Mergi cu tramvaiul prin oraș și bei o bere. De asta se pot bucura turiștii care vizitează Timișoara, dar și localnicii care doresc să aibă parte de o experiență inedită. RATT a recondiționat, cu 40.000 de lei, un vagon vechi nemțesc, pe care l-a transformat în restaurant. Ideea a aparținut lui… Marius Cristescu și Traian Stoia!
Tramvaiul turistic de la Timișoara există, de acum, și sub formă de vagon-restaurant. Acesta a fost recondiționat de meseriașii RATT și va putea fi văzut pe șine în viitorul apropiat. Are inclusiv dozator de bere, dar, dacă nu vă place această licoare, puteți savura liniștiți o cafea fierbinte sau un ceai aromat. Totul, în timp ce călătoriți prin cartierele istorice ale Timișoarei. Restaurantul pe roți are 30 de locuri pe scaune, două dozatoare de bere, aparat de cafea și, desigur, toaletă. Nu lipsesc sistemul de sonorizare și conexiunea WI-FI.
Ideea amenajării unui astfel de tramvai nu i-a aparținut primarului Nicolae Robu, ci lui… Marius Cristescu și Traian Stoia! Explicația vine de la Andrei Rain, zis „nea Andrei”, proprietarul unui restaurant unde, pe vremuri, se țineau chermeze organizate de oficialități. „Nea Andrei” se va ocupa și de cateringul pentru restaurantul tramvai. „Într-o dimineață, i-am văzut pe Marius Cristescu și pe Traian Stoia. I-am invitat la cafea și au acceptat. În timpul discuțiilor a apărut și întrebarea de ce Timișoara nu are un tramvai-berărie, așa cum au mai multe orașe mari din Europa. Acela a fost primul pas”, a declarat Rain. Dacă vreți să vă plimbați cu acest tramvai, trebuie să știți că acesta poate fi închiriat cu 60 lei / km fără ghid, cu 135 lei / km cu ghid, respetiv 140 lei / ora de staționare. Tarifele sunt fără TVA.
Comentarii prin facebook