Robu, despre potentialul investitor de la Poli: Are afaceri de miliarde de dolari

Viitorul ar putea suna bine pentru Poli Timișoara, în cazul în care Kenneth Andam ar decide într-adevăr să investească în echipa alb-violetă. Fostul sprinter de origine ghaneză se ocupă, conform primarului Nicolae Robu, de afaceri de miliarde de dolari. Colaborarea între cele două părți este momentan doar în primele faze ale discuțiilor.

kenny andam

„Niciodată să nu dai ascultare oamenilor care îți spun «nu», pentru că sunt vor fi întotdeauna aceiași oameni care vor spune «da, ai reușit», în momentul în care vei reuși ceea ce ți-a propus” – este crezul lui Kenneth Ekow Andam, fost sprinter, cercetător, filantrop și om de afaceri inovator, fondatorul mai multor companii în SUA și Ghana. Ca sportiv, a participat la patru campionate mondiale de atletism și la ediția din 2000 a Jocurilor Olimpice, desfășurate la Sydney. În vârstă de 40 de ani, Andam, care este licențiat în tehnologia informației și în economie, se ocupă, în prezent, de diverse afaceri. Este președintele consiliului de administrație ale unui fond de investiții cu afaceri în SUA și Africa, dar și fondatorul mai multor companii, printre care una de comunicații și una care se ocupă de câmpuri petroliere, cu proprietăți și concesiuni în Ghana și Namibia.

Aparent, Kenny Andam este interesat să investească la Poli Timișoara. El a discutat deja cu primarul Nicolae Robu, alături de care a și urmărit, vineri seară, meciul dintre Poli și Petrolul Ploiești. Edilul nu știe prea multe despre Andam, dar a rămas impresionat de acesta. „Este un fost campion la atletism, care are afaceri foarte mari, inclusiv în domeniul sportului. Discuțiile sunt purtate de el în sume de ordinul miliardelor de dolari. Evident că nu se pune problema să investească acești bani la Poli. Modul în care face prezentarea este unul foarte credibil. Prezentarea intențiilor sale și a ceea ce a făcut se realizează într-o manieră foarte profesionistă. Oricum nu se pune problema să semnăm ceva până nu se fac toate verificările, sub toate aspectele”, a spus, pentru deBanat.ro, Robu, care recunoște că nu știe prea multe despre potențialul investitor. Primarul susține și că o eventuală colaborare se poate face doar pe un model care funcționează deja la Timișoara. „Putem face o asociere pe modelul celei de la rugby. Nici într-un caz nu doresc o formulă precum cea de pe vremuri, cu Marian Iancu. Nu vreau și cred că nu vrea nici Titu Bojin așa ceva. Vorbim de o asociere într-un ONG, cu un membru asociat nou, contributor privat, așa cum avem la rugby. Asta putem face”, mai spus edilul.

Poli a terminat sezonul regulat cu o victorie la limită împotriva „lanternei roșii” Petrolul Ploiești. Urmează play-out-ul, la finalul căruia alb-violeții speră să rămână în Liga I. Acesta este condiția pentru ca o eventuală colaborare între club și Kenny Andam să devină realitate.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Av Obirsanu Carmen a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:07 )

Neica Robu nu este 1 aprilie ca sa ne povestesti de un pensionar ghanez pe care doar tu il crezi ca are miliarde de dolari.
Cine crede ca individul acesta este un miliardar in dolari este cel mare fraier.
Fii mai realist daca tot ai intrat in campania electorala

polist a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:15 )

Se pare ca toți așa zisi investitori la orice Poli a avut orasul asta, trebuie sa fie ceva in neregula cu ei.
Un simplu google search si deja apar acuzații de frauda in Statele Unite pe sume modice câteva sute de mii de dolari si el vrea sa investească milioane la Poli di afacerile lui de miliarde. Sa fim serioși.
Eu m-am cam saturat de povesti de genul asta
Păcat de fotbalul asta ce-a ajuns…..

