Stirile din ziua: 27 iunie 2011

Regionalizarea lui Basescu a intrat la apa

Şedinţa de luni a Coaliţiei a confirmat ceea ce se prefigura încă de sâmbătă, atunci când UDMR a respins într-o şedinţă internă planul de reorganizare administrativăa ţării. Participanţii la şedinţa de luni au anunţat că discuţiile pe marginea acestui subiect au fost amânate până la toamnă.

Panica in bucatarie

O oală uitată pe aragaz a creat panică, luni, într-un bloc din Timișoara. Incidentul s-a petrecut pe strada Gheorghe Lazăr. Pompierii au fost alertați de locatarii imobilului care au observat fumul ieșind din apartamentul situat la ultimul etaj al unui bloc turn.

Interimatul de cinci ani, pe cale sa ia sfarsit

A fost numit într-o funcţie de conducere, până la organizarea unui concurs. Cinci ani mai târziu, e tot acolo, fără să fi trecut prin vreo examinare a competenţelor. Cazul lui Cosmin Jitariuc, redactor-şef al ştirilor TVR Timişoara, e unic în instituţie, prin durata neobişnuit de mare a interimatului. În câteva săptămâni va fi organizat, în sfârşit, un concurs pe post.

Mama fetitei ucise la Jimbolia, aratata cu degetul de localnici

Şi-a înmormântat fetiţa, în mijlocul unei comunităţi şocate că o astfel de tragedie s-a putut petrece atât de aproape, dar problemele nu s-au terminat aici. Elisabeta Ludwig nu are bani să plătească firma de pompe funebre şi, de parcă asta n-ar fi fost de ajuns, oamenii au început s-o arate cu degetul, considerând-o vinovată pentru moartea copilei sale.

Incep probele scrise la Bac

Elevii susţin, de luni, probele scrise la examenul de bacalaureat. Prima dintre ele este cea la Limba şi literatura română, peste 2.600 de poliţişti asigurând ordinea şi siguranţa publică în preajma unităţilor de învăţământ unde vor avea loc examenele.

Spasmofilia, boala emotiilor

Spasmofilia este o boală cauzată de lipsa din organism a unor microelemente, în special a calciului şi a magneziului. Pentru că femeile sunt predispuse la pierderi mai mari de calciu (menstruaţie, lactaţie etc) şi au un aport scăzut alimentar al acestor minerale (stres, regimuri de slăbire), această boală ajunge să fie destul de frecventă în rândul tinerelor.

Top