Stirile din ziua: 7 octombrie 2014

Scuze peste scuze! Parlamentarii de Timis nu dau doi bani pe masterplanul care „sterge” centura Timisoarei

Ministerul Transporturilor a organizat, marți, la București, o dezbatere publică pe tema Masterplanului General de Transport, care exclude total proiectele importante ale Timișului. Mai mult sau mai puțin revoltați, parlamentarii nu s-au sinchisit să meargă să-și susțină județul. Unii chiar au aflat de la noi de existența acestui document extrem de important!

Faina si uleiul de la UE nu vor fi impartite saracilor de la halele fratilor Cristescu

Pentru a evita înghesuiala din anii trecuți, primăria a decis să nu mai distribuie ajutoarele alimentare din stocurile UE. Acestea nu vor mai fi împărțite din hala Timco, a fraților Cristescu, ci de la două licee. Uleiul, făină și celelalte produse vor începe să ajungă la beneficiari la finele acestei luni.

Targul RIUF, luat cu asalt. Sute de participanti au venit sa vada oferta universitatilor / FOTO

Târgul de universități RIUF a fost, și în acest an, un adevărat succes. Peste 1.500 de studenți și elevi au venit să vadă care este oferta universităților din străinătate, dar și cea a unităților de învățământ din România. Cele mai căutate sunt școlile din Marea Britanie, Danemarca și Olanda.

Robu cheama oamenii in strada pentru centura si vrea interzica tirurile in oras! / UPDATE: PSD anunta ca a rezolvat problema

Acces interzis pentru tiruri în Timișoara și protest al timișorenilor în stradă – pe asta mizează primarul Nicolae Robu, dacă guvernul nu revine asupra excluderii șoselei de centură din Masterplanul General pe Transport. Între timp, PSD anunță că… „guvernul Ponta a alocat banii centurii de sud a Timișoarei”.

Caldura nu se scumpeste, Colterm neaga orice zvon

Anunțul făcut de consilierul local PSD Alfred Simonis, conform căruia primarul Nicolae Robu pregătește scumpirea gigacaloriei, a dat fiori reci timișorenilor, care și așa plătesc una dintre cele mai scumpe „călduri” din țară. Reprezentanții Colterm susțin însă că nu a fost luată în discuție această posibilitate!

Primaria vrea sa dea inca 100.000 de lei pentru doua biserici

Consilierii locali vor vota, în primul plen, alocarea a câte 50.000 de lei pentru lucrări de renovare la două biserici din Timișoara. Unul dintre proiecte a fost întocmit chiar a doua zi după ce s-au cerut banii, iar celălalt a fost întârziat de vacanța de vară. În acest an, CL Timișoara a alocat bani pentru lucrări la o mulțime de lăcașuri de cult din oraș și a dat în folosință gratuită arhiepiscopiei clădirea unei școli.

PDL si PNL isi paseaza reciproc schimbarea lui Stoia

Scaunul viceprimarului Traian Stoia pare destul de stabil, deși bursa zvonurilor îl dă pe social-democrat ca fiind foarte aproape de o ejectare. Primarul Nicolae Robu spune că nu a fost luată în discuție o astfel de variantă și chiar pasează mingea la colegii de la PDL. Aceștia se fac că plouă, cel puțin până în noiembrie.

Dupa ce trei zimbri au murit, rezervatia de la Armenis e inchisa pana la primavara

Trei dintre zimbrii din Munții Țarcu au murit în ultimele săptămâni, iar ceilalți sunt monitorizați atent de specialiștii WWF și Rewilding Europe. Prima decizie luată: suspendarea, până la primăvară, a tururilor turistice. După reluarea acestora, în zona Armeniș vor fi aduși și alți zimbri.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. A. Demetriade (p), Pomiculturii (p), Constantin cel Mare (p), Calea Lipovei (p), orele 9 – 16, str. Recoltei nr. 17, Legumicultorilor (p), orele 9 – 14; Sânmihaiu German, orele 9 – 16 Moșnița Vechi (p), orele 9 – 16; Lugoj – blocuri Zona

Top