Lupta la Sanmihai, dupa ce actualul primar PSD a fost declarat incompatibil

În urmă cu doar câteva săptămâni, edilul din comuna Sânmihaiul Român a fost declarat de către ANI ca fiind incompatibil, asta după ce soția sa a fost angajată la primărie. Deși a contestat decizia, Viorel Bara (PSD) nu a avut câștig de cauză și e puțin probabil să mai poată candida pentru un nou mandat, pe 5 iunie. Competiția pentru primărie este destul de mare, în luptă intrând și un independent.

primaria sanmihai

Pe data de 5 aprilie, primarul din Sânmihaiu Român a fost declarat incompatibil de către ANI. Motivul: soția acestuia a fost angajată în primăria din comună, în 2008, iar cinci ani mai târziu reprezentanții Agenției Naționale de Integritate au descoperit acest lucru. Cine sunt cei care vor să-i ia locul? PSD, partidul din care face parte și Viorel Bara, îl va înainta în luptă pe actualul viceprimar Viorel Mărcuț. În ceea ce privește PNL, liderii acestuia au decis să-l valideze drept candidat pe Nicolae Trifan. PPU îl propune la primărie pe Teodor Matiș, iar PMP, pe Valentin Grosu. ALDE va intra în luptă cu Adrian Enghelman. Nu în ultimul rând, M10 l-a propus la Primăria Sânmihaiu Român pe Ioan Silaghi.

Pe lângă reprezentanții partidelor politice în luptă va intra și un independent. Este vorba despre Liviu Mihăilescu, care până la începutul anului era vicepreședinte în PMP Timiș. Acesta a decis să părăsească funcțiile din cauza scandalurilor din partid. „Proiectul PMP a fost un vis frumos pentru mine. Motivul plecării mele a fost «tovarășul» Cândea. Pe lângă istoricul lui comportamental față de societate și politic, am refuzat categoric sa fiu în preajma acestui om. În momentul de față PMP Timiș este de fapt un PSD-PNL în miniatură. Din păcate, fosta mea colega Roxana Iliescu se află între ciocan și nicovală. A greșit atunci! Îmi pare rău pentru ea și fosta echipă. Eram uniți, eram prieteni. Am demisionat în luna februarie a acestui an din toate funcțiile deținute în PMP, vicepreședinte pe politici publice, respectiv președinte PMP Sânmihaiu Român. Încă sunt membru PMP, dar în zilele ce vor urma îmi voi da demisia și din această calitate. Pe plan local am îndemnat foștii colegi să candideze în formulă pregătită de mine, nu am interzis nimănui să plece odată cu mine. Nu m-am înscris în alt partid cu toate că solicitări au fost. În momentul de față există prea mult zgomot pe scena politică care erodează principiile mele. Nu mai am aspirații politice, nu îmi doresc funcții. Dacă le-aș fi dorit, le-aș fi avut și acum. Pentru mine partidele politice sunt un capitol încheiat. Nu vreau să dezvolt acest subiect, nu îmi face onoare”, a explicat Mihăilescu, pentru deBanat.ro.

liviu mihailescu

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

cristi a spus: (aprilie 18th, 2016 at 15:19 )

Bucuresteanul acesta o sa ne vanda toata comuna daca ajunge la putere!!! Si mai presus de orice mai este si SEMIDOCT!!! AFARA CU MITICII DIN BANAT!!!

INO a spus: (aprilie 18th, 2016 at 15:44 )

NOW! BARA! A DAT-O ÎN BARĂ! ORICUM NU AU FĂCUT NIMIC! UTVINUL ARATĂ JALE! LA FEL ȘI TOATE LOCALITĂȚILE DIN JUR! DECI ORICINE AR VENI, VINE PENTRU PARTEA SA !HA PA ȘI PU LA TOATĂ LUMEA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Popescu Mircea a spus: (aprilie 18th, 2016 at 16:32 )

Cuvinte sunt fără număr, dar realizări ? Ce realizări are această persoană în urma lui pentru a merita sa il votam ca primar ? Eu unul nu am auzit nici o realizare iar mai sus ne redă doar traseul lui politic

Mihailescu a spus: (aprilie 18th, 2016 at 18:04 )

