Stirile din ziua: 6 octombrie 2014

Eurostat: economia Romaniei, ultima din UE

Eurostat: economia Romaniei, ultima din UE

În timp ce Victor Ponta promite pensii și salarii mai mari, pe motiv că economia duduie, datele Eurostat arată că România se prăbușește economic. Țara noastră se situează pe ultimul loc în Europa la mai mulți indicatori economici, „reușind” să depășească Bulgaria.

Va place Tango? Haideti la concert

Tango-ul este muzica toamnei la Timișoara. Iubitorii acestui gen vor avea ocazia să se bucure de un concert inedit, programat pe 13 octombrie, la Sala Capitol. Analia Selis, Răzvan Suma și Julio Santillan vor aduce în orașul de pe Bega strălucirea și fierbințeala acestui dans care fascinează milioane de oameni în întreaga lume.

Tara arde, babele se piaptana: Bojin n-a vazut masterplanul care da cu flit Timisului, opozitia asteapta invitatii speciale

Fără centură de ocolire a Timișoarei și fără autostradă spre Belgrad – așa arată Timișul următorilor 16 ani, conform Masterplanului General pe Transport, care va intra marți în dezbatere publică la Ministerul Transporturilor. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, nu a văzut acest document și nu crede că e real, iar de la opoziție, deputatul PDL Alin Popoviciu spune că dezbaterea publică e doar cu invitație!

Ponta din „Nasparlet”

A fost un week-end cu doi candidați la președinție veniți în vizită electorală la Timișoara. Unul dintre ei, Monica Macovei, chiar și-a lansat campania aici, în timp ce al doilea, Klaus Iohannis, a fost plimbat de gazde prin fum de mici și hamsii. Va veni și Victor Ponta, căruia timișorenii abia așteaptă să-i „mulțumească” pentru că a tăiat din master-planul de transporturi centura de ocolire a municipiului.

Simonis: Robu, „Agentul 001”, pregateste scumpirea caldurii!

Consilierul local PSD Alfred Simonis se ține de cuvânt și, la două săptămâni, de la primul „apel bilunar” către primarul Nicolae Robu, revine cu o nouă epistolă pe Facebook. De această dată, el lansează două informații foarte serioase: că Timișoara nu va mai organiza Campionatul European de Baschet feminin și că facturile la căldură vor crește.

Cum sa sfidezi logica timpului si sa scrii istorie rock: Pro Musica, la aniversarea 41+ / FOTO

Rar, dar bine – acesta pare să fie vorbele după care se conduc membrii legendarei trupe timișorene Pro Musica. Total atipic, Ilie Stepan & co au pus la cale un concert la 41+ ani de la înființare și au făcut uitate, într-o clipă, cele două decenii de tăcere scenică. Timp de aproape patru ceasuri, câteva sute de oamenii au rescoperit minunea rock-ului baroc și au sfidat logica timpului.

Timisoara ar putea avea si ea card metropolitan! Se „pedaleaza” in acest sens

Pe modelul unor orașe europene care atrag ca magnetul turiști din întreaga lume, Timișoara ar putea avea și ea un card care să le ofere vizitatorilor reduceri la intrările în muzee, parcări și închirieri de biciclete. Nu se știe exact când, dar discuțiile vor fi reluate, obligatoriu, foarte curând.

Colterm a deschis robinetul la caldura, dar da si solutii pentru facturi mici

Colterm a dat drumul la căldură, iar timișorenii cărora li se pare prea frig în apartamente trebuie să aibă o discuție cu administratorul sau președintele de bloc. E recomandarea celor de la societatea de termoficare, care au explică de ce au pornit „soba”, deși e abia început de octombrie, și le spun ce să facă abonaților, dacă nu vor să plătească deja căldura.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Spl. N. Titulescu (p), str. Gelu, Nufăr, Gării (p), Olănescu, orele 9 – 16; Seceani nr. 100, Căminul Cultural, orele 9 – 16; Buziaș – relee TV, antene Orange, Cosmote, antena comunicații Poliția de frontieră, orele 9 – 16; Lugoj – blocuri Zona Micro3,

Top