N-ai cont pe Facebook, nu discuti cu primarul! Robu nu mai vrea dezbateri publice

Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că Facebook-ul bate dezbaterile publice. Edilul nu intenționează să discute cu timișorenii despre taxa pe câine, decât dacă aceștia sunt prietenii lui de pe rețeaua de socializare. Robu spune că, de obicei, la dezbaterile publice vin doar 20 de persoane care sunt pornite „să facă circ”.

Nicolae Robu a postat, duminică seara, punctul său de vedere legat problema câinilor comunitari. Acesta spune că acţiunile de hingherit se desfăşoară de opt luni de când este primar şi din acestă cauză nu va dezbate public problema câinilor comunitari. „Aţi citit pe Facebook postarea mea legată de câinii fără stăpân. Acolo găsiţi punctul meu de vedere de care am vorbit de mai multe ori. Am vrut să clarificăm lucrurile şi am postat acel text care arată care va fi solicitarea mea faţă de consilierii locali”, spune Robu.

Primarul e convins că nu ar avea de ce să organizeze o dezbatere publică referitoare la câinii fără stăpân, pentru că vor venii doar reprezentanţii asociaţiilor animalelor care vor face… circ de faţă cu presa. „Nu va fi dezbătut acest lucru. Pe Facebook se dezbate mai mult, în timp ce la dezbaterile publice nu vin mai mult de 20. Viceprimarul Dan Diaconu a avut nenumărate întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de animale şi în tot acest timp s-a intervenit în tot acest timp”, a mai spus edilul şef.

Nu e nici o diferenţă dintre mediul virtual şi dezbateri. Ba da, totuşi este o diferenţă. La dezbateri, unii iau atitudini vădit. Vin chitiţi să facă circ pentru că este presa de faţă. Per ansamblu, în mediul virtual, dupa părerea mea, este mai bună şi trebuie practicată”, mai spune Robu.

Primarul Timișoarei pare să uite că nu toată lumea e obligată să aibă cont de Facebook. În plus, la așa-zisele dezbateri la care face referire, Nicolae Robu nu răspunde, în principal, decât opiniilor care îi sunt favorabile. În trecut, unii dintre cei cu opinii contrare s-au trezit chiar că le-au fost șterse comentariile.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

timisorean a spus: (martie 4th, 2013 at 14:22 )

si normal ca nu vin mai multi de 20 la asa zisele dezbateri publice pe care le organizeaza prim-maimutoiul orasului asta!!!
trist ca in 2013 inca se mai poarta dictatura institutionala si legea pumnului in gura…

andrei a spus: (martie 4th, 2013 at 14:24 )

robule!! revino dracu cu picioarele pe pamant si viziteaza viata reala a timisorenilor si nu mai dezbate problemele pe facebook flancat de pupincuristii tai de la politehnica!

robert a spus: (martie 4th, 2013 at 14:26 )

dragi cimisoreni!!! ati vrut dictator…dictator aveti!!!!nu va mai plangeti pt ca e ceea ce ati dorit!!!

diana a spus: (martie 4th, 2013 at 14:43 )

nu ca ar fi facut vreo dezbatere publica adevarata pana acum…

florinas a spus: (martie 4th, 2013 at 14:47 )

bravo dragi timisoreni…daca aveti curajul sa-l contraziceti pe dl robu, imaginea gelului estompator pe romania, o sa fiti catalogati drept..circari…basisti…pedelisti…nesimtiti…ce sa mai…nu mai mergem ca sa nu mai facem…circ….

costin a spus: (martie 4th, 2013 at 14:49 )

cum? cum????? adica daca ai o alta parere faci circ?? da`cine se crede ma robu asta????

bucur c. a spus: (martie 4th, 2013 at 14:51 )

se pare ca breifingurile repetate ale lui robu ii cam afecteaza intelectul…altfel nu stiu cum sa imi explic iesirile dezastruase din ultimele zile ale primarului…

nu sunt deacord a spus: (martie 4th, 2013 at 17:52 )

Desi am sustinut anumite decizi ale primarului, acum ma intristez, cei ce au votat nu au votat pe facebook.

Gusti a spus: (martie 4th, 2013 at 19:18 )

Atata prostie cat in articolul si postarile de mai sus e greu de gasit. Cum dracu de in Timisoara exista asemenea cretini ca Timisoara are renume de oras cu oameni destepti? De fapt eu cred ca postarile alea idioate apartin la 1-2 hai fie 3 tembeli dintre care unul e ala de-si zice Brancovan nu stiu care i-o fi numele adevarat. Asa trebuie sa fie pt. ca nu avea cum sa se strice Timisoara in asemenea hal.