Primului subiect care a comentat nu merita sa-i dau atentie. D-le Popescu Mircea, ma cunoasteti? Cand ma veti cunoaste, cu siguranta veti gasi raspunsurile la intrebarile dumneavoastra! Rautatea de care dati dovada nu ma afecteaza catusi de putin, eu va sugerez sa ganditi limpede, in felul acesta veti merge la vot si veti vota un om care sa va reprezinte. Implicarea mea fata de aceasta comunitate dateaza din anul 2011, dumneavoatra unde erati? Sau, ceilalti popstaci, unde erati? Sistemul mafiot din Sanmihaiu Roman va cadea! De asta va temeti? Va temeti ca se strica ”jucaria” intre voi? Va doresc …succes in a deveni un om intelept!

anteconbega a spus: (aprilie 18th, 2016 at 18:45 )

Mai băiatule, ai venit aici și gata, ești deștept și SEF!
Și noi sa te și votam???

Popescu Mircea a spus: (aprilie 18th, 2016 at 19:49 )

Nu ma intelegeti gresit, nu dau dovada de rautate doar incerc sa gandesc logic si de aceea va intreb ce realizari aveti ? Locuitorii comunei Sanmihaiul Roman au de unde alege la aceste alegeri dar ideea este sa facem alegerea cea mai buna. Trebuie sa analizam fiecare candidat in parte, sa-i vedem realizarile, sa ne uitam in ograda lui.. un om ce nu este capabil sa realizeze mare lucru in ograda lui nu va avea cu siguranta realizari nici pentru comuna noastra. Vorbarie si promisiuni am avut in fiecare campanie electorala si suntem satui de persoane care stiu sa strige doar „hotii” in speranta ca in felul acesta vor cadea ei intr-o lumina buna si le va veni randul la ciolan

Mihailescu a spus: (aprilie 18th, 2016 at 19:52 )

M-am hotarat sa candidez ca sa indrept neregulile la care am fost supusi cu totii. Cred cu toata taria ca alegerile locale din 2016 vor fi castigate de oameni cu proiecte si corecti. Nu va ascund faptul ca eu lucram deja la astfel de proiecte si imediat ce voi termina fundamentarea lor le voi prezenta cetatenilor din comuna noastra. Nu este posibil ca o localitate cum este Sanmihaiu Roman la 10 minute de mers cu masina de municipiul resedinta de judet, sa arate in anul 2016 la fel ca acum 25 ani. Primul lucru pe care vreau sa-l fac este sa repun primaria in slujba cetateanului, asa cum este firesc, si cum nu se intampla in momentul de fata. Nu ma impiedic de o mana de oameni fara caracter, iar daca aveti ceva de comentat, de intrebat, faceti-o cu bun simt. Apelativul ” mai baiatule”..folosteste-l in cercul tau de cunoscuti. Ai bun simt! Daca nu-l ai cauta-l prin oras. Mai iesi, ma intercationeaza cu lumea daca nu ai reusit sa intelegi din cei 7 ani de acasa. Mai baieti, nu ati inteles nici pana acum ca nu ma puteti intimida? Sunteti o mana de oameni, de sclavi ai unuia sau altuia si latrati aiurea. Eu nu voi face un sport comunal prin candidatura mea, cum de altfel regasim si anul acesta niste tepari sau combinatori care vor sa reajunga la butoane. Ati incercat sa ma aduceti in cercul vostru, de jumatati de masura. Hm, stati aproape ca nici nu stiti ce pierdeti!

Elena a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:09 )

