Deținuții din Penitenciarul Timișoara vor face, și în acest an, curățenie prin oraș, dar și la școli, spitale sau alte instituții. Primăria va plăti, în următoarele nouă luni, aproximativ 376.000 de euro pentru a beneficia de serviciile persoanelor încarcerate pe strada Popa Șapcă. Și anul trecut a existat un contract similar între cele două părți.
În 2015, PMT a încheiat cu Penitenciarul Timișoara un contract valabil în perioada 7 mai – 31 decembrie, la valoarea de un milion de lei, cu tot cu TVA. Obiectul acestuia: munca prestată, pentru municipalitate, de deținuții de pe Popa Șapcă. Acum, municipalitatea anunță semnarea unui nou contract. Lucrările vizate: igienizare și ecologizare, întreținere și igienizare curți, terenuri și spații cu funcțiuni de recreere aparținând instituțiilor publice, igienizarea interiorului Pădurii Verzi și Grădinii Zoologice, curățarea și întreținerea albiei majoră a canalului Bega, decaparea surplusului de pământ aflat peste bordura carosabilului și aducerea terenului la cotă, deszăpezire în caz de necesitate, justificată de căderi masive de zăpadă, efectuarea altor munci necalificate, la solicitările unor compartimente de specializate ale PMT. De asemenea, deținuții vor interveni și la munci generate de situații urgente, generate de prăbușirea de construcții aparținând municipalității / clădiri avariate pentru care se impune luarea unor măsuri de igienizare și ecologizare.
Conform contractului, vor fi angajate minimum 30 de persoane și maximum 250 de persoane. Fiecare deținut va fi plătit cu 9,6 lei / oră, inclusiv TVA, iar dacă lucrează în weekend sau de sărbători legale, va fi plătit în plus cu un coeficient de 50%. Programul de lucru este de 8 ore, între 7 și 15.30, cu 30 de minute pauză de masă. Contractul, semnat în 14 martie, este valabil în intervalul 21 martie – 31 decembrie 2016 și poate fi prelungit, cu acordul părților, prin act adițional, cu încă un an calendaristic. Valoarea totală a acestuia este de 1,68 milioane de lei, TVA inclus. Primăria folosește de mai mult timp serviciile persoanelor private de libertate, pentru diverse lucrări, încercând să suplinească astfel deficitul de forță de muncă. În 2014, municipalitatea a cumpărat chiar roabe, greble și alte unelte, destinate deținuților care lucrau în oraș.
Comentarii prin facebook