Lupta la Sanmihai, dupa ce actualul primar PSD a fost declarat incompatibil

În urmă cu doar câteva săptămâni, edilul din comuna Sânmihaiul Român a fost declarat de către ANI ca fiind incompatibil, asta după ce soția sa a fost angajată la primărie. Deși a contestat decizia, Viorel Bara (PSD) nu a avut câștig de cauză și e puțin probabil să mai poată candida pentru un nou mandat, pe 5 iunie. Competiția pentru primărie este destul de mare, în luptă intrând și un independent.

primaria sanmihai

Pe data de 5 aprilie, primarul din Sânmihaiu Român a fost declarat incompatibil de către ANI. Motivul: soția acestuia a fost angajată în primăria din comună, în 2008, iar cinci ani mai târziu reprezentanții Agenției Naționale de Integritate au descoperit acest lucru. Cine sunt cei care vor să-i ia locul? PSD, partidul din care face parte și Viorel Bara, îl va înainta în luptă pe actualul viceprimar Viorel Mărcuț. În ceea ce privește PNL, liderii acestuia au decis să-l valideze drept candidat pe Nicolae Trifan. PPU îl propune la primărie pe Teodor Matiș, iar PMP, pe Valentin Grosu. ALDE va intra în luptă cu Adrian Enghelman. Nu în ultimul rând, M10 l-a propus la Primăria Sânmihaiu Român pe Ioan Silaghi.

Pe lângă reprezentanții partidelor politice în luptă va intra și un independent. Este vorba despre Liviu Mihăilescu, care până la începutul anului era vicepreședinte în PMP Timiș. Acesta a decis să părăsească funcțiile din cauza scandalurilor din partid. „Proiectul PMP a fost un vis frumos pentru mine. Motivul plecării mele a fost «tovarășul» Cândea. Pe lângă istoricul lui comportamental față de societate și politic, am refuzat categoric sa fiu în preajma acestui om. În momentul de față PMP Timiș este de fapt un PSD-PNL în miniatură. Din păcate, fosta mea colega Roxana Iliescu se află între ciocan și nicovală. A greșit atunci! Îmi pare rău pentru ea și fosta echipă. Eram uniți, eram prieteni. Am demisionat în luna februarie a acestui an din toate funcțiile deținute în PMP, vicepreședinte pe politici publice, respectiv președinte PMP Sânmihaiu Român. Încă sunt membru PMP, dar în zilele ce vor urma îmi voi da demisia și din această calitate. Pe plan local am îndemnat foștii colegi să candideze în formulă pregătită de mine, nu am interzis nimănui să plece odată cu mine. Nu m-am înscris în alt partid cu toate că solicitări au fost. În momentul de față există prea mult zgomot pe scena politică care erodează principiile mele. Nu mai am aspirații politice, nu îmi doresc funcții. Dacă le-aș fi dorit, le-aș fi avut și acum. Pentru mine partidele politice sunt un capitol încheiat. Nu vreau să dezvolt acest subiect, nu îmi face onoare”, a explicat Mihăilescu, pentru deBanat.ro.

liviu mihailescu

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

cristi a spus: (aprilie 18th, 2016 at 15:19 )

Bucuresteanul acesta o sa ne vanda toata comuna daca ajunge la putere!!! Si mai presus de orice mai este si SEMIDOCT!!! AFARA CU MITICII DIN BANAT!!!

INO a spus: (aprilie 18th, 2016 at 15:44 )

NOW! BARA! A DAT-O ÎN BARĂ! ORICUM NU AU FĂCUT NIMIC! UTVINUL ARATĂ JALE! LA FEL ȘI TOATE LOCALITĂȚILE DIN JUR! DECI ORICINE AR VENI, VINE PENTRU PARTEA SA !HA PA ȘI PU LA TOATĂ LUMEA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Popescu Mircea a spus: (aprilie 18th, 2016 at 16:32 )

Cuvinte sunt fără număr, dar realizări ? Ce realizări are această persoană în urma lui pentru a merita sa il votam ca primar ? Eu unul nu am auzit nici o realizare iar mai sus ne redă doar traseul lui politic

Mihailescu a spus: (aprilie 18th, 2016 at 18:04 )

Primului subiect care a comentat nu merita sa-i dau atentie. D-le Popescu Mircea, ma cunoasteti? Cand ma veti cunoaste, cu siguranta veti gasi raspunsurile la intrebarile dumneavoastra! Rautatea de care dati dovada nu ma afecteaza catusi de putin, eu va sugerez sa ganditi limpede, in felul acesta veti merge la vot si veti vota un om care sa va reprezinte. Implicarea mea fata de aceasta comunitate dateaza din anul 2011, dumneavoatra unde erati? Sau, ceilalti popstaci, unde erati? Sistemul mafiot din Sanmihaiu Roman va cadea! De asta va temeti? Va temeti ca se strica ”jucaria” intre voi? Va doresc …succes in a deveni un om intelept!

anteconbega a spus: (aprilie 18th, 2016 at 18:45 )

Mai băiatule, ai venit aici și gata, ești deștept și SEF!
Și noi sa te și votam???

