Curtea de Conturi a respins si contestatia CJ Timis! Poli ramane in aer

Cum o veste proastă nu vine niciodată sigură, Curtea de Conturi a remis CJ Timiș răspunsul la contestația depusă la raportul Camerei de Conturi. Acesta este, la fel ca și în cazul Primăriei Timișoara, negativ. În aceste condiții, Poli nu va primi bani nici de la bugetul județean. Titu Bojin anunță că instituția va ataca în contencios raportul.

Poli - Pandurii 60

La CJ Timiș, banii au fost acordați ilegal atât pentru cluburile de fotbal, handbal, volei și rugby, cât și pentru Asociația Județeană de Canotaj. Banii publici rămân, în aceste condiții, blocați, iar sumele acordate până acum sunt considerate prejudiciu și trebuie recuperate. În cazul PMT, este vorba 35 de milioane de lei, iar la CJ, suma este de aproximativ 17 milioane de lei.

Președintele CJ, Titu Bojin, spune că va urma acum o bătălie în instanță. „Vom acționa în contencios administrativ în termen de 15 zile. Vom hotărî săptămâna viitoare, în plen, dacă vom merge pe varianta de a fi reprezentați de juriștii noștri, care sunt și ei implicați în hotărârile de consiliul și în finanțările pe care le-am dat. Probabil că vom fi nevoiți să luăm un apărător independent, o casă de avocatură. Atâta timp cât există o hotărâre de consiliu, există un acord al prefectului, o decizie a judecătoriei pentu înființarea asociației și pentru finanțarea pe bază de cotizație, nu pricep de ce am primit acest răspuns. În plus, înainte de a face această asociație, ne-am consultat și cu reprezentanți ai Camerei de Conturi Timiș. Dacă va fi nevoie, o să-i chemăm și pe ei, să spună dacă au fost în principiu de acord. De ce din 2010 până în 2014 nu s-a pus problema modului de finanțare și a fost în regulă? În toată țara, sub o formă sau alta, se fac finanțări pentru activități sportului de performanță. Mai mult, în perioada în care am avut noi contestația, au fost alte unități administrativ-teritoriale care au primit răspunsuri favorabile”, a declarat, pentru deBanat.ro, Bojin. Acesta spune că nu vrea asocierea cu persoane fizice sau firme. „Cu ideea de a introduce în asociere, cu procente, persoane fizice sau juridice, altele decât primării sau CJ, nu voi fi de acord. Atunci, într-adevăr, revenim la modalitatea de finanțare de până în 2012, care a fost considerată ilegală”, susține șeful CJ. Acesta recunoaște că nu se aștepta la o astfel de decizie a Curții de Conturi. „Sincer, mă așteptam să primim un răspuns pozitiv, având în vedere că se pune problema dacă este legală hotărârea unei instanțe. Nu s-a demonstrat că au fost fraudate sume, că s-au sustras bani, nu există nicio analiză prin care să se spună că banii nu au fost cheltuiți în modul pentru care au fost atribuiți… În aceste condiții, chiar nu m-am așteptat să vină un asemenea răspuns”, a conchis Titu Bojin.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

poli a spus: (februarie 19th, 2016 at 11:58 )

Oricum stam liniștiti,doar exista planul B.

 
123 a spus: (februarie 19th, 2016 at 12:29 )

Titule, Titule cum il faci tu pe Lae, zambind….