@Gusti a spus: (martie 4th, 2013 at 19:30 )

mai esti in sediul pnl? treci te rog pe la casierie sa-ti iei cascavalul. combati bine, din ce in ce mai bine. daca te mai tarasti asa, ai toate sansele sa primesti ceva mai mult pe viitor. partidul nu iti multumeste pentru ca esti prea nesemnificativ, dar iti apreciaza zelul. tine-o tot asa.

Sandu a spus: (martie 4th, 2013 at 21:38 )

Cati oameni au luat parte la dezbaterile de la primarie in ultimii ani?
Voi, cei care ati scris mai sus, CATI ATI FOST LA O DEZBATERE?

Nu agreez metoda facebook, insa cand vad cum se dau toti mari sustinatori ai civilismului, ma ia cu greata!

Deci, cati ati fost? La dezbaterea pe tema telpark erau vreo 5 persoane…. Asta e dezbatere, timisorenilor?

Av Obirsanu Carmen a spus: (martie 5th, 2013 at 08:09 )

Domnule Sandu au fost mai mult de 5 persoane dar nu asta nu este problema. Timisorenii au vazut ca asemenea dezbateri publice inseamna doar un monolog al primarului care nu accepta nici o opinie a oamenilor. Va aduceti aminte ca atunci cind a intrat in sala in ziua asa zisei dezbateri pentru timpark primul lucru care l a facut a fost sa ma jigneasca pe mine Apoi a vorbit o ora singur si dupa citeva minute a pretins ca pleaca la emisiunea televizata.Asta a fost dezbatere publica_
Mai este o problema Dezbaterea ca sa fie publica trebuie anuntata prn toate metodele de publicitate si nu s+a facut. De fapt Robu a vrut doar sa fie vazut Atit si nimic mai mult.
Am constatat ceva faptul ca Robu se zbate sa obtina fonduri cat mai mari desi neaga ca Primaria este in colaps financiar. Lui ii trebuie fonduri sa plateasca afacerile din care au de castigat oamenii agreati de el cei din ASC Poli, consilieri etc
Sa va dau un exemplu Despre firma Rosign se spune ca nu se poate rezilia contractul Cum poate sa sustina asa ceva. Clauza prin care un contract este declarat nereziliabil este nula.De fapt nu se vrea rezilierea contractului Cititi in arhiva publicatiei si vedeti ca acel dn Bota din firma Rosign a fost adus de consilierul lui Robu in preajma lui Ciuhandu.Mai mult la o audienta i+am dat un nou exemplu despre o afacere a firmei Biju cu Primaria. Firma Biju a luat peste 100.000 euro pentru zugravirea unei casute de circa 60 mp si compartimentarea ei cu pereti de rigips Si o casa o construiesti cu mai putin de 100.000 euro insa primarul Robu mi+a pus pumnul in gura L+am intrebat daca accepta aceasta frauda sau isi trimite oamenii sa verifice actele Raspunsul a fost simplu. Eu Robu accept furtul facut de cei care ma sustin
Acum ca sa scoata suma asta de peste 100.000 euro nejustifcata, Robu o sileste pe beneficiara contractului de inchiriere asupra locuintei sociale sa o cumpere cu suma care de fapt nu are nici o justificare reala. Ca sa o poata determina i+a blocat accesul la casa dind in folosinta unei vecine terenul pe unde beneficiarta locuintei sociale ajunge la locuinta.Conform legii vecina care a primit in folosnta terenul astfel il va cumpara iar beneficiara locuintei sociale va trebui sa caute un elicopter sa intre in casa din strada.
Casa se afla pe str Simion Barnutiu linga Jandarmerie.
Daca veti initia o actiune asupra actualelor excrocherii ale actualului staff al primariei va spun ca zilnic veti descoperi cite 2+3
Frauda nu inseamna doar sa savirsesti tu insuti excrocherii ci si sa le initiezi si sa le acoperi.

de la lume adunate... si propuneri a spus: (martie 5th, 2013 at 10:59 )