Popescu Mircea a spus: (aprilie 18th, 2016 at 19:49 )

Nu ma intelegeti gresit, nu dau dovada de rautate doar incerc sa gandesc logic si de aceea va intreb ce realizari aveti ? Locuitorii comunei Sanmihaiul Roman au de unde alege la aceste alegeri dar ideea este sa facem alegerea cea mai buna. Trebuie sa analizam fiecare candidat in parte, sa-i vedem realizarile, sa ne uitam in ograda lui.. un om ce nu este capabil sa realizeze mare lucru in ograda lui nu va avea cu siguranta realizari nici pentru comuna noastra. Vorbarie si promisiuni am avut in fiecare campanie electorala si suntem satui de persoane care stiu sa strige doar „hotii” in speranta ca in felul acesta vor cadea ei intr-o lumina buna si le va veni randul la ciolan

Mihailescu a spus: (aprilie 18th, 2016 at 19:52 )

M-am hotarat sa candidez ca sa indrept neregulile la care am fost supusi cu totii. Cred cu toata taria ca alegerile locale din 2016 vor fi castigate de oameni cu proiecte si corecti. Nu va ascund faptul ca eu lucram deja la astfel de proiecte si imediat ce voi termina fundamentarea lor le voi prezenta cetatenilor din comuna noastra. Nu este posibil ca o localitate cum este Sanmihaiu Roman la 10 minute de mers cu masina de municipiul resedinta de judet, sa arate in anul 2016 la fel ca acum 25 ani. Primul lucru pe care vreau sa-l fac este sa repun primaria in slujba cetateanului, asa cum este firesc, si cum nu se intampla in momentul de fata. Nu ma impiedic de o mana de oameni fara caracter, iar daca aveti ceva de comentat, de intrebat, faceti-o cu bun simt. Apelativul ” mai baiatule”..folosteste-l in cercul tau de cunoscuti. Ai bun simt! Daca nu-l ai cauta-l prin oras. Mai iesi, ma intercationeaza cu lumea daca nu ai reusit sa intelegi din cei 7 ani de acasa. Mai baieti, nu ati inteles nici pana acum ca nu ma puteti intimida? Sunteti o mana de oameni, de sclavi ai unuia sau altuia si latrati aiurea. Eu nu voi face un sport comunal prin candidatura mea, cum de altfel regasim si anul acesta niste tepari sau combinatori care vor sa reajunga la butoane. Ati incercat sa ma aduceti in cercul vostru, de jumatati de masura. Hm, stati aproape ca nici nu stiti ce pierdeti!

Elena a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:09 )

Voi ăștia ‘localnicii’ ce ați făcut mă în 25 de ani de când v-ați învârtit prin primăria asta? Hahalerelor…v-ați rotit între voi , ați furat, v-ați dat pământuri ilegal, ați făcut schimburi de terenuri extravilane cu intravilane, tinerii așteaptă de ani de zile un teren , nesimtitilior. Ai ieșit vreodată vreun consilier să devoaleze retardia si hoția voastră? Nu. V-ați acoperit unii pe alții. Mă rog la Dumnezeu să iasă primar d-ul Liviu în felul ăsta toate terenurile acordate ilegal să fie returnate si date la copiii ăștia care au nevoie. Aveți tupeul să vă luatibde un om care vrea să vă scoata în lume. Țăranii de doi bani. Mă refer la voi care comentați pe aici. Pai uite cine candidează : iarăși Maria, Trifan care nu știe să lege două vorbe si care a falimentat două firme ..ca vuieste satul cine e asta. Engelmann un alt cățel care nu a făcut nimic în mandatul de viceprimar, Rodica Petrescu care ba îl pupa Be Bara ..ba pe Trifan. Pai ăștia sunt oameni mai flăcăi? Nu-l cunoșteam pe d-ul Liviu dar i-am urmărit postările pe facebook si am avut plăcerea să îl cunosc atunci când i-am semnat pe lista de candidatură. Nesimtitilior va ia dracu dacă iese d-ul Liviu primar.

carlos a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:15 )

stau de 10 ani in comuna si cam asta este parerea mea despre principalii candidati:
Bara= zero barat, n-a facut nimic de cand e primar in afara de a-si angaja nevasta pe post de ,,contopista,,
Marcut= e degeaba omul
Trifan= un tepar ordinar, are datorii si la ziua de maine
Matis= un pocait oportunist si pervers
pe ceilalti nu-i cunosc, dar chiar cred ca n-ai cu cine. si asta din pacate e valabil pentru toata tara.

