodul Robu

Flyerele electorale ale viceprimarului PSD Sorin Grindeanu au trezit din amorţeală echipa de campanie a senatorului liberal Nicolae Robu. În cutiile poştale ale timişorenilor au apărut şi promisiunile liberalilor. Cei doi politicieni fac obiectul unui sondaj comun, care va desemna candidatul Uniunii Social-Liberale la Primăria Timişoara.

Nicolae Robu a fost ceva mai modest în textele pliantelor care au ajuns în cutiile poştele ale timişorenilor. El nu a bravat cu realizări, dar tinde să exagereze cu promisiuni irealizabile. Spre deosebire de Sorin Grindeanu, care îşi arogă merite necuvenite şi are greşeli flagrante în mesajele electorale, Robu intră în campanie cu mesaje utopice şi un limbaj mult prea pretenţios. Senatorul liberal crede că avem nevoie de „un forum cetăţenesc al obiectivelor” pe care timişorenii le propun pentru oraş. „Orice idei aş avea eu sau oricine altcineva, ele nu ar avea legitimitate fără acordul oamenilor anvizajaţi să beneficieze de ele şi fără implicarea lor ca parte activă în procesul de generare a lor (…) o viziune asupra a ceea ce am dori să propunem pentru Timişoara, următorilor ani, suntem datori să devoalăm”, notează liberalul. Viziunile lui Robu includ o Timişoară prosperă, modernă, curată, sănătoasă, educată, turistică şi performantă. Fiecare punct este analizat în parte. Fanteziile liberale se întrevăd cel mai bine la capitoul Timişoara turistică. Dacă ajunge primar, Nicolae Robu are în plan crearea „unui nou muzeu dedicat ştiinţei şi tehnicii bănăţene, realizat în viziune modernă cu un experimentariul conex”, dar şi „un sistem de fântâni de show muzical-optic” şi un parc de distracţii la nivel internaţional. Timişoara performantă, o altă parte din programul electoral a lui Robu, sună şi ea fantezist. Liberalul promite un nou stadion de fotbal şi un altul de atletism, o nouă sală polivalentă şi un nou bazin de înot. La capitolul performanţe sportive, senatorul PNL vede o Timişoară pentru care va deveni rutină câştigarea titlurilor naţionale la fotbal, handbal sau baschet. Pentru a-şi etala întrega valoare, Nicolae Robu îşi prezintă, în finalul scrisorii destinate timişorenilor, toate funcţiile şi titlurile: profesor universitar doctor, inginer, rectorul Politehnicii, senator PNL de Timiş şi preşedintele PNL Timiş.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

edi a spus: (iunie 20th, 2011 at 12:46 )

Pentru stadion de fotbal cred ca s-ar lupta sa avem pana la sfarsitul mandatului sau – ii place fotbalul deci ar implini un vis al fanilor sportului rege, bazin de inot a facut la baza 2- de ce n-ar face Timisoarei ? La sala polivalenta s-ar fi inceput contructia daca aveam primar de alta culoare politica – doar putin lobby ! Muzeu al stiintei – ar fi culmea sa nu ai daca primar ti-e unu care-i doctor inginer. Ideea cu parcul de distractii e simpla, din fonduri europene domeniul de interventie 5.2 daca nu ma-nsel. Defapt toate proiectele sale se bazeaza pe fonduri europene – oameni competenti care sa scrie proiecte sunt in Timisoara trebuie doar invitati sa se implice.
Desi pot parea vise, proiectele enuntate in scrisoare pot fi realizate cu specialistii Universitatii Politehnica din Timisoara ( sper ca mai sunt ceva ingineri buni la constructii, n-au plecat toti in strainatate)

iordanescu a spus: (iunie 20th, 2011 at 14:29 )

@edi
vaiii edi, ce le stii tu spune ! mai avei putin si ne spunei ca o sa faca o lum aparalelea ca sa salveze planeta, ca e doar rector la ingineri. esti la fel de penibil ca si seful tau narcisist:) cred ca e cel mai penibil rector din tara!

Cashcheta a spus: (iunie 20th, 2011 at 15:01 )

@iordanescu
vaiii iordanescu, esti un bou. Adica una e sa iei bani de o felie de parizer ca sa comentezi, alta e sa vorbesti imbecilitati … cel mai penibil rector din tara a schimbat din temelii Politehnica. Mai citeste, mai umbla, nu mai sta tot la coada la crenvursti la portocalii ca e viata si dupa…

@edi a spus: (iunie 20th, 2011 at 18:26 )

toate facultatile s au zugravit in tara. eu ziceam ca e penibil ca om. narcisist utecitist. ca opera stintifiica e zero.