Toate instantele solicitate pana acum a se pronunta pe asemenea HCL-uri (ca nu e chiar o „premiera nationala”, cum sustine dl Cojocari, au mai incercat-o de exemplu la Cluj si consilierii dl-ui Boc, un alt mare specialist in Drept Anticonstitutional) au dat urmatorul raspuns: Condiţiile de deţinere, adãpostire şi întreţinere a animalelor precum si cele privind numarul lor admis per gospodarie sau locuinta se stabilesc prin Ordin al preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe criterii specifice, ca unicã autoritate cu atribuţii în acest domeniu, şi ca atare sunt excluse total competenţele Consiliilor Locale în acest domeniu. Se dispune deci anularea HCL nr…” In consecinta, si HCL-ul din 2007 din Timisoara pe aceasta tema e ilegal. Legal, conform legilor nationale care sunt superioare ca putere celor locale, poti creste cate animale vrei, cu conditia de a nu tulbura auditiv, olfactiv sau dpdv al igienei pe ceilalti cetateni si colocatari. Cresti cate vrei cata vreme nu prejudiciezi in mod obiectiv pe altii si intretii corect animalele. Mai departe, ce argumente logice are legiuitorul pentru amendarea proprietarilor de pisici de la bloc si taxarea proprietarilor de animale de la casa? Hai ca treaba cu cainii prea multi din apartamente ar mai avea argumente pro, desi e greu si ea de impus legal, realitatea e ca pot aparea oarecare probleme, mai ales de liniste publica in asemenea situatii. Spuneti ca aveti reclamatii de la cetateni. Pai daca nu stiati, majoritatea reclamatiilor pe aceasta tema vin de la reclamagii „de profesie”, care reclama te miri ce si mereu vor reclama ceva, pe orice tema, fiindca sunt sociopati sau isi urasc vecinii din cine stie ce motiv total diferit de cel in speta, fapt care va continua cu sau fara aceasta hotarare de CL. Faptul ca cineva cu probleme psihice nu suporta ideea ca dincolo de unul sau mai multe ziduri distanta traieste vreun ghemotoc de blana nu e un argument pentru a stresa si abuza proprietarii responsabili, care nu deranjeaza si isi tin animalele in bune conditii. Daca proprietarul e iresponsabil si nesimtit, si un animal e prea mult si generator de probleme. De asemenea, nu exista nici un principiu democratic sau de drept care sa permita a se lovi in zeci de proprietari de animale care nu au nici un fel de reclamatii de la vecini si nu au deranjat pe nimeni pentru unul care are si chiar deranjeaza. Spuneti ca aveti in primul rand o datorie catre oameni, nu catre animale. Sa intelegem ca proprietarii de animale din Timisoara nu intra in categoria oameni conform dumneavoastra? Sunt totusi mult mai numerosi decat sociopatii care va indeamna la asemenea HCL-uri! De asemenea, cum multi atrag atentia, e absurd sa echivalezi un ciobanesc intr-un apartament cu o pisica, cum e absurd sa pretinzi ca poti stabili a cui e pisica din curte, din pod sau de pe gard. Cu animalele considerate „in plus”!!!, din care multe nici n-au parasit vreodata apartamentul, ce se intampla? Sunt ucise de stapani, de Politia Locala, de Danyflor, trimise pe strada in speranta ca le vor calca masinile? Ce au pisicile cu cainii, maidanezi sau cu stapan? Problematica e una total diferita. Consultati oameni care se pricep, nu mai faceti legi din topor si cu toporul tragand la gramada! Pentru tulburarea linistii publice si a confortului vecinilor, prin galagie, mirosuri, murdarie, cu existenta obiectiva si dovedita, exista deja prevederi legale in vigoare aplicabile. Aplicati-le corect si consecvent si nu mai e nevoie de ilegalitati si abuzuri care inrautatesc situatia in loc sa o rezolve! Nu e nici o problema de termeni folositi, cum spunea dl Orza, daca e taxa, amenda sau impozit, adica in fapt cum sa jefuim si abuzam cetatenii mai putin pe fata si mai sofisticat, e una de corectitudine, respectare a drepturilor democratice si de aplicabilitate si coerenta a legii de cunoastere a problematicii si realitatii. E inutil sa te iei de pisici, unde persecutarea acestora ar duce cu siguranta la invazii de rozatoare in mediul urban de nestavilit prin nici o deratizare. Pisicile nu se aduna in haite sa atace oameni, nu latra, nu murdaresc trotuarele, si in libertate isi acopera excrementele. La pisici poti impune cel mult sterilizarea femelelor cu