Mihailescu a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:19 )

D-le Popescu, la ce realizări va referiți? La cele personale sau profesionale. Îmi este puțin neclar! Dacă va referiti la realizările profesionale mi-aș dori să vă încânt cu discuție pe pagină mea de facebook. Sunt convins ca ma puteți găsi foarte usor. O seara liniștită!

Germade a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:44 )

Să lămurim ceva; sunt localnică si chiar ca pot scrie in cunoștință de cauză. De foarte multi ani am fost oropsiti de soarta. Atât la nivel de primari, de consilieri cât și de angajatii din primărie. Anul acesta mă uit în ograda alegătorilor ca tolba este plină cu candidati. Pe unii îi știm pe deja .nu vreau să-i jignesc. Pe cei „noi” ii așteptăm. Adevărat, d-ul Mihăilescu de ceva vreme s-a opus prin mijloacele de comunicare acestor alesi. Cel puțin a încercat să ne aducă la cunoștință măgăriile aleșilor. A fost si este o voce ascunsa pentru noi. Sunt convinsă că mulți apreciem dar nu este de ajuns. Este o vinitura (cum spunem noi) dar până a ajunge să te exprimi cu ‘afară cu miticii din Banat’ e cale lunga. Omule, noi bănățenii nu suntem așa! Cred că nici tu nu ești bănățean get beget. Am auzit că Maria iarăși va candida. Omul ăsta nu a făcut nimic pentru noi. Am auzit că sunt consilieri care mai vor mandate. Ce au făcut pentru noi? Nimic. Am auzit că Nicolae Trifan va candida. Ferească-ma Dumnezeu, asta ne mai trebuie. Am avut terenul dat în arendă la el, Doamne dacă ar pleca din localitate as fi cea mai fericita. Asta nu știe să vorbească dar sa fie si primar. Am auzit că Marcuti Viorel vrea si el să fie primar. Doamne, intoarce-ti fata si către noi, chiar așa de oropsiti să fim? Oameni fara școală, oameni fără educație, oameni fără o fărâmă de respect fata de noi. Alegeți orice dar nu ăștia. Engelmann a fost vice. Ce a făcut? Nimic. Am vecini care sunt mutați de câțiva ani și regreta ca au ajuns aici. Suntem oameni înainte de toate. Mă rog la Dumnezeu să avem un primar cu carte, cu respect, cu onoare, deștept și să facă ceva și pentru noi.

ion a spus: (aprilie 18th, 2016 at 23:18 )

Te-ai hotarat sa canditezi sa ne furi si putinul pe care il mai avem!!! Si de ce minti lumea ca ai plecat din partid!!! Cand tu ai fost dat afara ca o carpa!!! Pt atitudinea pe care o aveai fata de colegii tai care nu erau deacord cu ideile tale de mitic ” atotstiutor ” !!!!

PMP a spus: (aprilie 19th, 2016 at 09:33 )

Domnule Ion va contrazic.Domnul Mihăilescu și-a dat demisia din partid. Treceți pe la sediul partidului si va convingeți. De altfel sunt si articole de presă pe această temă. Nu dezinformati, va faceți de ras.

anteconbega a spus: (aprilie 19th, 2016 at 09:55 )

Iată un alt pui de „anteconbega”: cel cu cu o suparare fără subiect, că nu ştii pe cine anume e indignat. Mai ai de lucru, nenicule! Cert este faptul că Enghelman e şvab de pe aici, chit că a fost poliţist. Sau poate o mai fi?