 
INO a spus: (februarie 19th, 2016 at 13:21 )

NOW!TREBUIE SĂ EXISTE O LEGE A FINANȚĂRI AIA TREBUIE URMATĂ!AICI ESTE VORBA SIGUR DE UN ABUZ A UNEI INSTITUȚI DE STAT!!CĂCI DOAR NU PLĂTESC EI VĂCARI TAXELE TIMIȘORENILOR!PE EI ȘI MAMA LOR!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
koks a spus: (februarie 19th, 2016 at 13:30 )

Bun, Ok legala, nelegala, vom vedea ce va zice autoritatea judecatoreasca cu privire la decizia Curtii de conturi de respingere a contestatiei. Problema de fond este alta si chiar vreau sa o supun atentiei cititorilor si nu numai.
Plecand de la premisa ca decizia curtii este nelegala, ca legea sportului si alte legi permit finantarea din bugetele locale ale echipelor de fotbal din Liga I, s-a intrebat cineva daca UEFA permite accesul in copmetitiile sale a unor asemenea echipe de fotbal, adica bugetate de stat?
Mai recent am auzit ca incepand cu 2015 daca esti finantat din bugete de stat, deci si locale, NU ai ce sa cauti in copmetitiile europene organizate sub egida UEFA. Poate gresesc, nu stiu in mod sigur, insa in presa sportiva se vorbeste de asemenea directive UEFA si modificari ale regulamentelor UEFA in acest sens.
Daca se verifica ca reala aceaste reguli ale UEFA, ce mai conteaza subiectul finantarii lui ACS sau care ar fi miza, intrucat, si daca s-ar aprecia ca fiind legitima, ACS NU ar putea participa in competii UEFA pana nu si-ar schimba modul de finanatare, dintr-unul public in unul privat.
Cu alte cuvinte, am avea o simpla echipa de fotbal, finantata din bugetul local, care s-ar pierde in competia anosta a Ligii I, fara aspiratii europene intrucat NU ar avea dreptul la competitiile UEFA.
Deci, domnule Primar, stimati microbisti ACS, chiar si legala finanatarea lui ACS, aceasta echipa de fotbal este limitata doar la competiile intrene si amicale, FARA OBIECTIVE EUROPENE.
Va provoc, domnule primar sa faceti demersuri necesare pentru lamurirea noastra cu privire la regulile stabilite de UEFA pentr participarea in competitiile organizate de acest for.
Altfel, tot tam -tamul creat pe marginea acestui subiect chiar este de prisos si fara nicio miza.

 
@KOKS a spus: (februarie 19th, 2016 at 16:10 )

mare smecher. te temi chiar si tu de o asemenea aberatie a curtii de conturi care nu vede ce e in rominia, dar vede ce e in Timisoara, cu exactitate. ia-te de mina cu av. carmen obirsanu si duceti-va in tara miticilor unde astfel de lucruri nu exista conform curtii de conturi.

 
koks a spus: (februarie 20th, 2016 at 00:01 )

pt @ koks, poate esti unuul din admitaorii frenetici ai primarului sau poate chiar nu vrei sa intelegi sensul problemei ridicata. E simplu si cred ca pertinent: indiferent de ce se intampla cu finantarea, ramane intrebarea daca se permite echpelor finantate de stat-locale, accesul in competitiile UEFA.
Daca nu, avem o problema legata de PERFORMANTA afirmata de primar, in sensul ca NU se poate ajunge la ea. E simplu. Trebuie raspuns la aceasta intrebare si duapa aceea se poate discuta sau nu, in functie de raspuns, pe marginea unei finantari de la bugetul local. Sa va este freica domnule Primar ca intrebarea e pre dura si raspunsul s-ar putea sa nu va fie favorabil, situatie in care tot proiectul dvs. numit ACS se intoarce impotriva dvs., intrucat devine INUTIL chiar si in situatia unei hotarari judecatoresti favorabile pe problema cu Curtea de Conturi. Asta pentru ca PERFORMANTA afirmata de dvs. se va rezuma la mizeria din LIGA I, unde ACS poate bine mersi sa fie o echipa de pluton, fara nicio aspiratie la locuri de cupe europene.

 
koks a spus: (februarie 20th, 2016 at 00:09 )

Citat din presa vremii:

Carta Comunitatii Europene interzice insa clar sprijinirea ajutoarelor statale oferite echipelor de club. Oficialii lui Real Madrid au contracarat insa, sustinad ca gruparea pe care o reprezinta a beneficiat de acelasi tratament pe care l-ar fi avut orice alta echipa din Spania.

