Timişoara, măcar la nivelul celui de-al patrulea eşalon, este capitala fotbalului, titlu dat de disputa dintre Politehnica şi Ripensia. Locul I şi II al Ligii a IV-a Timiş vor debuta la sfârşitul acestei săptămâni într-un retur de foc!
Ambele formaţii timişorene au fost extrem de active pe piaţa transferurilor şi au reuşit să achiziţioneze jucători cu experienţa primelor trei eşaloane. Prima rundă de pe piaţa transferurilor, a fost câştigată de Politehnica Timişoara. Politehnica Timişoara l-a convins pe Tavi Drăghici, jucător care în ultimii ani a evoluat în primele două eşaloane, să semneze cu Politehnica, în detrimentul Ripensiei, echipă cu care acesta s-a pregătit o bună perioadă de timp. Mădălin Staicu este al doilea nume important transferat la Politehnica. Mijlocaşul de 23 de ani a evoluat în ultima perioadă pentru Gloria Bistriţa, în Liga I, şi pentru FC Bihor, pentru ultima echipă în eşalonul secund. Tot în eşalonul secund a evoluat ultima dată Octavian Rusu, un portar de 22 de ani care s-a remarcat până anul trecut la Mama Mia Becicherecu Mic. Din vara anului trecut Rusu a trecut la FC Caransebeş, echipă pentru care a adunat câteva jocuri în Liga II. Acesta pare favorit pentru postul de titular în poarta Politehnicii. Echipa pregătită de Brindescu a transferat un jucător şi de la FC Argeş 1953. Este vorba despre C. Ion, un mijlocaş de 23 de ani. Alex Contescu este cel mai tânăr jucător transferat de Politehnica în această iarnă. Acesta are doar 18 ani şi a evoluat ultima dată pentru CFR Timişoara, fiind însă jucătorul lui LPS Banatul. Politehnica Timişoara şi-a întărit şi staff-ul tehnic, prin aducerea lui Sorin Boiangiu, care a fost numit manager sportiv. Acesta şi-a făcut simţită prezenţa prin transferurile lui Mădălin Stancu şi Tavi Drăghici, pe care i-a convins să evolueze în cel de-al patrulea eşalon, deşi ambii au evoluat în ultimii ani în primele două eşaloane.
De cealaltă parte, Ripensia Timişoara a efectuat doar trei transferuri. Adrian Zaluschi este cel mai important nume nou din lotul echipei timişorene. Mijlocaşul de 26 de ani a fost considerat mare speranţă a fotbalului timişorean în urmă cu câţiva ani. După ce a evoluat pentru Politehnica Timişoara (mai mult pentru „satelit”), în era Marian Iancu, mijlocaşul defensiv a ajuns la UT Arad, în Liga II. Adrian Ungureanu a fost şi el considerat o speranţă, fiind transferat, în urmă cu mai bine de trei ani, de Gheorghe Hagi la Viitorul Constanţa. O accidentare care l-a ţinut pe marginea terenului aproximativ un an i-a influenţat cariera lui Ungureanu, care nu a mai fost reţinut de Hagi la Constanţa. Acesta a ajuns la un acord cu Ripensia încă de anul trecut. Echipa pregătită de Ovidiu Olariu s-a întărit şi în defensivă, după ce l-a transaferat pe Călin Toma, jucător ce evoluează pe partea stângă a apărării. Toma a evoluat şi în Liga a III-a pentru Mama Mia Becicherecu Mic.
Politehnica şi Ripensia nu sunt singurele echipe din Liga a IV-a Timiş care s-au întărit considerabil. Pretendentele la câştigarea seriei vor avea dueluri aprige cu CS Dumbrăviţa, Pobeda Dudeştii Vechi, CS Ghiroda, Voinţa Maşloc, AS Murani sau Unirea Sânnicolau Mare, echipe care au în componenţă jucători foarte buni. Politehnica va debuta sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Ghiroda, echipă pregătită de Remus Steop şi Orlando Trandu, în timp ce Ripensia va avea o misiune mai uşoara cu Unirea Giroc, echipă aflată în subsolul clasamentului. Etapa a doua este aşteptată însă de toată suflarea fotbalistică din Timişoara, Ripensia şi Politehnica urmând să se întâlnească pe arena „Dan Păltinişanu” într-un joc ce ar putea fi decisiv în ceea ce priveşte câştigătoarea seriei.
Comentarii prin facebook