Candidat a spus: (aprilie 19th, 2016 at 13:09 )

Ce mi se pare cel mai murdar este ca acest invidvid, care arunca cu rahat in toata lumea si e o cata in varianta masculina vine sa ne tina lectii de moralitate. Ce uita dansul e ca atunci cand arunci cu rahat e bine sa te uiti din ce directie bate vantul ca s-ar putea sa te stropesti singur. Nu spun ca restul sunt mai buni, dar domnul mihailescu inainte de a-i ataca pe altii ne-ar spune mai bine ce a facut pt comuna noastra: a creat vreun loc de munca, a ajutat vreodata pe cineva cu ceva, a incercat sa fie un om adevarat nu sa se autoproclame un intelectual. Uf, trist personaj

Vasile Parvan a spus: (aprilie 19th, 2016 at 14:10 )

Eu am terenul in arenda la Trifan, sunt foarte multumit, este un om de cuvant si de incredere. Sper sa ajunga primar

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Poli - Rapid

Poli și Rapid se iubesc la infinit și sprijină spitalul “Victor Babeș”, printr-un joc special

În locul fotbalului real, suporterii înfrăţiţi ai echipelor Poli Timişoara şi Rapid au decis să organizeze un altfel de meci, pe consolă. Scopul este generos, banii încasaţi din eveniment urmând să fie canalizaţi spre Spitalul “Victor Babeş”, aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul. Vremurile dificile pe care le traversăm nu ne pot șterge...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli și Rapid se iubesc la infinit și sprijină spitalul “Victor Babeș”, printr-un joc special
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Magazinul online realizat de GAL Timişul de Centru pentru producătorii de alimente locali a devenit funcţional

Numărul comenzilor realizate de la distanţă de către oamenii rămaşi la  domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus a crescut spectaculos. Iar cei de la Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru au reuşit să realizeze în scurt timp un magazin online, pentru producătorii timişeni de produse alimentare în gospodăria proprie, devenit funcţional în scurt timp....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Magazinul online realizat de GAL Timişul de Centru pentru producătorii de alimente locali a devenit funcţional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În locul fotbalului real, suporterii înfrăţiţi ai echipelor Poli Timişoara şi Rapid au decis să organizeze un altfel de meci, pe consolă. Scopul este generos, banii încasaţi din eveniment urmând să fie canalizaţi spre Spitalul “Victor Babeş”, aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul. Vremurile dificile pe care le traversăm nu ne pot șterge...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli și Rapid se iubesc la infinit și sprijină spitalul “Victor Babeș”, printr-un joc special
Au fost raportate alte trei decese ale unor persoane cu diverse acțiuni, care au fost confirmate și cu infecție COVID-19, conform Grupului de Comunicare Strategică. Numărul deceselor în România ajunge la 72, în ceea ce privește persoanele cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din județul Ialomița, cu insuficiență renală cronică,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au fost raportate încă trei decese ale unor persoane care aveau COVID-19 și alte afecțiuni
În județul Timiș sunt marți, 31 martie, 401 persoane în carantină, un număr mai mare de oameni față de luni, când erau 359. Pentru persoanele aflate în carantină se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. În Timiș sunt și 1.355 persoane în autotizolare la domiciliu mai puține ca marți, când erau 2.106....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sute de persoane în carantină, în Timiș
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În Timișoara, spitale de suport, adică locurile unde vor ajunge pacienții cu COVID-19 când Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministrul Sănătății a emis Ordinul pentru pregătirea spitalelor unde vor ajunge pacienții cu COVID-19, după ce actualele unități sanitare unde sunt internați vor fi pline
Nicolae Robu încearcă să găsească justificări pentru hemoragia de personal care a apărut brusc, marţi dimineaţa, la Spitalul CFR, când 13 asistente şi infirmieri au plecat în bloc de la unitatea medicală. Totuşi, el insistă că nu e corect ce au făcut, amintind în acest scop efortul depus de personalul medical de la „Victor Babeş”....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu caută explicaţii pentru personalul medical demisionat la Spitalul CFR: Sunt mai slabi de înger
România a ajuns marți, 31 martie, la 2.245 de cazuri de coronavirus. În toată țara sunt 36 de pacienți în stare gravă. Au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, în România, până marți, 31 martie. Dintre aceste persoane, 220 au fost declarate vindecate și externate – 81 la București,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 2.245 de persoane confirmate cu COVID-19 în România
O importantă societate timişoreană cu capital german s-a oferit să acopere toate cerinţele lansate de primărie pentru dezinfectanţi, dar nu poate livra substanţele pentru că acestea nu sunt acreditate în România, deşi au toate aprobările în UE. Municipalitatea timişoreană anunţă că reia acţiunea de spălare a străzilor, cu dezinfectanţi, începând cu seara zilei de miercuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara reia acţiunea de spălare a străzilor, cu dezinfectanţi. Va demara şi dezinfecţia generalizată la blocuri
Top