Stirile din ziua: 20 octombrie 2014

Reabilitare de 1,6 milioane de euro pe bani europeni, la Loga

Reabilitare de 1,6 milioane de euro pe bani europeni, la Loga

Colegiul Național „CD Loga” va fi reabilitat pe bani europeni. Lucrările au început acum câteva luni, cu finanțare de la bugetul local, dar acum, printr-o realocare de fonduri pe Programul Operațional Regional, în jur de 1,6 milioane de euro vor fi folosiți pentru a readuce la viață unul dintre cele mai bune licee din Timișoara.

Majoritatea diagnosticelor medicale sunt gresite

Un raport prezidențial recent arăta că aproape jumătate din diagnosticele puse de medicii români sunt greșite! Plecând de la această afirmație făcută de președintele României, care a fost ulterior îndulcită oarecum tot de către acesta, atenția mi-a fost îndreptată spre diagnosticare.

Timisoara ar putea avea tramvaie noi pe bani europeni, dar pana atunci sunt bune si cele de 40 de ani

Timișorenii s-ar putea bucura totuși de tramvaie noi, nu doar de unele de 40 de ani reabilitate. Primarul Nicolae Robu a aflat de la Ministerul Dezvoltării că un proiect de cumpărare de mijloace de transport în comun este eligibil pe fonduri europene. Până atunci mai e, iar pe liniile din oraș circulă aceleași vagoane ramolite.

poli

Valentin Velcea, cel mai bun portar al unui turneu international din Polonia

Prestaţie foarte bună a juniorilor polişti născuţi în 2004 la turneul inernaţional din oraşul polonez Lublin. Puştii lui Mircea Şchiopu au ocupat locul al treilea la finalul turneului, fără să piardă vreun joc din cele patru disputate. Dintre jucători, a fost remarcat portarul Valentin Velcea, fiul antrenorului care a promovat-o pe Poli de două ori în primul eşalon.

Ore de actorie gratis, la Teatrul National! Au inceput inscrierile

V-ați dorit vreodată să luați lecții de actorie, dar nu v-ați încumetat niciodată s-o faceți? Acum aveți ocazia să vă împliniți visul, și încă pe gratis. De la 1 noiembrie, Teatrul Național Timișoara dă startul unei serii de cursuri „Ora de teatru”, la care profesori vor fi unii dintre cei mai buni regizori ai TNTm.

Nici Super-Ponta nu-i va aduce lui Stoia atributiile inapoi!

Viceprimarul Traian Stoia nu și-a adus actele de angajare nici la aproape doi ani de când deține această funcție. Primarul Nicolae Robu susține și că social-democratul rămas fără o parte din subordonați le-a spus acestora să nu ia în seamă nicio decizie a edilului și că el rămâne în continuare șeful lor.

Dracula: Povestea nespusă (critică de film)

Titlul original: Dracula Untold Gen: Acțiune | Horror | Dramă | Fantastic Regizor: Gary Shore Actori: Luke Evans, Sarah Gadon, Diarmaid Murtagh, Dominic Cooper, Charles Dance Cum necum, debutantul regizor Gary Shore face un film bunicel, deși – trebuie spus asta -, fimul nu este nici istoric și nici un film cu vampiri. E ceva

Concert cu „Regele valsului” la Bruxelles, cadoul perfect in prag de sarbatori / FOTO

Puţine oraşe se pot compara cu Bruxelles în ceea ce priveşte cosmopolitismul, având în vedere că un sfert din locuitori sunt străini şi cu greu se poate găsi un amestec mai variat de etnii. Agenţia de turism Ultramarin vă propune, la mijlocul lunii noiembrie, în acest splendid oraş, să asistaţi la un concert Andre Rieu.

perchezitii arhica

Perchezitii la traficanti de obiecte de patrimoniu

Mascații și polițiștii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au descins, luni dimineață, la mai multe adrese din județele Argeș, Caraș-Severin, Constanța, Prahova, Timiş şi Vrancea, la persoane bănuite de trafic cu obiecte de patrimoniu. Opt dintre aceste percheziții au loc în Timiș, unde se pare că printre suspecți se numără și un muzeograf.

RETIM

Curatenia de toamna

Acțiunea de curățenie de toamnă s-a mutat în partea de sud a Timișoarei. Luni, mașinile Retim vor acționa în perimetrul Bd. L. Rebreanu (din Calea Martirilor în Calea Buziașului) – str. Venus – Calea Urseni – Zona Braitim – str. Muzicescu (până în Calea Urseni) – Calea Martirilor (din str. Muzicescu în str. Lidia).

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str Uranus (p), Sirius (p), Cristalului (p), Arenei (p), orele 9 – 16; Ianova (p), Iecea Mare – ferma Agri Ellen, orele 9 – 16; Lugoj –Micro 4 Bl.3-13, 18, 22, 23, 35, 36, orele 9 – 16; Giarmata (p), orele 9 – 11;

Top