INO a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:21 )

NOW!ROBULE!MĂ ȘTI!ĂSTA ESTE VENIT LA CIUPEALĂ!ȘI ĂSTA NU ARE BANU EL SE OCUPĂ DE CE SE SCURGE DE LA ALȚI!ȘI ASTA PRIN GHANA ȘI TRINIDAT-TO BAGO-UNDE CULOAREA NEAGRĂ ESTE LA MODĂ-IAR ALBUL TREBUIE SĂ FIE ENGLEZ SAU AMERICAN! ĂIA LE IAU DIAMANTELE CU AJUTORUL UNUIA CA ȘI ĂSTA ȘI LE PARAȘUTEAZÂ SACI CU OREZ ȘI CONSERVE EXPIRATE!SIGUR CĂ AVÎND RELAȚI ESTE DE CUNOSCUT OMUL PENTRU INFLUENȚĂ-INFORMAȚII ETC….DE ACEEA VREA ȘI OMUL SĂ VADĂ PIAȚA ÎN ROMÂNIA!!?EL NU ARE ATÎȚIA BANI DAR ESTE CUNOSCUT LA EL ÎN GHANA ȘI ARE RELAȚI!TRĂIEȘTE PE UNDE ESTE MAI BINE ȘI STOARCE DE UNDE POATE!NU ÎL VĂD LA POLI, DEȘI MI-AȘ DORI SĂ ÎȘI PIARDĂ CEVA BANI PRIN CLUB!DAR ĂSTA ESTE UN FEL DE MORARU LA RAPID!?MARE LUCRU NU VA ADUCE DECÎT PROMISIUNILE SALE DEȘARTE ȘI VA URMA RUNDA A 2 A JUCĂTORI NEPLĂTIȚI DE PATRON-MEMORY LA FRF LPF-UEFA!SINCER DUPĂ FAȚĂ PREA MOALE -PREA NESERIOS-NU ESTE INVESTITORUL DE CARE POLI ARE NEVOIE!DAR TIMPUL VA TRECE ȘI SE VA VEDEA CINE ARE DREPTATE EU INO SAU ANDAM -ADAM ÎN VERSIUNEA OCCIDENTALĂ-DUMNEZEIASCĂ AȘA CUM BIOLOGIC LO CREAT MĂSA!NU ÎI SERIOS WHAT SO EVER BOY!!?PUNE-O ȘI PE ASTA! CE ARE ĂSTA ÎN COMUN CU POLI TIMIȘOARA!?NIMIC,NADA,NIENTE,NOTTING MY FRIEND!!AȘA CUM ÎL VĂD EU INO NESERIOS!!CE MAI CONTEAZĂ ÎN CE EȘALON ESTE O ECHIPĂ DACĂ IUBEȘTI FOTBALUL CLUBUL VI INVESTEȘTI SI RĂMÎI FOREVER CA ȘI UN SPIRIT PERFECT!!ĂȘTIA SÎNT LA CÎRPEALĂ-CIUPEALĂ!!SĂ FIM SERIOȘI VEZI POATE GĂSEȘTI VREUN ROMÂN DE AL VOSTRU MAI CU SUFLET PENTRU POLI TIMIȘOARA!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

poli a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:44 )

Asta de fapt a vrut sa intre fara sa plateasca biletul.

Rumburak a spus: (februarie 27th, 2016 at 13:07 )

si iancu era milionarul salvator si a investit doar banii prostilor platitori de impozite…

investeste miliarde? cu ce a venit la timisoara? clasa economic? la valoarea lui trebui sa aiba avion privat si cravata de 10,000 de euro…

sa moara dusmanii a spus: (februarie 27th, 2016 at 13:17 )

miroase a buze umflate si a ficat fiert…… cineva se pare ca a tras lozul necastigator….

Jesus a spus: (februarie 27th, 2016 at 13:41 )

FORMER GHANAIAN OLYMPIC RUNNER WANTED FOR FRAUD
UTAH COUNTY — A former Olympic sprinter is wanted by Utah authorities after he failed to appear in court for allegedly defrauding his victims out of more than $300,000, but the man states he missed court because he is being treated for malaria.

Kenneth Ekow Andam, 40, faces one count of securities fraud as a second-degree felony, one count of unlicensed broker/dealer or agent as a third-degree felony, one count of forgery as a third-degree felony, and one count of money laundering as a second-degree felony.

Andam represented Ghana in the 2000 Olympic Games in Sydney, competing with the nation’s 4X100 relay team. According to BYUCougars.com, Andam was an NCAA All-American in 1999 for the outdoor 4X100 relay. His last known address is in Highland, Utah.