stapan (sa sterilizezi masculii e inutil), unde e posibil medical (animalul nu risca sa decedeze ca urmare a operatiei, lucru care trebuie lasat la latitudinea medicului veterinar, singurul in masura sa se pronunte) si respectarea programelor vaccinarilor si deparazitarilor, precum si microciparea (ce asigura identificarea celor ce isi abandoneaza animalele pe domeniul public). La fel la cainii din curti. La cainii din apartament se poate impune eventual si o limita de numar, exista un interes public major in aceasta directie, inexistent cand vorbim de pisici, mai ales daca pisicile sunt castrate (si multe din femelele de pe strada sunt deja castrate, pe cheltuiala unor oameni din zona sau a veterinarilor). O pisica castrata, cu hrana suficienta, nisip si litiere asigurate nu face galagie si nu lasa mirosuri de nici un fel, pisica neavand oricum, spre deosebire de caine, miros corporal sesizabil pentru aparatul olfactiv uman, cel putin. Nu este nevoie nici sa circule pe casa scarilor pentru a fi scoasa la plimbare. Pentru proprietarii care refuza fara vreun argument medical castrarea animalului se poate impune o taxa anuala modica, insa in nici un caz de nivelurile prevazute in acest proiect, exagerari gen 100 sau chiar 1000 lei, ce duc la abandon. Sume in genul a 1000 lei sau chiar peste ca amenda trebuie rezervate pentru cei identificati (vezi microciparea) ca isi abandoneaza animalele, sporind numarul animalelor stradale, nicidecum celor ce contribuie la scaderea numarului acestora prin adoptie. Cel care pierde neintentionat (plimbarea doar in lesa fiind obligatorie) un animal poate evita amenda pentru abandon prin anunt public cu oferirea unei recompense, pentru a convinge asupra bunei sale credinte. Poate fi amendat pentru neglijenta, dar cu suma mult mai mica decat cea pentru abandon.
In ce priveste problema cainilor maidanezi, de data asta una cu adevarat presanta si obiectiva, si asta ar trebui sa inteleaga si iubitorii de animale, cauzele sunt multiple. In curtile diverselor firme sau institutii sunt adunate haite intregi de caini, sterilizati sau ba (de obicei ba), ba chiar uneori crotaliati la ureche, care insa nu sunt tinuti strict in interiorul incintei, ci vagabondeaza liber prin cartier, fiind de fapt nucleul haitelor agresive ce se formeaza prin cartiere, ce ataca omul, fac galagie, mizerie si ucid toate animalele pasnice ce le ies in cale. De asemenea, mai exista si proprietari particulari de la case care-si trimit caini sa-si caute de mancare singuri prin imprejurimi, lasandu-i intentionat sau din nepasare liberi pe strazi. Aici sunt, intradevar, necesare amenzi deosebit de drastice, carora microciparea obligatorie le poate asigura aplicarea. Alta sursa sunt puii acestor animale si ale altora cu stapan, unde insa sterilizarea obligatorie a femelelor ar rezolva problema. Legat de activitatea de hingherit, Danyflor (sau altineva, daca nu sunt in stare sa lucreze corect) ar trebui sa se ocupe in special si prioritar de lichidarea acestor haite, nu de animale razlete care produc mai putine probleme sau deloc, cum face la ora actuala. In cazul haitelor, se poate recurge chiar la eutanasiere, fiind vorba de animale agresive. Problema e cum se verifica daca acest lucru se aplica doar acestor caini, Danyflorul are deja precedente decrebilizante in domeniu.
Toate aceste masuri, aplicate intocmai (fara alte inventii si adaugiri elucubrante ca cele din proiectul actual al CL), ar reprezenta un proiect de succes, corect, logic, coerent si de bun simt, care are sanse la o buna cooperare si intelegere din partea populatiei, cu rezultate exceptionale pe termen mediu-lung si vizibile si pe termen scurt. Intradevar o premiera nationala, insa una in sens pozitiv de aceasta data. Propunerile adunate aici sunt niste propuneri practic aplicabile care vin vizibil in marea lor majoritate de la oameni care cunosc direct si inteleg bine aceste probleme. Mai departe, depinde de administratia locala, daca se doreste intradevar rezolvarea unor probleme obiective, nu stimularea abandonului de animale si jecmanirea cetatenilor sub diverse pretexte, lucruri ce duc evident la opozitia din rasputeri din partea populatiei, nu la colaborare, si pana la urma, la esec cert.