Un scandal asemanator pe fond, dar mult mai mare din perspectiva amploarei a izbucnit in Olanda lunii martie, cand cinci cluburi au fost verificate de Comisa Europeana, din cauza unor suspiciuni legate de finantare ilegala. Liderul campioantului „batav” PSV Eindhoven alaturi de Nijmegen, Willem, Maastricht si Den Bosch au fost acuzate ca au fost ajutate de autoritatile locale, sume de zeci de milioane de euro tranzactionate ilegal sau datorii sterse fiind tintele inspectorilor europeni.
In 2009, Schalke a vandut cote parti ale stadionului pentru o intreprindere denumita Societate pentru Energie si Economie, apartinand orasului Gelsenkirchen. A primit in schimb 10 milioane de euro si si-a completat bugetul cu alte 10 milioane de euro de la o banca locala.

 
koks a spus: (februarie 20th, 2016 at 00:17 )

Bun. Ok. Legala, nelegala, vom vedea ce va zice autoritatea judecatoreasca cu privire la decizia Curtii de conturi de respingere a contestatiei. Problema de fond este alta si chiar vreau sa o supun atentiei cititorilor si nu numai.
Plecand de la premisa ca decizia curtii este nelegala, ca legea sportului si alte legi permit finantarea din bugetele locale ale echipelor de fotbal din Liga I, s-a intrebat cineva daca UEFA permite accesul in copmetitiile sale a unor asemenea echipe de fotbal, adica bugetate de stat?
Mai recent am auzit ca incepand cu 2015 daca esti finantat din bugete de stat, deci si locale, NU ai ce sa cauti in competitiile europene organizate sub egida UEFA. Poate gresesc, nu stiu in mod sigur, insa in presa sportiva se vorbeste de asemenea directive UEFA si modificari ale regulamentelor UEFA in acest sens.
Daca se verifica ca reala aceaste reguli ale UEFA, ce mai conteaza subiectul finantarii lui ACS sau care ar fi miza, intrucat, si daca s-ar aprecia ca fiind legitima, ACS NU ar putea participa in competiti UEFA pana nu si-ar schimba modul de finanatare, dintr-unul public in unul privat.
Cu alte cuvinte, am avea o simpla echipa de fotbal, finantata din bugetul local, care s-ar pierde in competia anosta a Ligii I, fara aspiratii europene intrucat NU ar avea dreptul la competitiile UEFA.
Deci, domnule Primar, stimati microbisti ACS, chiar si legala finanatarea lui ACS, aceasta echipa de fotbal este limitata doar la competiile intrene si amicale, FARA OBIECTIVE EUROPENE.
Va provoc, domnule primar sa faceti demersuri necesare pentru lamurirea noastra cu privire la regulile stabilite de UEFA pentr participarea in competitiile organizate de acest for.
Altfel, tot tam -tamul creat pe marginea acestui subiect chiar este de prisos si fara nicio miza.

Deci, e simplu si cred ca pertinent: indiferent de ce se intampla cu finantarea, ramane intrebarea daca se permite accesul echpelor finantate de stat-locale in competitiile UEFA.
Daca nu se accepta, avem o problema legata de PERFORMANTA afirmata de primar, in sensul ca NU se poate ajunge la ea. E simplu. Trebuie raspuns la aceasta intrebare si dupa aceea se poate discuta sau nu, in functie de raspuns, pe marginea unei finantari de la bugetul local. Sau va este frica domnule Primar ca raspunsul la intrebare s-ar putea sa nu va fie favorabil, situatie in care tot proiectul dvs. numit ACS se intoarce impotriva dvs., intrucat devine INUTIL chiar si in situatia unei hotarari judecatoresti favorabile pe problema cu Curtea de Conturi. Asta pentru ca PERFORMANTA afirmata de dvs. se va rezuma la mizeria din LIGA I, unde ACS poate bine mersi sa fie o echipa de pluton, fara nicio aspiratie la locuri de cupe europene.

