Stirile din ziua: 8 octombrie 2014

„Mos Stoia” isi ia concediu electoral!

„Mos Stoia” isi ia concediu electoral!

Campania electorală pentru prezidențiale va marca o schimbare și în viața viceprimarului social-democrat al Timișoarei, Traian Stoia. După 31 de ani, acesta își va lua, în sfârșit, concediu pe bune! În ultimele săptămâni, Stoia a fost „pontat” doar lunea și joia, zilele în care venea la primărie să semneze diverse acte.

TNL: Ponta vede romanii ca pe niste „scufite rosii”

Organizația de tineret a PNL Timiș consideră revoltătoare oferta candidatului Victor Ponta, de a împărți 50.000 de tricouri în schimbul promisiunii că persoanele care le primesc vor vota cu el. Tineretul PNL susține că, dacă tot vrea să se joace de-a candidatul la președinție, Victor Ponta ar trebui să-și demisia din funcția de premier.

Din nou cu temele nefacute. Primarii din Timis, urecheate inainte de alegeri

În ultimele luni, mai multe primării din Timiș s-au ales cu amenzi sau avertismente din partea Autorității Electorale Permanente. Instituția verifică modul în care se desfășoară pregătirile pentru alegerile prezidențiale, iar în urma controalelor au fost găsite nenumărate nereguli. La lista primăriilor cu probleme s-au mai adăugat încă două: cea din Otelec și cea din Banloc.

Marrati, teparii universitari cu relatii la tiganii din Strehaia

Firma de construcții Marrati, abonată la contracte cu universitățile timișorene, a dat țepe cu bilete la ordin fără acoperire în valoare totală de 593.000 de lei. Societatea este acum în insolvență, după ce patronul ei a intrat în atenția procurorilor, pentru cârdășie cu țiganii din Strehaia în afacerea facturilor false. Între timp, sala de sport a Politehnicii se ridică în ritm de melc, iar căminele de lux ale UVT au rămas în stadiul de… groapă.

Seful PLR Timis nu stie pe unde s-o apuce in turul doi de la prezidentiale

Pe lista candidaților la alegerile prezidențiale sunt nu mai puțin de 14 persoane. Toate susțin că au șanse mari să ajungă la șefia statului, dar sondajele spun altceva. Senatorul Petru Ehegartner îl susține până în pânzele albe pe președintele partidului său, Călin Popescu Tăriceanu, dar, în turul doi, va merge cu… cine face o ofertă mai bună!

Primarul Robu n-a intinat nobilele idealuri ale socialismului

Habar n-am de ce primarul Nicolae Robu nu profită de organizarea alegerilor prezidențiale și nu cheamă cetățeanul timișorean la referendumuri pe probleme locale. Cred că este legal, în ciuda unei dispute constituționale care a avut loc între Parlament și CCR în urmă cu vreo șase ani, pe când Băsescu întreba românul dacă vrea unicameral și 300 de aleși maximum în Legislativul României.

Un roman a castigat Premiul Nobel pentru chimie!

Premiul Nobel pentru chimie pe 2014 a fost atribuit cercetătorilor Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner. Anunțul a fost făcut miercuri, de Comitetul Nobel din cadrul Academiei Regale de Știinţe din Suedia. Ștefan Hell s-a născut în 1962, la Arad, a făcut un an de liceu la Timișoara și, în prezent, este unul dintre directorii Institutului de Chimie Biofizică „Max Planck”, din Göttingen.

125.000 de euro din bugetul local pentru Biserica Studentilor!

Se construieste de aproape 20 de ani, nu e gata, dar a primit până acum 350.000 de lei de la bugetul local. Biserica Studenților va beneficia, foarte probabil, de o nouă tranșă de bani, de această dată în valoare de 200.000 de lei. Consilierii locali vor vota vineri un astfel de proiect de hotărâre.

Calea Martirilor va fi extinsa la patru benzi, spre Giroc

Încă un șantier de mari dimensiuni se pregătește la Timișoara. Este vorba despre lărgirea la patru benzi a Căii Martirilor, pe tronsonul cuprins între str. Mareșal Averescu și drumul spre Giroc. Consilierii locali trebuie să voteze, vineri, studiul de fezabilitate. Lucrarea este estimată la 3,6 milioane de euro și un timp de execuție de doi ani, dar va începe cel mai devreme în 2015.

Maria de Buenos Aires inchide casa la Timisoara!

Tulburătoarea poveste a Mariei de Buenos Aires, cea mai recentă premieră a Teatrului Național Timșoara, se joacă doar cu casa închisă. Biletele pentru spectacolul suplimentar programat la finele acestei luni s-au vândut în numai șapte zile! Toate reprezentanțiile de până acum au avut același statut: „sold out”.

aquatim

Joi e oprita apa rece in Buzias

Joi, 9 octombrie, între orele 8 și 18, se va întrerupe furnizarea apei reci în Buziaș. În acest interval, sunt planificate lucrări de întreținere la cablurile de alimentare cu energie electrică a stație de pompare a apei potabile, lucrări executate de Enel. La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ovidiu (p), Calea Dorobanților (p), orele 9 – 15; Lugoj – blocuri Zona Micro3, str. Ceahlăului nr.14, 19, 25-34, 38-40, 49, orele 9 – 15; Șag, orele 9 – 13; Jamu Mare (p),orele 8 – 15.

Top