Stirile din ziua: 15 octombrie 2014

PSD Timis, in deriva: Ilie Sarbu si Adam Craciunescu, urmariti penal!

PSD Timis, in deriva: Ilie Sarbu si Adam Craciunescu, urmariti penal!

Încă un greu din PSD Timiș a căzut în dosarul retrocedărilor, urmându-l pe senatorul Ilie Sârbu. Este vorba de prim-vicepreședintele Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva. El îl urmează în acest dosar pe mentorul său și șeful de facto al PSD Timiș, Ilie Sârbu. Crăciunescu a intrat sub control judiciar. Prejudiciul adus Romsilva se ridică la peste 300 de milioane de euro.

Dogariu numara banii pentru Timisoara, Robu o tine pe-a lui: guvernul nu a dat niciun leu

Din postura de „reprezentant al guvernului în teritoriu”, prefectul Eugen Dogariu îl atenționează pe primarul Nicolae Robu să nu mai acuze executivul că nu finanțează proiectele Timișoarei. Edilul îi răspunde prompt: cofinanțarea pentru proiectele aflate în derulare este asumată de statul român, indiferent de cine conduce guvernul.

Robu nu se baga intre Dragila si Bere: Nu ma cobor la nivelul lor

Adrian Bere și Andrei Drăgilă nu vor fi sancționați pentru presupusa bătaie care a avut loc, marți, pe holurile primăriei. Primarul Nicolae Robu nu vrea să comenteze incidentul și spune că problemele trebuie rezolvate cu calm și în niciun caz în public. El admite totuși că nu există bază legală pentru a face toate plățile solicitate de Horticultura.

Adio galeti cu mancare la spitalul de copii! Hrana se imparte acum automat

Infirmierele care lucrează la bucătăria Spitalului „Louis Ţurcanu” nu mai sunt nevoite să care oale şi găleţi cu mâncare pentru micuţii internaţi. Spitalul are, din acestă săptămână, un nou sistem de dozare şi distribuţie a hranei care situează unitatea medicală printre primele zece din ţară cu o astfel de linie de livrare a alimentelor.

Parlamentarii, chemati sa dea o semnatura pentru centura

Strângerea de semnături în favoarea șoselei de centură, anunțată de primarul Nicolae Robu, a început. Timișorenii își pot exprima sprijinul față de inițiativa edilului la primărie, la infocentrul turistic de pe strada Alba Iulia, dar și la voluntari. Robu îi invită și pe aleșii locali și județene, dar și pe parlamentari să semneze scrisoarea.

parcuri

Vesti proaste pentru Horticultura, de la prefectura: nu se poate incredintare directa

Prefectul Eugen Dogariu îi transmite primarului Nicolae Robu să-și ia gândul de la încredințarea directă a serviciilor de întreținere a spațiilor verzi din Timișoara către SC Horticultura. Este vorba despre o societate comercială, nu de un serviciu public, așa că este obligatorie organizarea unei licitații. Problema ar urma să fie tranșată săptămâna viitoare, în consiliul local.

Lumanari aprinse pentru bebelusii plecati prea devreme, si la Timisoara

Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor va fi marcată, miercuri seară, și la Timișoara. Membrii Organizației E.M.M.A. vor aprinde, în parcul din Piața Crucii, lumânări pentru sufletele care nu mai sunt. Dacă vreți să vă alăturați momentului, puteți aprinde și voi o lumânare, oriunde vă aflați.

RETIM

Curatenia de toamna

Mașinile RETIM intervin marți, pentru a aduna deșeurile așezate de timișoreni la marginea drumului, în perimetrul Calea Bogdăneștilor (între Bd. Cetății și Circumvalațiunii) – Circumvalațiunii (până în str. Nera) – str. Nera – str. B.P. Hasdeu.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat miercuri întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, după cum urmează: Giroc (p), Checea (p), Otelec (p), orele 9 – 15; Lugoj – Zona Cotu Mic Bl. 10-14, 18, 19, 21-23, str. Bocșei (p), Cernabora, Liliacului, Nuferilor, Crinilor, orele 9 – 15; Becicherecu Mic nr. 765A, orele 9

Top