Citat din presa vremii:
Carta Comunitatii Europene interzice insa clar sprijinirea ajutoarelor statale oferite echipelor de club. Oficialii lui Real Madrid au contracarat insa, sustinad ca gruparea pe care o reprezinta a beneficiat de acelasi tratament pe care l-ar fi avut orice alta echipa din Spania.
Un scandal asemanator pe fond, dar mult mai mare din perspectiva amploarei a izbucnit in Olanda lunii martie, cand cinci cluburi au fost verificate de Comisa Europeana, din cauza unor suspiciuni legate de finantare ilegala. Liderul campioantului „batav” PSV Eindhoven alaturi de Nijmegen, Willem, Maastricht si Den Bosch au fost acuzate ca au fost ajutate de autoritatile locale, sume de zeci de milioane de euro tranzactionate ilegal sau datorii sterse fiind tintele inspectorilor europeni.
In 2009, Schalke a vandut cote parti ale stadionului pentru o intreprindere denumita Societate pentru Energie si Economie, apartinand orasului Gelsenkirchen. A primit in schimb 10 milioane de euro si si-a completat bugetul cu alte 10 milioane de euro de la o banca locala.

 
ilia-srb a spus: (februarie 21st, 2016 at 17:11 )

Dl Bojin,cine e presedintele curti de conturi si vicepresedinte nu cumva colegi dv. de partid Vacaroiu si tata socru Ilie Sarbu si nu vad unde nu intelegi,ca te-au scos din circuit!!!!pacat ca toate sporturile din Timis se duc la vale tot mai tare si in alte orase mai mici si sarace dau bani la greu sportului!!!!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Campioana a dat recital după pauză! Informatica a învins la scor Iașiul

Campioana României la futsal Informatica Timișoara continuă seria impresionantă de rezultate excelente în competiția internă. După ce și-a adjudecat primul trofeu intern, Supercupa, gruparea bănățeană a obținut trei victorii și o remiză în noul sezon competițional, iar astăzi și-a mai adăugat o victorie. Nu a fost însă floare la ureche împotriva Iașiului, care a ținut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana a dat recital după pauză! Informatica a învins la scor Iașiul

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

telefon

Telefonul fără fir din casă vă poate lăsa fără semnal la mobil. La fel, o jucărie cu telecomandă

Telefoanele fixe fără fir, jucăriile cu telecomandă sau dispozitivele de supraveghere pentru bebeluși vă pot lăsa fără semnal la... telefonul mobil. De aceea, trebuie să vă uitați dacă acestea corespund normelor europene. Dacă nu, ar fi indicat să le scoateți din uz.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Telefonul fără fir din casă vă poate lăsa fără semnal la mobil. La fel, o jucărie cu telecomandă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Campioana României la futsal Informatica Timișoara continuă seria impresionantă de rezultate excelente în competiția internă. După ce și-a adjudecat primul trofeu intern, Supercupa, gruparea bănățeană a obținut trei victorii și o remiză în noul sezon competițional, iar astăzi și-a mai adăugat o victorie. Nu a fost însă floare la ureche împotriva Iașiului, care a ținut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana a dat recital după pauză! Informatica a învins la scor Iașiul
Are pierderi de aproape 30% în acest moment și vrea să reabiliteze 30 de kilometri de rețele de transport și distribuție. Colterm vrea o finanțare europeană de circa 28 de milioane de euro. Ea presupune însă și creșterea prețului la gigacalorie, care va arde la buzunare în 2021. Propunerea a trecut de plen, dar mai e un hop.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prețul gigacaloriei va exploda în 2021 la Timișoara. E condiție, dacă vrea Colterm 28 de milioane de euro de la UE
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top