Stirile din ziua: 21 octombrie 2014

Timisoara a ales Canalul Bega, in drumul spre titlul de Capitala Culturala Europeana

Timisoara a ales Canalul Bega, in drumul spre titlul de Capitala Culturala Europeana

Când spui Timișoara, nu spui Revoluția din 1989 și nu te gândești la multele premiere înregistrate în acest oraș. Când spui Timișoara, te gândești automat la Canalul Bega! La această concluzie au ajuns membrii Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, după ce au stat de vorbă cu peste 400 de oameni. De aici a apărut și prima propunere de temă pentru conceptul de candidatură: „Coridoare culturale”.

Tobosarul de la U2 a cumparat o casa la Timisoara si a pierdut 11 milioane de euro!

Toboșarul formației U2, Larry Mullen, s-a ales cu o uriașă gaură în conturi, după ce a fost sfătuit de consultanții săi financiari să facă diferite investiții. Paguba este de 11 milioane de euro, din 4,5 milioane din cauza unor investiții în România. Printre acestea, o casă de jumătate de milion de euro în Timișoara!

In plin scandal in partid, PSD Timis si-a amintit de spitalul din Sannicolau Mare: Primarul PDL minte ca se inchide

Spitalul din Sânnicolau Mare a ajuns subiect de dispută politică, în plină campanie electorală. Primarul PDL Dănuț Groza susține că unitatea sanitară se va închide, din cauza reducerii de fonduri. Replica PSD a venit prin vocea senatorului Marcel Suciu, care spune că nu e vorba decât despre o „dezinformare” a opiniei publice. Cert este banii alocați de la Ministerul Sănătății ajung până în octombrie inclusiv.

Slalom pe Calea Dorobantilor! Strada proaspat asfaltata pune la incercare talentele soferilor / FOTO

Grijă mare dacă aveți treabă pe Calea Dorobanților, în zona dinspre strada Andrei Șaguna! Șoseaua, proaspăt asfaltată, e plină de guri de canal nealiniate la nivel, aflate chiar pe mijloc. Unele sunt semnalizate, altele nu. Lucrarea, începută în august, nu este încă recepționată, iar firma care o execută s-ar putea alege cu amenzi.

O noua ploaie, aceleasi probleme! Prognoza meteo, dusmanul subpasajului Michelangelo

Altă lună, alte estimări: subpasajul Michelangelo ar putea fi deschis totuși traficului rutier până la venirea iernii. Primarul Nicolae Robu spune din nou că obstacolul suprem este vremea rea. Vestea proastă este că „bretelele” de pe Bd. Pârvan și Bd. Coposu nu vor fi funcționale, deși sunt asfaltate de câteva săptămâni.

Hrebenciucul (sau cum poate fi utilizat Ilie Sarbu)

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal într-un al treilea dosar de corupție. Procurorii DNA cer arestarea lui. Cine ar fi crezut, în urmă cu câțiva ani – fie 20, 15, zece sau cinci – că se va ajunge ca ditamai Viorel Hrebenciuc să fie atât de aproape de poarta închisorii? Să-i sune cătușele la urechi! Fiindcă dintotdeauna s-a crezut că Hrebenciuc este intangibil.

In Piata Unirii nu suntem „prin culoare de piramide”! Robu acuza arheologii ca pun in pericol proiectul / FOTO

Lucrările reluate recent în Piața Unirii vor fi oprite din nou. Asta, pentru că s-au descoperit, din nou, vestigii care s-ar putea dovedi extrem de importante pentru istoria Timișoarei. În cea mai frumoasă piață a orașului s-au executat, până acum, în jur de 15% din lucrările estimate.

Din zori pana-n seara jefuim o tara. Mai avem multe lucruri de descoperit!

Deseori m-am întrebat cum se simte un membru de partid când începe să aibă îndoieli cu privire la cum este reprezentat de căpeteniile formațiunii, filialei din care face parte. Ori ca simplu alegător, dacă există o picătură care să lucreze la fisurarea încrederii în acest parteneriat sfânt elector-politician, în cazul în care afli că omul căruia îți donezi încrederea este un individ lipsit de etică și eventual fugărit de poteră.

Adrian Orza

Independentul Orza voteaza in functie de proiect, nu de partid

Titu Bojin, președintele PSD Timiș, este foarte relaxat în ceea ce privește majoritatea din Consiliul Local Timișoara. El a declarat că PSD se bazează, în CL, pe voturile a 14 consilieri, din care unul independent care susține proiectele social-democraților, câtă vreme nu includ schimbarea unui viceprimar. Fostul țărănist Adrian Orza spune că nu e vorba de el.

Poli a adus procurorii DNA la Primaria Timisoara

Doi procurori DNA au descins, marți dimineață, la Primăria Timișoara. Ei au mers în biroul primarului Nicolae Robu, unde au fost convocați, de asemenea, reprezentanți ai Direcției Economice, ai Serviciului Juridic și ai Direcției Comunicare. Din primele informații, ancheta vizează actele prin care a fost finanțată, de la bugetul local, Poli Timișoara, în administrațiile trecute. Primarul Nicolae Robu susține că nu are legătură cu subiectul, dar, cu toate acestea, pare convins că banii au fost alocați perfect legal de administrația Ciuhandu.

RETIM

Curatenia de toamna

A doua etapă a curățeniei generale de toamnă din Timișoara continuă în partea de sud a Timișoarei. Mașinile Retim vor acționa marți în perimetrul Calea Urseni – str. Venus – str. Industriei – str. Olarilor – Calea Buziașului (din girație la capăt).

apa calda

Fara apa calda in zona centrala

Colterm anunță că, pentru remedierea unei avarii, va întrerupe marți, între orele 8 și 14, furnizarea apei calde la PT 24. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele situate în zona centrală. Tot marți, dar între orele 8 și 15, pentru realizarea unei lucrări de modernizare, va fi oprită furnizarea apei calde la PT

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie eletrică astfel: Timișoara – str. Remus, Gh. Doja (p), V. Madgearu (p), Filaret Barbu, Odobescu (p), Azurului (p), Sirius (p), Orion (p), Icar (p), Aștrilor (p), orele 9 – 16; Bucovăț, Remetea (p), orele 9 – 16; Jimbolia – str. Dr. Diel, Spre Sud, Spre Vest, Ion Ionescu

Top