Lucian a spus: (iunie 20th, 2011 at 19:55 )

Ce face politica din om….Cred ca ramanea mult mai respectat Robu ca rector si atat, asa se face numa de ras! Mi se pare deja ca e penibil, e prea ahtiat dupa vreo functie si incepe sa minta ca face din TIMISOARA capitala nu alta! Hai las-o mai moale Robule ca iti pierzi toata cerdibiliattea cu fazele astea

Un almajean de frunte a spus: (iunie 20th, 2011 at 22:48 )

Isi etaleaza titlurile pentru ca le are!!! Grindeanu,sau actualul primar ce titluri au,in afara de tanar visator si care face si desface prin Primarie,semneaza condica in Fratelli primul,si al doilea a inlemnit in trecut,si are o scuza vesnica,domnle ne saboteaza Bucurestiul? Timisoara nu are centura sud? Aradul o are in executie tip autostrada,Sibiul are 23 km de centura finalizata,Aradul are un strand deosebit adminstrat pe Primaria Arad si castiga o gramada de bani din el,Timisoara a inchiriat sau vandut diversele baze spre pilda HEaven pe un pret de 5000 de lei pe luna,in loc sa administreze singuri,de strandul tinereetului nu mai zic!!! In schimb avem poluarea de la Continental,avem tramvaie vechi,avem parcul copiilor inlemnit in trecut de 9 ani de zile,avem un oras slaguit in trafic,si cel mai poluat pe plan national,avem cele mai putine fonduri europene atrase!!! In schimb tot din presa,cine o urmareste atent poate vedea ca rectorul Robu a realizat pentru oras mai multe din postura de rector,decat primaria pozitia cu toate parghiile in mana!! DAca ajunde Robu primar Timisoara va avea un salt precum Clujul ce ramsese inlemnit in trecut cu Funar primar!!!! Aceasta va fi saltul,trebuie doar sa ai o minima cultura,decenta si inteligenta ca sa decelezi aceste lucruri!!!

HAi Robu,Hai Phoenix doar cu Robu primar Timisoara poate renaste din praful si genunea in care a fost adusa de o administratie prafuita,ce a dat timisorenilor doar barbi!!!!

mark a spus: (iunie 20th, 2011 at 22:52 )

toate mesajele pro robu, au acelasi iz comunistoid. Ori si le scrie el, ori aceeasi persoana, platita de el. Limbaj de lemn, soap opera, fatada, brambureli. asta e problema omului robu. pacat ca nu real;izeaza ca se face de ras.

mark a spus: (iunie 20th, 2011 at 22:54 )

isi etaleaza titlurile , pt ca, asa cum zicea unul mai sus, e narcisist! e dovada, pe care si-o ofera singur. ar trebui sa stea departe de politica. puterea ii va inzeci setea asta de narcisism.

edi a spus: (iunie 21st, 2011 at 00:42 )

@mark mesajele pro Robu sunt la fel probabil pentru ca aceia care-l sustin, cred in el, sunt cel putin cu studii superioare absolvite la universitati de stat. Dupa mine sunt 7 comentarii, nici unul nu ma contrazice, nimeni nu-mi distruge argumentele, faze cu narcisist si are plete asta e duma de 2 lei.

@edi a spus: (iunie 21st, 2011 at 10:36 )

ne spui edi, ce a facut robu ca parlamentar? ca tot vorbesti de argumente, ne spui si noua cum justifica peste 200 mil de lei pe luna ca parlamentar?

edi a spus: (iunie 21st, 2011 at 15:02 )

Eu stiu ca a facut cateva interpelari, stiu ca a contribuit mult la legea educatiei, stiu ca a avut interpelare pe problema cu aeroportul, iar pe facebook a publicat azi asta : „INTERPELARE adresată Primului Ministru Emil BOC de către Senatorul PNL de Timiş Nicolae ROBU, în data de 20.06.2011” (daca dai click pe numele meu gasesti continutul interpelarii. Sunt doar 3 exemple dintr-un lung sir 🙂

alss a spus: (aprilie 29th, 2012 at 23:56 )

hmm…deci e un limbaj prea pretentios? adica ar trebui sa vorbeasca la fel ca in gara sau cum?! omul are o educatie, nu poti sa te legi de faptul ca „foloseste un limbaj mult prea elevat”. wtf ba?!?!?! ce ziaristi sunteti si voi??

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top