According to court records, the four charges were filed in July of 2015, but a bench warrant for Andam was issued after the defendant failed to appear in court on January 5 of 2016. On January 6, the day after he failed to appear in court, Andam appears to have tweeted a photo publicizing his novels, which are about pirates.

According to a request for a recall of the warrant filed later in January, Andam requested through counsel that the warrant be recalled, stating he has been in Ghana and is undergoing treatment for Malaria.

According to a letter included in the filing and signed by Dr. Patrick Amo-Mensah, Andam, “…has been in [Ghana] for the holidays from the United States of America, was diagnosed and treated for severe malaria at this clinic since January 5th, 2016. We recommend a four (4) week excuse of duty for him to recuperate fully.”

The filing requests a new court date be set that gives Andam time to travel back to the United States. The request for a recall of the warrant has not yet been ruled on.

The charges stem from an incident that began in 2011 in Utah County after the victims sought to invest their live savings of about $325,000 and were put in touch with Andam.

According to a statement of probable cause, Andam represented a company called Globa, Inc. which he said was a holding company and mobile money transfer platform for Barclays Bank in London. Andam promised the investors the bank was secure and depended on the gold standard, that they would have access to their funds at any time, and that the money was protected in various ways that amounted to a no-risk situation.

The funds were invested in June of 2011, and a stock certificate issued in July. However, there were several issues with the stock certificate, like a lack of a numeric value for shares owned, and at that time Globa, Inc. was only authorized to issue 1,000 shares of stock. Further, Andam was not licensed in Utah to offer or sell securities.

In September of that year the victims needed access to the account to help a family member, but were told they could not get to the funds because they were in a holding account. The victims eventually received $30,000, the only return on their “investment” to date.

The court documents allege that bank statements indicate that immediately after receiving the victim’s money, Andam transferred $29,000 to a World Vuer, Inc and $200,000 to Roadreams, Inc.–both accounts owned by Andam. There was an additional transfer of $16,500 to Andam’s personal bank account and a cash withdrawal of just over $10,000.

Despite these transfers, the victims still saw the full amount of their investment when viewing their account online. The documents allege that the promises Andam made were fraudulent and that he deceived the victims to obtain the funds unlawfully.

As recently as September of 2014, Andam has appeared on CNN Facetime, where he offered business advice.

“I’ve always made it my mantra to make sure that I identify the right opportunities, so when I am buying, I am buying at the right price, and when I am selling, I am getting at a good return,” he said during the Facetime segment.

Source:fox13now.com

John Junkers a spus: (februarie 27th, 2016 at 16:18 )

Asta o să fie partenerul de cluburi al lui Stanciu.Să vezi atunci bătăi!

Precizatorul a spus: (februarie 27th, 2016 at 19:50 )

Bey,ce nu va spus Robu este ca asta a venit la Timisoara cu autostopul,din America!

polistu a spus: (februarie 28th, 2016 at 09:48 )

Poate sa vina si Abramovici ,,,ca de retrogradat Noi si Petrolu suntem candidati sigurii….in plai out nui batem decat pe Petrolu ?????poate i mai batem ….si plus ca daca la 2 martie nu avem platite la stat 220 000 euro dariile adio licenta pentru liga 1 … si mai sunt si cei cu memorii care daca nu le platesti riscam si depunctarea…. pacat avem un Robu zis Becalii care are probleme psihice ,, un sarlatan tigan de Bucale STANCIU ,,si un senil ca FLOCEA care il cauta moartea pe acasa ..care dirijeaza aceasta echipa care se duce sigur spre desfintare …dar ce sai facem pe banii prostimi nu se mai p[oate baza ,,,asa ca totul se duce de rapa…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Pobeda, remiză în Alba. Fortuna a pierdut la Brad

Duminică după-masa s-a disputat primul tur al barajelor de promovare/menținere în Liga 3. Două echipe din județul Timiș au fost implicate. Campioana județului Timiș, Pobeda Dudeștii Vechi, câștigătoarea Ligii 4, s-a deplasat în județul Alba pentru jocul cu Industria Galda de Jos, o echipă cu ani buni petrecuți în Liga 3. După 90 de minute,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pobeda, remiză în Alba. Fortuna a pierdut la Brad
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Bărbat dispărut din Bucovăț. Se deplasează greu cu ajutorul unui baston

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unui bărbat în vârstă de 53 de ani, dispărut din localitatea Bucovăț. Azi, polițiștii timișeni au fost sesizați cu privire la dispariția lui Brai Gheorghe, care în data de 15 mai, în jurul orei 14:00, ar fi plecat de la domiciliul său din localitatea Bucovăț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat dispărut din Bucovăț. Se deplasează greu cu ajutorul unui baston
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

caravana-negocierii-online-1

Timișorenii pot negocia cu băncile și IFN-urile. Află ce trebuie să faci!

