Timișoara se poate lăuda cu o nouă premieră! Este vorba despre Minds Hub, primul hub educațional din România, un spațiu axat pe deschiderea căilor de colaborare între studenți și angajatori. Proiectul conține și un spațiu creativ, o platformă online și nu numai.
Minds Hub a fost gândit de un grup de studenți care au primit ajutor de la Universitatea de Vest, Politehnica și mai multe companii pentru a duce la bun sfârșit proiectul. În cadrul Minds Hub se pune accentul pe dezvoltarea de proiecte între studenți, angajatori, profesori și ONG-uri. Tinerii care au pus bazele proiectului estimează că vor avea minimum 15 proiecte noi în fiecare an și peste 300 de evenimente, cu implicarea și participarea a peste 4.000 de persoane. „O universitate înseamnă mai mult decât activitatea în sala de curs. Nu pot sa fiu decât mândru că tinerii pe care îi reprezint reușesc să creeze lucruri importante atât pentru ei, cât și pentru colegii lor. Am siguranța că Minds Hub va oferi o șansă în plus studenților noștri de a-și pune în practică ideile și de a se conecta mai rapid la piața muncii și la cerințele angajatorilor”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.
Minds Hub este compus din trei axe: spațiu educativ (hubul propriu-zis), spațiu creativ și platforma WeLearn. Spațiul creativ are 200 mp și cuprinde un lounge cu bibliotecă, sală de lucru, scaune mountain rousse, sală de ședințe cu masă suspendată și perete de beton 3D. Tot în spațiul creativ există și un laborator IT. Minds Hub include și platforma WeLearn, care oferă cursuri online create și susținute de profesorii din mediul business. Tot prin WeLearn studenții vor putea să găsească cele mai noi oportunități de practică și pot chiar să obțină joburi reale. „Prin acest parteneriat organizații studențești și facultăți – și mediul de business, ne propunem să creștem gradul de integrare al studenților în activitatea profesională, companiile urmând să beneficieze de acces la resurse umane cu abilități practice dezvoltate care să se așeze peste background-ul teoretic acumulat în universități. Îmi doresc ca Minds Hub să devină un epicentru al vieții de după școală pentru studenții care vor să se pregătească pentru viața profesională”, completează Remus Radvan, masterand la Sisteme Informaționale pentru Afaceri de la FEAA, inițiatorul și coordonatorul proiectului. Minds Hub înseamnă doi ani de muncă, sau 6.500 de ore, 25 de studenți, 30 companii și… 85.000 de euro. (sursa foto: Mateiu)
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook