Stirile din ziua: 13 octombrie 2014

A inceput Festivalul Baroc! Vanatoarea de comori va asteapta / PROGRAM

A inceput Festivalul Baroc! Vanatoarea de comori va asteapta / PROGRAM

Timișorenii care au vrut să asculte muzică, așa cum era ea odată, au avut ocazia să participe la deschiderea oficială a Festivalului Baroc. Primii artiști care i-au încântat pe spectatori au fost Anca Iarosevici și Bogdan Mihăilescu. Festivalul Baroc a ajuns la cea de-a treia ediție, iar pe străzile din Cetate au putut fi zăriți heralzi și gărzi.

Vreti sa nu ratati niciun spectacol la Teatrul National? Luati-va abonamente

Fiindcă vrea ca spectatorii fideli să nu rateze piesele favorite, Teatrul Național Timișoara le face o surpriză. Din această săptămână au fost scoase la vânzare abonamentele pentru anul 2015. Acestea sunt de patru tipuri și pot fi cumpărate atât online, din fața calculatorului, cât și de la casieriile TNTm.

Primaria n-a „gustat” din banii pentru spitalul de copii, Robu inca nu e convins ca acestia exista

Cu aproape trei milioane de lei plătite de la bugetul local pentru lucrările de la spitalul de copii, primarul Nicolae Robu afirmă, în continuare, că guvernul nu a alocat niciun leu pentru acest obiectiv. Edilul admite, pe de altă parte, că nu a dus la DSP nicio factură pentru decontare.

Liceul „Loga” ramane gol! Cei peste 1.000 de elevi si profesori se muta, ca sa faca loc muncitorilor

Peste 1.000 de elevi de la Colegiul „CD Loga” urmează să-și părăsească, de săptămâna viitoare, clasele, pentru a se muta într-un alt grup școlar. Starea imobilului în care funcționează unul dintre cele mai bune licee din Timișoara este precară și necesită reparații urgente. Pentru ca acestea să se desfășoare într-un ritm cât mai alert, consiliul de administrație al școlii a aprobat mutarea.

Aproape 1,5 milioane de euro nerambursabili, pentru Liceul Lenau

Liceul „Nikolaus Lenau” va fi reabilitat, în sfârșit, pe bani europeni. Peste 1,4 milioane de euro, bani proveniți din Programul Regio, au fost redirecționați către această școală. Lucrările sunt executate de o firmă din Drobeta Turnu Severin, care a câștigat licitația organizată de primărie.

Robu, pe urmele lui Emil Cristescu: strange semnaturi pentru centura! Cu sprijin de la partid

Nu mai face miting de protest pentru centură, pentru că nu vrea să-l organizeze pe linie de partid. Strânge, în schimb, cu membri de partid, semnături pentru susținerea scrisorii care urmează să fie trimisă premierului Victor Ponta. Primarul Nicolae Robu va solicita guvernului să includă centura de sud a Timișoarei în masterplan. În 2008, omul de afaceri Emil Cristescu a strâns 12.000 de semnături pentru aceeași centură. Rezultatul? Zero.

Prima ofranda a lui Cutu pentru PSD: organizatia PDL din Criciova

Ultimele zile ale campaniei de transferuri a primarilor pe baza ordonanței traseiștilor a produs un mic cutremur în comuna Criciova. Primarul, viceprimarul plus patru consilieri locali au trecut de la PDL la PSD. Transferul lor are legătură directă cu parcursul unui alt traseist notoriu, consilierul județean Dorin Cutu, care săptămâna trecută a lăsat PDL pentru același PSD.

Bojin a rezolvat centura de sud si intermodalul, dar nu prezinta documente oficiale

Președintele Consiliul Județean Timiș, Titu Bojin, afirmă că lucrările la centura de sud a Timișoare vor începe anul viitor. În plus, a rezolvat și problema Centrului Intermodal, trecut în Masteplanul General de Transport ca fiind în Giroc. Teoretic, sună bine. Practic, Bojin n-a prezentat niciun act oficial care să-i susțină declarațiile. În mai, ministrul Transporturilor excludea categoric centura din lista proiectelor finanțate de la bugetul de stat.

Va puteti testa gratuit sanatatea inimii, in Parcul Rozelor

Timp de șase zile, în Parcul Rozelor, timișorenii vor putea beneficia evaluări gratuite ale riscului cardiovascular, precum electrocardiogramă, măsurarea tensiunii arteriale sau a pulsului. Acțiunea face parte din campania „Parcurile Inimilor Fericite”, inițiată de Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.

Mititeii la putere, la Muzeul Satului Banatean

La Muzeul Satului Bănățean se anunță încă un weekend plin. După un târg de meșteșugari și unul destinat celor care își pregăteau cămările pentru iarnă, desfășurate săptămânile trecute, urmează două zile… delicioase. La prima ediție a Zilelor Bucatelor Tradiționale, „vedetele” vor fi micii, dar nu vor lipsi și alte produse.

aquatim

Apa rece oprita la Ghiroda

Aquatim anunță că luni, între orele 9 și 14, va opri furnizarea apei pe străzile Gospodarilor, Iris, Crinului și Orhideelor. Sunt planificate lucrări, din fonduri private, pentru extinderea rețelei de apă pe str. Gospodarilor. La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să curgă apă tulbure la robinete. Deoarece această perturbare va fi de scurtă

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Dudeștii Noi nr. 390, orele 9 – 12; Beregsău Mare (p), orele 10 – 15; Buziaș – Bl. MAN 1-8 str. Florilor, Cartier Ferma 6, Ovinex Import-Export, orele 8 – 18; Lugoj – Zona Cotu Mic Bl. 10-14, 18,

Top