Voi ăștia ‘localnicii’ ce ați făcut mă în 25 de ani de când v-ați învârtit prin primăria asta? Hahalerelor…v-ați rotit între voi , ați furat, v-ați dat pământuri ilegal, ați făcut schimburi de terenuri extravilane cu intravilane, tinerii așteaptă de ani de zile un teren , nesimtitilior. Ai ieșit vreodată vreun consilier să devoaleze retardia si hoția voastră? Nu. V-ați acoperit unii pe alții. Mă rog la Dumnezeu să iasă primar d-ul Liviu în felul ăsta toate terenurile acordate ilegal să fie returnate si date la copiii ăștia care au nevoie. Aveți tupeul să vă luatibde un om care vrea să vă scoata în lume. Țăranii de doi bani. Mă refer la voi care comentați pe aici. Pai uite cine candidează : iarăși Maria, Trifan care nu știe să lege două vorbe si care a falimentat două firme ..ca vuieste satul cine e asta. Engelmann un alt cățel care nu a făcut nimic în mandatul de viceprimar, Rodica Petrescu care ba îl pupa Be Bara ..ba pe Trifan. Pai ăștia sunt oameni mai flăcăi? Nu-l cunoșteam pe d-ul Liviu dar i-am urmărit postările pe facebook si am avut plăcerea să îl cunosc atunci când i-am semnat pe lista de candidatură. Nesimtitilior va ia dracu dacă iese d-ul Liviu primar.

carlos a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:15 )

stau de 10 ani in comuna si cam asta este parerea mea despre principalii candidati:
Bara= zero barat, n-a facut nimic de cand e primar in afara de a-si angaja nevasta pe post de ,,contopista,,
Marcut= e degeaba omul
Trifan= un tepar ordinar, are datorii si la ziua de maine
Matis= un pocait oportunist si pervers
pe ceilalti nu-i cunosc, dar chiar cred ca n-ai cu cine. si asta din pacate e valabil pentru toata tara.

Mihailescu a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:19 )

D-le Popescu, la ce realizări va referiți? La cele personale sau profesionale. Îmi este puțin neclar! Dacă va referiti la realizările profesionale mi-aș dori să vă încânt cu discuție pe pagină mea de facebook. Sunt convins ca ma puteți găsi foarte usor. O seara liniștită!

Germade a spus: (aprilie 18th, 2016 at 21:44 )

Să lămurim ceva; sunt localnică si chiar ca pot scrie in cunoștință de cauză. De foarte multi ani am fost oropsiti de soarta. Atât la nivel de primari, de consilieri cât și de angajatii din primărie. Anul acesta mă uit în ograda alegătorilor ca tolba este plină cu candidati. Pe unii îi știm pe deja .nu vreau să-i jignesc. Pe cei „noi” ii așteptăm. Adevărat, d-ul Mihăilescu de ceva vreme s-a opus prin mijloacele de comunicare acestor alesi. Cel puțin a încercat să ne aducă la cunoștință măgăriile aleșilor. A fost si este o voce ascunsa pentru noi. Sunt convinsă că mulți apreciem dar nu este de ajuns. Este o vinitura (cum spunem noi) dar până a ajunge să te exprimi cu ‘afară cu miticii din Banat’ e cale lunga. Omule, noi bănățenii nu suntem așa! Cred că nici tu nu ești bănățean get beget. Am auzit că Maria iarăși va candida. Omul ăsta nu a făcut nimic pentru noi. Am auzit că sunt consilieri care mai vor mandate. Ce au făcut pentru noi? Nimic. Am auzit că Nicolae Trifan va candida. Ferească-ma Dumnezeu, asta ne mai trebuie. Am avut terenul dat în arendă la el, Doamne dacă ar pleca din localitate as fi cea mai fericita. Asta nu știe să vorbească dar sa fie si primar. Am auzit că Marcuti Viorel vrea si el să fie primar. Doamne, intoarce-ti fata si către noi, chiar așa de oropsiti să fim? Oameni fara școală, oameni fără educație, oameni fără o fărâmă de respect fata de noi. Alegeți orice dar nu ăștia. Engelmann a fost vice. Ce a făcut? Nimic. Am vecini care sunt mutați de câțiva ani și regreta ca au ajuns aici. Suntem oameni înainte de toate. Mă rog la Dumnezeu să avem un primar cu carte, cu respect, cu onoare, deștept și să facă ceva și pentru noi.

ion a spus: (aprilie 18th, 2016 at 23:18 )

Te-ai hotarat sa canditezi sa ne furi si putinul pe care il mai avem!!! Si de ce minti lumea ca ai plecat din partid!!! Cand tu ai fost dat afara ca o carpa!!! Pt atitudinea pe care o aveai fata de colegii tai care nu erau deacord cu ideile tale de mitic ” atotstiutor ” !!!!

