Tânțarii ar putea rămâne, și în acest an, o mare problemă la Timișoara. Primăria încă nu are contract cu o firmă specializată, după ce licitația a fost contestată. Totul e acum la mâna Curții de Apel București, care urmează să decidă cine va soluționa litigiul.
În toamna lui 2013, Primăria Timișoara a rămas fără contract cu un operator de dezinfecție, dezinsecție și deratizare. S-a făcut ulterior o încredințare directă, în valoare de 30.000 euro, către firma al cărei contract expirase și s-a sperat că lucrurile vor merge bine. Evident că, la acești bani, în vara anului trecut nu s-au putut face dezinsecții aeriene, ci doar la sol, iar operațiunea plătită de Consiliul Județean s-a dovedit insuficientă, astfel că timișorenii au reclamat pe capete „atacurile” țânțarilor. „Licitația pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare este în curs, s-au solicitat clarificări, iar în perioada următoare comisia va decide asupra unui câștigător”, spunea, pe 7 august 2014, viceprimarul Dan Diaconu. O săptămână mai târziu, reprezentanții PMT recunoșteau că procedura este departe de a fi finalizată. „Din păcate, deşi a demarat încă în luna noiembrie 2013 licitaţia pentru contractarea unui operator de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, primăria nu a reușit să finalizeze procedura nici la ora actuală, din cauza atitudinii firmelor ofertante, încurajată de legislaţia extrem de deficitară”, se preciza într-un comunicat al Direcției de Mediu.
Vara se apropie cu pași repezi și, la cum arată lucrurile, țânțarii își vor face de cap în continuare la Timișoara. Nu va fi desemnat prea curând un operator care să preia serviciile de dezinsecție și deratizarea, câtă vreme contestațiile depuse anul trecut nici măcar nu se știe de către cine vor fi soluționate. Ultimul termen în acest caz a fost pe 27 martie, la Tribunalul București, instanță a cărei competență a fost contestată de SC Romprest Servicii SA. Asta, după ce, în noiembrie 2014, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a invocat excepţia de necompetenţă materială a CNCS şi și-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal.
„Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat cu privire la excepţia invocată şi a constatat conflictul de competenţă, urmând ca acesta să fie soluţionat de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. În concluzie, cauza va fi soluţionată pe fond fie de CNCS, fie de Tribunalul Bucureşti, în funcţie de soluţia Curţii de Apel Bucureşti”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Municipalitatea urmează să delege un reprezentant la soluționarea pe fond a cauzei, însă, la ritmul în care merg lucrurile în instanțe, e aproape imposibil de crezut că va exista o sentință definitivă până la venirea verii. În aceste condiții, farmaciile vor face din nou vânzări-record la produsele anti-țânțari…
Comentarii prin facebook