În ultimii cinci ani, peste 2.000 de consumatori din România au obținut de la bănci și IFN-uri, cu ajutorul CSALB, reducerea sau eliminarea comisioanelor, diminuarea dobânzilor, scăderea ratelor la credite sau chiar ștergerea întregului sold rămas de achitat. Unii consumatori au obținut reduceri de zeci de mii de euro, CHF sau lei din datoria pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii pot negocia cu băncile și IFN-urile. Află ce trebuie să faci!

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unui bărbat în vârstă de 53 de ani, dispărut din localitatea Bucovăț. Azi, polițiștii timișeni au fost sesizați cu privire la dispariția lui Brai Gheorghe, care în data de 15 mai, în jurul orei 14:00, ar fi plecat de la domiciliul său din localitatea Bucovăț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat dispărut din Bucovăț. Se deplasează greu cu ajutorul unui baston
Titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost câștigat de Timișoara în anul 2016 pentru 2021 și amânat pentru 2023 din cauza pandemiei de coronavirus. Din cauza slabei finanțări din partea autorităților locale și centrale și a disensiunilor din cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală, proiectul nu se află în etapa care ar trebui, iar 2023...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz face planul pentru reînvierea TM2023. Noul consultant al proiectului și-a prezentat viziunea de salvare a proiectului
Directorul Societății Horticola lansează o serie de acuzații extrem de grave la adresa viceprimarului Ruben Lațcău. Andrei Drăgilă spune că a fost intimidat de oficial, care i-a cerut demisia și că s-ar fi făcut presiuni, în acest sens pentru a pleca de pe post ”Din păcate sunt nevoit să prezint public o situație extrem de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ruben Lațcău, acuzat că îl intimidează pe directorul Horticola pentru a-și da demisia de pe funcție. Viceprimarul neagă acuzațiile
Evenimentul de colectare de hrană pentru animalele din adăposturi a avut succes în primele trei ediții. Campania ce urmează să aibă loc are ca scop strângerea de hrană pentru cățeii aflați în grija unei iubitoare de animale din localitatea timișeană Grabaț. „Revenim cu a patra ediție a acestui minunat proiect, proiect de succes datorită vouă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Iubim și câinii vagabonzi”, o nouă acțiune de colectare de hrană pentru animalele din adăposturi
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiş a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile.  În cadrul ședinței de astăzi s-au analizat majorările de incidență și s-a procedat la reevaluarea la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scenarii modificate în trei comune din Timiş. Restricţii mai mari la Moraviţa şi Pişchia
Începând de mâine, şcolile din Timişoara vor fi deschise pentru toţi elevii, nu doar pentru cei din clasele terminale. Acest lucru a fost decis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma noii decizii guvernamentale, potrivit căreia deschiderea școlilor se face raportat la situația epidemiologică la zi.   Comitetul Județean pentru Situații de Urgență,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şcolile din Timişoara se deschid pentru toţi elevii, începând de mâine
Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la SC Horticultura a votat astăzi componenţa noului Consiliu de Administraţie al acestei societăţi aflate în subordinea municipalităţii. Din noua componenţă a CA nu mai face parte directorul Andrei Drăgilă. Vechiul CA al SC Horticultura avea următoarea componenţă: Ionuț Gaiță – președinte (PNL), Andrei Drăgilă (directorul general al societății),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost votat şi noul Consiliu de Administraţie de la SC Horticultura. Componenţa lui
România se apropie de patru milioane de persoane vaccinate.  De la debutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate în total 3.963.176 de persoane, a anunțat marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Totodată, Valeriu Gheorghiță spune că vor fi disponibile mai multe centre de vaccinare în aeroporturi și vămi. Românii care vin în țară...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Românii care vin în țară se vor putea vaccina în aeroporturi și vămi
Top