Stirile din ziua: 27 octombrie 2014

Strada Constantin Prezan

Santierul de pe Lidia a avansat in sapte luni 50 de metri, dar acum merge „exceptional”

Santierul de pe Lidia a avansat in sapte luni 50 de metri, dar acum merge „exceptional”

La șapte luni de la începerea lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare de pe strada Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia), a pornit practic lucrul! Societatea spaniolă care a câștigat licitația a „reușit” să deschidă șantierul pe… 50 de metri. Firma care a subcontractat acum lucrarea pare să se descurce mai bine.

„Robu” si „Bojin”, protest impotriva bisericii / FOTO

Câțiva timișoreni au protestat, în weekend, împotriva relației dintre biserică și stat. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că guvernul investește sume considerabile pentru construirea de biserici, dar nu face același lucru pentru școli sau infrastructură. Printre protestatari s-au numărat… „Nicolae Robu”, „Titu Bojin”, sau „Patriarhul Daniel”.

Poli. Alexa. „Tim”

Poli. Mare entuziasm printre suporterii lui ACS Poli, dar și în interiorul clubului. Laudele și superlativele nu mai contenesc. Și, pe undeva, există destule motive de bucurie. După câteva jocuri ezitante, Poli a obținut patru victorii consecutive, dintre care trei la scor de forfait. Mai mult, una dintre aceste victorii a avut loc la Câmpina, una din echipele puternice ale seriei.

Timisul e pregatit de iarna si de posibile infestari cu… Ebola

Timișul este pregătit să facă față iernii, chiar dacă există posibilitatea să apară și situații neprevăzute. Prefectul Eugen Dogariu a vrut să știe, luni, și dacă autoritățile sanitare știu ce să facă dacă va apărea vreun caz de Ebola. Teoretic, toate sună bine. Practic, vom vedea la momentul potrivit.

„Marea asfaltare” din Ciarda Rosie s-a transformat in „marea balteala” / FOTO

La începutul acestui an, mai exact în luna februarie, primăria anunța începerea „marii asfaltări” din Ciarda Roșie. Lucrările urmau să fie terminate în luna noiembrie, pentru ca iarna să-i prindă pe locuitorii din zonă cu drumurile nou-nouțe. În realitate, străzile de aici s-au transformat în băltoace întinse și destul de adânci în unele locuri. UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că firma lui Georgică Cornu a fost atenționată.

Semafor cu buton, la trecerea de pietoni de la intrarea in Ghiroda! A fost aprobat deja

La ieşirea din Timişoara, pe Calea Lugojului, la intrarea în Ghiroda, va apărea un semafor cu buton. Totul, pentru ca în zonă să fie limitat, pe cât posibil, numărul accidentelor. Există deja o petiție online în acest sens, semnată de peste 800 de oameni. Comisia de circulație a PMT a avizat deja montarea de semafoare acolo.

De ce e haos la CL: proiecte depuse cu cinci ore inainte de plen / FOTO

Scandalul din ultimul plen al Consiliului Local Timișoara are la bază și un mod de lucru haotic al direcțiilor primăriei. Consilierii locali social-democrați și independenții reclamă întârzierea cu care primesc proiectele pe care trebuie să le voteze. În multe cazuri, au și dreptate.

Voie buna pentru mici si mari, la ruga de la Sinandrei

Duminică, de Sfântul Dumitru, locuitorii localității Sînandrei au avut parte de un eveniment cu totul special. Alături de invitați, aceștia au sărbătorit așa cum se cuvine la ruga comunei. Toată lumea s-a putut bucura de spectacole de dans, muzică. dar și de un concert cu Nicolae Furdui Iancu.

La plimbare prin cele mai frumoase piete de Craciun ale Europei / FOTO

Pe negândite, prinşi în activităţile cotidiene, timpul trece pe lângă noi, iar anotimpul rece este la un pas distanţă. Iarna are şi ea însă farmecul ei, chiar dacă nu avem timp de concedii lungi şi răsfăţ undeva, departe. Nimic nu poate fi mai frumos, în aşteptarea sărbătorilor, decât o escapadă la un târg de Crăciun. Agenţia de turism Ultramarin vă invită la cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, în câteva excursii de weekend la Budapesta, Viena, Praga sau München.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Azurului (p), Sirius (p), Orion (p), Icar (p), Aștrilor (p), orele 9 – 16; Parța nr. 593, orele 9 – 16; Iecea Mare – ferma Agri Ellen, orele 10 – 15; Buziaș (p), orele 8 – 18.

Top