La Timisoara, luna mai e luna expozitiilor de caini

Iubitorii de câini din Timișoara vor avea parte, în luna mai, de mai multe expoziții chinologice de ținută. Pe 10 şi 11 mai, la Arena Aquasport, vor avea loc două evenimente internaţionale CACIB, dar şi mai multe expoziţii destinate exclusiv unor anumite rase.

expo ciini

În organizarea Asociaţiei Chinologice Române a Judeţului Timiş vor avea loc două expoziţii CACIB, o expoziţie a Dac Moloss Club România, cea a Clubului de rase ruseşti şi o expoziţie de specialitate a Clubului de Schnauzer şi Pinscher. La evenimentele CACIB vor concura toţi câinii cu pedigree din cele zece grupe FCI. Timișorenii vor avea ocazia să vadă, cu această ocazie, și specimene din rase mai puţin cunoscute: Coban Kopegi, Ciobănesc Australian, toate cele patru rase ciobăneşti româneşti, Jack Russel Terrier, Petit Basset, Papillon, Griffon, Limier de Hanovra sau Boston Terrier. Expoziţiile vor începe de la ora 10, după prânz fiind aşteptate şi concursurile speciale destinate stabilirii celui mai bun puppy, junior, veteran, cel mai bun câine al unei grupe FCI, cel mai bun câine al expoziţiei, câinele şi copilul. Sâmbătă, de la ora 16, vor avea loc şi cele trei expoziţii de club. Preţul unui bilet de intrare va fi de cinci lei, copii, pensionarii şi persoanele cu handicap beneficiind de intrare gratuită. În această perioadă, ACHR Timiș așteaptă înscrieri. Acestea se pot face online, prin e-mail, prin poștă sau la sediul asociației, pe strada V. Onițiu nr. 19. Data limită pentru depunerea cererilor de înscriere este 29 aprilie.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

omen a spus: (aprilie 14th, 2014 at 12:59 )

ce inseamna sa fi proprietar de caine in TM?

Anul trecut, in mai, am luat un căţel. Fiul meu,T., a dorit un beagle aşa că am luat o femelă de 2 luni. Beagle este o rasă de vânătoare care are nevoie de multă mişcare zilnic. Noi locuim în zona Pieţei Unirii, nu avem curte deci Luva trebuie plimbată de două ori pe zi.
Aşa am ajuns, la începutul lunii iunie 2013, in groapa cu câini din Rozelor. De atunci, cinci zile din şapte, de două ori pe zi, mergeam acolo : odată dimineaţa, după ce împreună cu Luva îl duceam pe T. la şcoala, şi odată seara. Uneori singur, alteori cu T. sau toată familia, vara, toamna, iarna , pe soare, ploie sau zăpada, uneori până după ce se întuneca…

La „Groapă” am găsit, deja formată, o mică comunitate de oameni şi câini. Erau acolo oameni care veneau de 3-4 ani, alţii poate de mai mult timp. Ne întâlneam aproape zilnic, veneau şi mulţi copiii….exista chiar şi un grup de facebook al micii comunităţi din „Groapa” … Pentru câini era un spaţiu ideal: suprafaţă mare, 5000 mp, îngrădită, cu acces controlabil. Veneau câini de toate dimensiunile şi rasele.
Duminica din 2.04 a fost spectaculoasă: vremea însorită şi caldă a adus zeci de oameni în groapă, cu biciclete, role, scaune de camping.
Si lunea următoare a căzut bomba: un lacăt mare pe uşă şi un anunţ sec:
INTRAREA PERSOANELOR STRĂINE STRICT INTERZISĂ.
În ziua aia ne-am întâlnit pe străzile din jur cu mulţi dintre cei care veneam acolo. Se plimbau debusolaţi şi abătuţi prin Parcul Rozelor sau Justiţiei. Veniseră ca de obicei,zilnic, la groapă şi groapa era închisă. Nu le venea să creadă. Nici câinilor.

De atunci a trecut peste o săptămână, lacătul e tot acolo. Mă întâlnesc cu membri fostei noastre comunităţi prin parcurile din jur, mai schimbăm o vorbă. Sperăm…pentru câini e cel mai greu: obişnuiţi să alerge liber şi să socializeze între ei, acum merg la pas în lesă, singuri. …
Plimbarea câinilor fără lesă este interzisă în oraş, amenzile sunt mari.

Câteva observaţii în încheiere:
1. „se vor face amenajări pentru o pistă de atletism sau terenuri de tenis. ” a declarat directorul clubului sportiv municipal, care are în grijă terenul …deci nu stiu clar ce se va face, deci nu au proiect, deci nu au bani bugetați, deci nu se face nimic in viitorul apropiat.
2. „Am avut foarte multe sesizări din partea oamenilor.” declara acelaşi director….care oameni? in afara de noi, cei cu câinii, nu trecea nimeni pe acolo pentru simplul motiv ca groapa e „fund de sac”, nu ai unde sa mergi de acolo.
3. „intră patrupedele pe terenurile de tenis”…asta pentru ca ditamai clubul sportiv municipal care vrea sa facă investiții majore, pistă de atletism sau terenuri de tenis, nu are bani sa repare cele doua portițe de intrare ale terenurilor de tenis alăturate, ca sa nu mai intre câinii pe terenuri..mai ieftin e un lacăt.
4. În toată zona centrală nu există nici o canisetă. Oricum cele existente în restul zonelor sunt improprii, având aproximativ dimensiunea unei sufragerii…pentru câini de talie mare sau cei care au nevoie de multă mişcare sunt necesare suprafeţe de 1500-2000 mp. Nu exista astfel de canisete în Timişoara…
5. Ce se va întâmpla cu „Groapa”? Va deveni un loc părăsit, trist ca Ştrandul Usoda, casa Muehle şi atâtea alte locuri abandonate din oraş? Probabil că da….

6. „Ni s-a transmis de la Ministerul Tineretului şi Sportului să închidem zona” a declarat dl. director. Pe panoul afişat lângă intrare scrie mare : ACCESUL STRICT INTERZIS PERSOANELOR STRĂINE…Cine sunt străinii? Cei care veneau acolo, zi de zi, de ani de zile? ….sau nişte funcţionari dintr-un minister din alt oraş?

animaland a spus: (aprilie 10th, 2015 at 10:40 )

Caini care castiga stfel de concursuri trebuie pe langa ingrijirea exterioara, sa aiba o alimentatie echilibrata, altfel ei pot avea grave probleme atat cu parul, pielea, etc. Cainii premiati sunt hraniti numai cu hrana premium, ce asigura aportul zilnic necesar de energie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top