Stirile din ziua: 18 iunie 2011

Epidemie de antrax în Serbia, alerta in Romania

Direcţiile sanitar-veterinare din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în alertă în urma epidemiei de antrax din Serbia. Autorităţile urmăresc cu atenţie maximă transporturile de animale vii şi produse din carne provenite din zona Novi Becej din Serbia, unde au fost depistate focare de antrax.

Taxa auto va fi modificata, dar nu se stie de cand

Data de aplicare a noii taxe auto şi de începere a procedurilor de restituire a banilor pentru proprietarii de maşini a deveni incertă. Termenul propus iniţial, 1 iulie 2011, a fost eliminat din proiectul de lege, care nu poate intra în dezbaterea parlamentului decât la toamna.

Liga Penala de Fotbal

Clubul Poli Timişoara a fost găsit ţap ispăşitor pentru toate relele şi neajunsurile fotbalului românesc şi riscă să fie aruncat de pe orbita marii performanţe. În timp ce tot Banatul îşi jeleşte echipa de suflet, formaţii de „tradiţie” ale fotbalului românesc îşi continuă nestingherite activitatea într-un fotbal murdar, gestionat iresponsabil de şefii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal.

Concilierea directa, etapa prealabila necesara in procesele comerciale

Un aspect cât se poate de important în gestionarea unui eventual litigiu comercial având ca miză o sumă de bani sau un obiect evaluabil în bani îl constituie etapa prealabilă. Astfel, trebuie cunoscut faptul că în această materie, împrejurarea ca debitorul sau partea colitigantă nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate nu poate conduce în mod direct la deschiderea unei acţiuni în justiţie.

Finantare nerambursabila cuprinsa intre 1,065 si 6,375 milioane lei

Începem prezentarea detaliată a posibilităţilor de finanţare a IMM-urilor prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE) 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Un sistem inovativ şi ecoeficient de producţie, Domeniul major de intervenţie DM1.1 – Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM, Operaţiunea a) Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile, A1 – Sprijin financiar cu valoare cuprinsă între 1.065.000 – 6.375.000 lei acordat pentru investiţii pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Top