PMP a spus: (aprilie 19th, 2016 at 09:33 )

Domnule Ion va contrazic.Domnul Mihăilescu și-a dat demisia din partid. Treceți pe la sediul partidului si va convingeți. De altfel sunt si articole de presă pe această temă. Nu dezinformati, va faceți de ras.

anteconbega a spus: (aprilie 19th, 2016 at 09:55 )

Iată un alt pui de „anteconbega”: cel cu cu o suparare fără subiect, că nu ştii pe cine anume e indignat. Mai ai de lucru, nenicule! Cert este faptul că Enghelman e şvab de pe aici, chit că a fost poliţist. Sau poate o mai fi?

Candidat a spus: (aprilie 19th, 2016 at 13:09 )

Ce mi se pare cel mai murdar este ca acest invidvid, care arunca cu rahat in toata lumea si e o cata in varianta masculina vine sa ne tina lectii de moralitate. Ce uita dansul e ca atunci cand arunci cu rahat e bine sa te uiti din ce directie bate vantul ca s-ar putea sa te stropesti singur. Nu spun ca restul sunt mai buni, dar domnul mihailescu inainte de a-i ataca pe altii ne-ar spune mai bine ce a facut pt comuna noastra: a creat vreun loc de munca, a ajutat vreodata pe cineva cu ceva, a incercat sa fie un om adevarat nu sa se autoproclame un intelectual. Uf, trist personaj

Vasile Parvan a spus: (aprilie 19th, 2016 at 14:10 )

Eu am terenul in arenda la Trifan, sunt foarte multumit, este un om de cuvant si de incredere. Sper sa ajunga primar

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Lucrările la noul sediu al Centrului Speranța ar putea fi finalizate înainte de data prevăzută în contract/Foto

Lucrările de construire la noul sediu al Centrului Speranța, pe care Consiliul Județean Timiș îl ridică pe strada Sălceanu, merg conform planului și ar putea fi finalizate chiar înainte de data limită, a anunțat vicepreședintele instituiei Alexandru Proteasa. Centrul care va oferi servicii de recuperare și terapie ar urma să ofere servicii pentru 300 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la noul sediu al Centrului Speranța ar putea fi finalizate înainte de data prevăzută în contract/Foto

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Reunire cu gânduri diferite: clubul vrea în B, suporterii nu vor pomeni și ar prefera C-ul

Politehnica Timişoara s-a reunit joi seara la arena „Ştiinţa” sub comanda noului antrenor principal. 40 de jucători au participat la primul antrenament pentru pregătirea sezonului 2022-23, mulţi dintre ei jucători tineri din propria pepinieră. „Mă bucur foarte mult că am revenit la Poli, ştiţi foarte bine relaţia dintre mine şi club. Şi la meciul inaugural...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reunire cu gânduri diferite: clubul vrea în B, suporterii nu vor pomeni și ar prefera C-ul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Universitatea de Vest a finalizat proiectul de dotare cu tehnică de calcul MOISE, în valoare de aproape șase milioane de lei

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a finalizat proiectul „Modernizarea infrastructurii de calcul și stocare a Centrului de Cercetare în Informatică al Universității de Vest din Timișoara pentru oferirea de servicii de tip Cloud și servicii de calcul de înaltă performanță – MOISE”. Acesta a fost cofinanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014 -2020. Proiectul s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest a finalizat proiectul de dotare cu tehnică de calcul MOISE, în valoare de aproape șase milioane de lei

Economic vezi arhiva Economic

Continental a prezentat la Timișoara un minibuz electric complet autonom. Soluția de transport ar putea ajuta și primăria

Timișoara este un oraș inteligent și folosește la maxim inteligența, a anunțat primarul orașului, Dominic Fritz, la prezentarea primului autovehicul autonom realizat cu tehnologia germanilor de la Continental. În cadrul unui eveniment, în Piața Unirii a fost prezentat un vehicul autonom, care circulă fără șofer, realizat cu hardware și software de ultimă generație. Vorbim despre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Continental a prezentat la Timișoara un minibuz electric complet autonom. Soluția de transport ar putea ajuta și primăria