Timisorean a spus: (martie 5th, 2013 at 13:23 )

Cainii prea multi la bloc pot fi o problema, mai ales de galagie, dar depinde si de talie, nu doar de numar. Sa zicem ca maximum 3 de talie mica ar fi rezonabil ca limita, daca nu latra non-stop. Nu cred insa ca legal se poate impune o asemenea limita, HCL din 2007 pe aceasta tema fiind si el ilegal. Nu sunt de acord deloc cu limitarea numarului de animale de orice fel la casa (la pisici e si imposibil de stabilit clar care cui apartine) si cu cel al pisicilor la bloc, mai ales in conditiile in care sunt gramada de animale pe strada, nici cu taxarea acestora. Cu atat mai putin daca animalele sunt si sterilizate. Stau la bloc si am o gramada de vecini cu mai mult de 2 pisici si nici nu observi ca le au, nu deranjeaza cu nimic. Pentru cei a caror animale provoaca galagie, mirosuri murdarie, obiectiv si DOVEDIT, nu care sunt reclamati doar ca are ciuda vecinul pe stapan sau ca e vecinul psihopupu, legea nationala are deja instrumente. Unde stapanul e neglijent, iresponsabil si nesimtit, un singur animal e o problema mai mare decat 7 detinute de un stapan responsabil, deci numarul nu e un criteriu relevant.
Sunt de acord cu sterilizarea obligatorie a femelelor cu stapan (masculii nu fata, iar un singur mascul necastrat poate lasa gestante toate femele pe raza de km, castrarea lor e risipa de bani) si asta DOAR acolo unde medicul veterinar decide ca operatia nu prezinta risc major si animalul nu e cu pedigree de reproducator. Sunt de acord cu o taxa anuala DOAR pe femela nesterilizata, dar nu de ordinul sutelor sau miilor de lei. Sunt de acord cu microciparea obligatorie a animalelor, pentru a se identifica autorii de abandonuri. Sunt de acord cu amenzi foarte mari pentru abandonul animalelor de orice specie si pentru lasarea cainilor liberi pe strada (la casa nu poti impune asa ceva si la pisici). Sunt de acord cu amendarea proprietarilor care nu au dispozitive de curatare a excrementelor animalelor si nu le folosesc, precum si a celor care nu plimba cainii in lesa. Sunt de acord cu obligativitatea vaccinarii si deparazitarii tuturor animalelor conform prescriptiilor medical-veterinare. Sunt de acord cu strangerea de pe strada de catre municipalitate a cainilor comunitari, nu si a pisicilor (nu avem nevoie si de invazii de rozatoare, pe deasupra), acestea pot fi insa adoptate de persoane particulare daca doresc. Municipalitatea ar trebui sa se concentreze prioritar pe adunarea cainilor agresivi si cu comportament de haita, (care nu mai trebuie in nici un caz returnati in teritoriu, fiind periculosi si pentru om, si pentru animalele pasnice, cu sau fara stapan), nu ca pana acum, pe a celor razleti si inofensivi, unde sterilizarea (ambelor sexe, in acest caz) si incurajarea adoptiei poate fi suficienta.
Ce am expus e arhisuficient pentru rezolvarea completa a problemelor reale din domeniu. A mai impune si altele, e inutil, abuziv si jecmanitor, si nu denota intentii cinstite.

Tudor a spus: (martie 5th, 2013 at 21:14 )

astea ultimele 2 comentarii sunt super ca proiecte de lege! exista si timisoreni care gandesc, nu ca loazele de la primarie!

Bogdan a spus: (martie 6th, 2013 at 11:36 )

Nu sunt de acord cu treaba cu restrictionarea numarului de animale si taxarea/amendarea existentei lor. Si nu stiu de ce scrieti doar de caini, cand intentiile primarului se refera si la pisici, care nu se aduna in haite agresive care sa puna pe cineva in pericol si-si ingropa excrementele chiar si daca traiesc pe strada! Nu inteleg de ce nu promovati si solutii alternative logice si rationale, ca cea propusa pe acest site de @Timisorean si anteriorul comentariu, cel lung!

Never Ever! a spus: (martie 7th, 2013 at 13:31 )

Cea mai mare aberatie si ilegalitate din mai noua postare pe Facebook a primarului Robu privind subiectul e acel punct 4 , anume restrictionarea numarului de animale, la 2 la bloc, respectiv 4 la casa. Primaria va fi data in judecata pentru el si va pierde fiecare proces. Din pacate, pe banii contribuabililor! Dar pot fi dati in judecata si personal, dl Robu si consilierii, precum si functionarii Primariei ce vor incerca sa-l puna in practica, pentru abuz in serviciu, penal si civil!

radu a spus: (martie 29th, 2013 at 13:16 )

Acest sarlatan numit Robu in curand va primi ceea ce merita:o pereche de catuse, dar nu artizanale!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO

Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara

Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO
Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Top