S-a dat startul la Oktoberfest: parada, fanfara, mici si bere la… butoi de plastic / FOTO

Trăsuri trase de cai, fanfară, baloane și multă veselie. Așa s-a dat startul primei ediții de Oktoberfest de la Timișoara. În ciuda vremii nu foarte prietenoase, parada care a anunțat începerea evenimentului i-a înveselit pe trecătorii care au aplaudat și au făcut poze. Până duminică, distracția se mută în cel mai mare cort din România, amplasat în parcarea de la Iulius Mall.

oktoberfest

Parada care a anunțat începerea evenimentului a pornit de lângă Facultatea de Arte Plastice. De aici, în formație, au plecat fanfara, trei trăsuri trase de cai și domnișoare și domni îmbrăcați în port tradițional bavarez. Trecătorii s-au oprit să admire defilarea și au făcut poze. Vremea a fost și ea de partea curioșilor care au vrut să urmărească parada, ploaia oprindu-se. Traseul coloanei a fost: strada Oituz, Piața Mărăști, Calea Alexandru Ioan Cuza, Piața Consiliul Europei, Parcarea Iulius Mall. Deschiderea oficială, când s-a fi „cep” la butoiul de bere, conform tradiției bavareze, s-a amânat câteva zeci de minute. Onoarea i-a revenit primarului Nicolae Robu, care s-a dovedit a fi mai puternic decât se așteptau organizatorii și era să… dărâme butoiul. La fel de adevărat este însă butoiul era din plastic! Până la urmă, totul s-a încheiat cu bine, iar primele halbe „oficiale” de la Oktoberfest. au fost umplute. „Sunt convins că organizatorii vor face tot posibilul ca și în Timișoara festivalul să însemne distracție maximă. La Brașov a fost o reușită deosebită, în București la fel, nu o să ne lăsăm noi mai prejos în Timișoara. (…) Tot ce s-a prevăzut în program în mod sigur ne va produce bucurie, o bucurie pe care o merităm după munca pe care o depunem fiecare zi de zi. (…) Vă mulțumesc pentru prezență și să fie distracție!”, a spus primarul.

Oktoberfest se va desfășura în perioada 16 – 19 octombrie, iar timișorenii sunt așteptați să se bucure de patru zile de bere, muzică germană, muzică de fanfară, specialități culinare bavareze, dar și mâncăruri tradiționale românești. Tot aici, vizitatorii se vor putea bucura de numeroase jocuri și de un concurs ce va desemna „Regele și Miss Oktoberfest”. Timișorenii care vin la festival pot alege să bea bere Timișoreana, Ursus, Grolsch și Kronstadter Oktoberfest, iar prețurile pentru o halbă de bere sunt cuprinse între 5 lei și 8 lei. În cazul mâncărurilor, oferta este destul de bogată, iar vizitatorii pot să aleagă atât din mâncărurile tradiționale germane, cât și din cele românești. Oferta cuprinde diferite tipuri de cârnați tradiționali germani, mici, ciorbe în pâine, salată de cartofi, costițe de porc și multe altele. Mai mult, în afara cortului se găsesc numeroase standuri cu mâncare și dulciuri.

Invalid Displayed Gallery

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social