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Atmosferă de festival, cinefili încântați de peliculele care urmează să ruleze, filme uluitoare și efervescența serilor de vară, toate se regăsesc în acest final de săptămână la Flight Cinema, care are loc la Iulius Town Timișoara. Micii iubitori de teatru sunt așteptați la teatrul de păpuși, unde vor afla „Aventurile unui pinguin”. Pe lângă vibe-ul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Flight Cinema, Târgul de Antichități și Teatrul de Păpuși, pe agenda Iulius Town, din acest weekend
Un moment de teatru ce reproduce fragmentul de istorie în care s-a născut Colonada din Buziaș, spectacol de fanfară, degustări de vin și preparate locale servite în Crama Aramic sâmbătă, la prânz, spectacol de muzică populară și dansuri tradiționale interpretate de membrii Ansamblului Izvorașul sunt pregătite să aibă loc mâine, 25 iunie, în stațiunea Buziaș....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă, la Buziaș, împărăteasa Sissi face o plimbare cu împăratul Franz Joseph pe sub Colonadă/Foto
Lucrările de construire la noul sediu al Centrului Speranța, pe care Consiliul Județean Timiș îl ridică pe strada Sălceanu, merg conform planului și ar putea fi finalizate chiar înainte de data limită, a anunțat vicepreședintele instituiei Alexandru Proteasa. Centrul care va oferi servicii de recuperare și terapie ar urma să ofere servicii pentru 300 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la noul sediu al Centrului Speranța ar putea fi finalizate înainte de data prevăzută în contract/Foto
Începând de vineri a fost deschisă circulația pe str. Măcin – Constructorilor, cu racord la strada Demetriade, un proiect blocat de peste cinci ani și reluat anul trecut. Acest sector de drum este parte a inelului IV și leagă Calea Sever Bocu de Muzeul Satului Bănățean, fiind o legătură complet nouă între nordul și nord-estul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a deschis circulația rutieră pe inelul 4 de circulație, între Calea Sever Bocu și Muzeul Satului Bănățean/Foto
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a finalizat proiectul „Modernizarea infrastructurii de calcul și stocare a Centrului de Cercetare în Informatică al Universității de Vest din Timișoara pentru oferirea de servicii de tip Cloud și servicii de calcul de înaltă performanță – MOISE”. Acesta a fost cofinanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014 -2020. Proiectul s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest a finalizat proiectul de dotare cu tehnică de calcul MOISE, în valoare de aproape șase milioane de lei
Proaspăt reangajat de Primăria Timișoara, după o decizie a instanței de judecată, Culiță Chiș, fostul șef al Departamentului Tehnic al municipalității de pe vremea lui Nicolae Robu, anunță opinia publică asupra problemelor pe care le cauzează tramvaiele produse de turcii de la Bozankaya. Iar concluzia trasă de Chiș este că garniturile sunt foarte bune și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vatmanul Păun. Culiță Chiș trimite comunicat despre garniturile Bozankaya: Este un tramvai foarte performant și corespunde întru totul caietului de sarcini
USR Timiș a schimbat suspendarea din partid a lui Andrei Meșter cu excluderea acestuia din cadrul formațiunii. Biroul Județean al partidului s-a supărat pentru că cel vizat a votat în continuare împotriva proiectelor USR din Consiliul Local Timișoara și că ar fi spus cuvinte denigratoare despre colegii săi. Cea mai importantă problemă pentru USR este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR pierde majoritatea în Consiliul Local. Consilierul Andrei Meșter a fost dat afară din partid
În cadrul proiectului Reabilitarea ecosistemelor și conservarea valorilor naturale în Jimbolia și Kikinda, acronim ECOLAKES, finanțat prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia a fost organizată o tabără ecologică, la Jimbolia în perioada 11 – 12 iunie 2022. Tabăra a adunat 40 de participanți – elevi de clasele 5-7 din ambele țări, însoțiți de cadre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția mediului înconjurător văzută de copii – activități în cadrul proiectului ECOLAKES
Consiliul Județean Timiș continuă schema de minimis pentru spitalele din județ. Mai multe unități sanitare primesc fonduri nerambursabile pentru echipamente medicale, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți. Vizate sunt spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta. Consiliul Județean a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci unități medicale primesc bani pentru aparatura medicală, de la Consiliul Județean Timiș
Top