Stirile din ziua: 13 iunie 2011

CJT scoate la bataie 17,3 milioane de lei pentru lucrari la drumuri judetene

Consiliul Judeţean Timiş, prin Direcţia pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene, organizează, până la sfârşitul lunii, nu mai puţin de şapte licitaţii publice pentru lucrări de asfaltare şi reparaţii, cu o valoare estimată care depăşeşte 17 milioane de lei.

Politistilor le-au fost taiate toate sporurile, inclusiv traditionalul “Spor la treaba!”

Dacă ceva funcţionează acceptabil în tot acest mers pe burtă al României prin perioada de criză şi postcriză, atunci acel sector este cel al ordinii publice şi al intervenţiilor de urgenţă. Cu derapajele regretabile ale serviciilor de ambulanţă, totuşi, Salvările, Pompierii şi diversele departamente de Poliţie funcţionează în România peste restul serviciilor publice.

„Cred ca un exemplu de regionalizare mai apropiat de realitatile noastre este cel al Poloniei”

Consilierul judeţean liberal Viorel Coifan, expert în administraţie, susţine că regionalizarea României ar trebui să se facă după modelul Poloniei. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş spune însă că nu poate fi de acord sub nicio formă cu regionalizarea propusă în grabă de guvern. Subiectul regionalizării este văzut de Coifan, în contextul actual, ca o distragere a atenţiei opiniei publice de la sărăcie, şomaj şi dictatură.

Incep inscrierile la liceu

Elevii claselor a VIII-a ar fi trebuit, de luni, să-și depună cererile de înscriere pentru liceu la secretariatele școlilor în care învață. Pentru că Ministerul Educației a uitat că a doua zi de Rusalii este zi liberă, înscrierile vor începe doar marți. Elevii au la dispoziție numai două zile pentru a depune cererile.

Liberalul Nicolae Robu vrea sa-i lase pe PD-L-isti fara „biserici electorale”

O practică des utilizată la ultimele alegeri parlamentare, în care candidaţii PD-L au excelat, a fost transformarea unor preoţi în agenţi electorali, contra promisiunii că vor primi bani pentru unele lucrări la bisericile pe care le păstoresc. Liberali vor ca acest lucru să nu mai fie posibil.

Camioane Extreme 2

Obiectiv: Acum sunt si mai mari, mai rapide, mai puternice! Testeaza noua masina rosie in conditiile extreme ale deserturilor Nord Americane. Jocul cu camioanele mari a inceput. Controale: Foloseste tastele Sgeata Sus – Accelarare; Sageata Jos – Frana / Inapoi; Sgeata Stanga / Dreapta – Rotire; CTRL+E – Video FX. [swfobj src=”https://cdn.debanat.ro/wp-content/uploads/2011/06/camioane-xtrm-2.swf” width=”500″ height=”400″ id=”Camioane

Diplomati straini, traficanti de tigari

O reţea internaţională de contrabandă cu ţigări a pus la punct un plan aproape imbatabil: ei foloseau drept cărăuşi diplomaţi străini, care, teoretic, nu puteau fi verificaţi la trecerea frontierei, bucurându-se de imunitate diplomatică. După trei luni de muncă, polițiștii au reținut, luni dimineață, trei membri ai rețelei, în afara soției consilierului congolez de la ambasada acestui stat la Belgrad.

Romanii beau mai putina bere

Vânzările de bere au scăzut în primul trimestru cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut. Acestea sunt însă mai mici cu 25 de procente comparativ cu intervalul ianuarie-martie din 2008, considerat anul de vârf al industriei berii.

Top