Lucrarile la centrul istoric vor incepe in doua saptamani

Primăria Timişoara a predat astăzi amplasamentul centrului istoric al oraşului către firma câştigătoare a licitaţie de reabilitare, Romprest. Săptămâna viitoare începe organizarea de şantier, iar în aproximativ două săptămâni vor începe lucrările.

predare amplasament

Iniţial lucrărilevor începe cu zona Pieţei Libertăţii, dar acest lucrur urmează să fie stabilit cu constructorul. Reabilitarea centrului istoric vizează şi închiderea mai multor străzi.”Lucrările vor începe cu orgamnizarea şantierului începând cu săptămâna viitoare. Termenul maximal este iulie 2015. Foarte potrivit este să începem cu Piaţa Libertăţii, dar nu excludem o altă variant în urma discuţiilor cu Poliţia Rutieră, cu autoritatea locală. Vom închide străzile pe rând după un program agreat de autorităţile de aici”, a spus directorul Romprest, Marin Necula.

În urma acestui proiect central istoric al oraşului va devani pietonal. Toate cele patru pieţe, dar şi cele zece străzi incluse în proiect vor fi dalate cu piatră natural. “Acestă piaţă va fi dalată dintr-o clădire în cealaltă la acelaşi nivel cu piatră natural, defapt toate drumurile şi toate pieţele vor fi dalate cu piatră natural. Desenul pieţei va soimboliza sau va reproduce o picătură care cade în capul lui Nepomuk, undele care se formează vor fi nişte desene care vor rezulta din utilitatea diferitelor tipuri de piatră. Cele zece străzi vor fi pavate cu piatră natural. Piaţa Unirii îşi păstrează aproximativ faţa de acum cu o singură deosebire pavajul va include şi strada Vasile Alecsandri şi va fi din cldire în clădire”, a spus şefa Direcţiei de Dezvoltare a primăriei, Aurelia Junie.

Valoarea proiectului este de 53 de milioane de lei la care se mai adaugă TVA-ul 12,5 milioane de lei. contribuţia eligibilă de la UE este de 42 de milioane de lei, iar cea de la bugetul de stat este 9,2 milioane de lei. Valoarea financiară nerambursabilă este de 52 de milioane de lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social