Campania Help25 continuă și în luna decembrie. Miercuri seară, în Piața Victoriei a fost aprins bradul de Crăciun și au fost prezentate cele 25 de ambasadoare ale campaniei. Toate vor să atragă atenția asupra importanței prevenției în cazul cancerului de sân. De acum, puteți contribui și prin SMS la adunarea sumei necesare pentru cumpărarea unui mamograf performant.
Campania Help25 a plecat la drum în 2 octombrie, cu două obiective ambițioase. Primul este strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui mamograf performant, iar cel de-al doilea, demararea unui program extins de screening al cancerului de sân, în premieră pentru România. Mamograful costă 200.000 de euro, iar organizatorii campaniei și-au propus să strângă banii în intervalul 1 octombrie – 30 noiembrie. Până acum, în conturile campaniei s-a adunat doar un sfert din această sumă. Lucrurile se pot îmbunătăți în această lună, mai ales că există un număr de SMS dedicat acestei campanii. E foarte simplu să contribuiți la acest scop nobil: trimiteți un mesaj la numărul 8862 și doi euro vor ajunge în conturile Help25.
Miercuri seară a fost aprins bradul de Crăciun Help25. Împodobit cu panglici și luminițe de culoare roz, acesta este un simbol al sărbătorii Nașterii Domnului, dar și un simbol al vieții si al luptei împotriva cancerului la sân. Bradul a fost aprins în prezența celor 25 de ambasadoare ale campaniei. Deși provin din domenii diferite, toate au același scop: sprijinirea programului de depistare la timp a cancerului la sân. Poveștile lor despre motivația care le-a făcut să se implice în campanie vor putea fi citite intr-un catalog ce va fi prezentat în curând. Cele 25 de ambasadoare sunt: Simona Amânar Tabără, Maria Grapini, Liliana Oneț, Carmen Rusmir, Georgina Grigorie, Rodica Mihăescu, Olivera Draia, Monica Trușcă, Doina Frunzăverde, Diana Vițan Martinaș, Tatiana Bartoș, Ada Hausvater, Andreea Medinschi-Niculescu, Luminița Țundrea, Gina Pistol, Elena Corciu, Nicoleta Voica, Mirela Ionescu, Romanița Jumanca, Elena Covacs, Mariana Rădulescu, Monica Blaj, Mihaela Rusu, Carmen Mataragiu, Daniela Mateșan.
Depistat la timp, cancerul de sân nu omoară. Dacă boala este tratată în fază incipientă, rata de supraviețuire la cinci ani de la diagnosticare este de 95%. Din păcate însă, din cauza lipsei de informare, româncele merg la doctor mult prea târziu. Anual, în România sunt depistate circa 8.000 de noi cazuri de cancer de sân și mor peste 3.000 de femei. Asociația OncoHelp își propune să schimbe această situație, printr-un program de screening care ar urma să se întindă pe durata a doi ani, cu începere din 2014, în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook