Gicuta Contra vrea sa fie viceprimar! S-ar putea sa-i si iasa!

Jurnal de campanie (3)

PSD nu va câștiga, nici de data asta, alegerile pentru Primăria Timișoara, așa că e esențial ce urmează după 5 iunie. Cum ar veni, de exemplu, obținerea unei funcții de viceprimar, pentru care s-ar încălzi, în joc intens de glezne, partenerul „preferat” de contre al lui Nicolae Robu. Vreți să-i luați fața? Încercați superoferta de „icoane autentice, în folie”! Oricum, cuvântul de ordine al candidaților este… împreună! Cu o excepție.

fredi simonis

PSD-iștii locali par să se fi resemnat în privința fotoliului de primar al Timișoarei. Și o spun unii dintre ei, nu adversarii politici. În atare condiții, ținta PSD a devenit acum formarea unei majorități în Consiliului Local Timișoara și, implicit, obținerea a cel puțin unei funcții de viceprimar. Un scenariu de acest gen nu este chiar foarte deplasat, în condițiile în care primarul Nicolae Robu face mai mult campanie pe „persoană fizică” și mai puțin pe echipa de la CLT. În cazul în care PNL nu va obține de unul singur majoritate în Consiliul Local, planurile PSD pot avea șanse de reușită. Ori în alianță cu ALDE, ori cu PMP, ori cu ambele; depinde ce partide vor trece pragul. Revenind la funcția de viceprimar, deja la PSD se vântură tot felul de nume pentru acest scaun. Mai exact, se fac promisiuni. Primul care se vede viceprimar este directorul Spitalului Județean, Marius Craina, un continuu perdant de când a intrat în PSD. Adică i s-a promis candidatura la primărie și n-a mai candidat. I s-a promis funcția de rector la UMF și a ratat-o. Apoi a vrut șefia Senatului UMF și n-a fost să fie nici acolo. Unii PSD-iști spun că și acum promisunea cu scaunul de viceprimar e doar… o promisiune. Fiindcă mai realistă ar fi varianta Freddy Simonis, trimis deja la încălzire pentru o candidatură la primărie peste patru ani. Sau poate opt…

icoana

Cucernici, dar neapărat autentici
„Oferiți o icoană ortodoxă în locul altor materiale electorale. În trecut, doi candidați, în mediul urban, au câștigat alegerile cu noi!” Ce marketing electoral, ce strategii, ce punctaj de la partid? Nici măcar nu trebuie să ieși din casă ca… candidat! O icoană ortodoxă „autentică, realizată elegant și ambalată în folie (cu Domnul Isus Hristos. Maica Domnului) face tot ce trebuie! Totuși, dacă vă bate gândul să oferiți icoane de la alt furnizor, mai gândiți-vă o dată! Achiziționați „materiale religioase neautentice”, riscați să vă stricați aranjarea stelelor și să nu obțineți mare lucru! Oferta a ajuns la mai multe echipe de campanie din Timiș, nu știm dacă a și fost acceptată de careva. Dar nu putem să nu ne gândim la superbele brelocuri cu Maica Domnului, pe fond de mușama roșie, împărțite în campania prezidențială a lui Mircea Geoană… Păi cum să câștigi alegerile cu un amărât de breloc? Sigur neautentic…
impreuna
Singurătatea candidatului împreună
Campania pentru alegerile locale s-a remarcat, până acum, printr-o multitudine de afișe unul mai urât ca altul, cu fotografii hilare și posturi nefirești ale candidaților. Adăugăm acum la această caracteristică generală și o secetă absolută a imaginației în materie de sloganuri. Oamenii vor să fie în general… împreună! E o iubire generală care se revarsă de pe panouri, o dorință de contopire cu binele universal, îndreptat spre onor alegătorul care va fi inundat de bunăstare de dimineață până seara. Mișcarea Populară e împreună pentru Timișoara, PNL continuă împreună. Face notă discordantă Petrică Folică, acest Don Quijote al politicii locale, care e… singur cuc! Are și o singură obsesie: vânzarea ratată a sediului PSD, pe care a oprit-o, cum altfel, „singur”! Pe undeva, Folică e… singurul care recunoaște cum guvernează orice politician câștigător al alegerilor. Cum? Singur! Că doar nu împreună cu votanții. Cu ăia stă destul împreună în campanii, o dată la patru ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Florina a spus: (mai 13th, 2016 at 14:30 )

gresit Debanat, Miscarea Populara nu are „Impreuna” ci Punem Timisoara in miscare si Cu RESPECT castigam TIMISOARA! Mai faceti va lectile inainte de a face pe jurnalistii!

Elvis a spus: (mai 13th, 2016 at 14:48 )

Fredy chiar ar merita funcția asta iar Robu ar trebui sa îl și accepte dacă ar avea un dram de onoare, fie și numai pentru faptul ca în 2012 a fost ales primar și datorita acțiunilor TSD condus atunci de către Simonis. TNL reprezenta doar o gasculita de copii ai lui mama și ai lui tata și nimic mai mult.In schimb TSD chiar a muncit!

Ionut a spus: (mai 13th, 2016 at 15:14 )

*Florina:inainte de a pune jurnalistii sa-si faca lectiile cu siguranta ar fii mai bine sa mai treceti dvs.pe la scoala…..nu de alta dar la gramatica sunteti repetenta….asa presedinte asa membrii:))

fost tesedist a spus: (mai 13th, 2016 at 23:15 )

Depun mărturie: TSD a muncit enorm pentru ingratul estompat numit robu. Numai noi știm de cate ori ne suna Alfred Simonis pentru ai face campanie fostului candidat usl robu! Ăștia de la TNL nu prea aveau treaba cu campania, erau mai mult la o anumita terasa din Unirii. Organizam desanturi pentru Robu de parca era pesedist! Sa spună sincer robu cate autobuze de tesedisti l-au urmat și căți anemici tenelisti? Sa spună el, dacă e onest și corect!

Mirela a spus: (mai 14th, 2016 at 10:34 )

Sa concluzionam… Freddy merita sa fie viceprimar deoarece ….a lipit afise si a pus si pe altii. PSD-ul continua sa uimeasca : trece de la un septuagenar la a promova un stalp al societ..pardon cluburilor si mare lipitor de afise cu gasca. Oare ce mai urmeaza?

Folică a spus: (mai 14th, 2016 at 14:53 )

De unul singur am împiedicat vânzarea la un preţ mult subevaluat a unui imobil impozant din patrimoniul Timişoarei, în valoare reală de 700 000 de euro.
În septembrie 2013, administrația primarului USL, Nicolae Robu, în complicitate cu PSD Timiș și cu candidatul PSD, Florică Bîrsășteanu, au susținut proiectul de vânzare către PSD Timiș la un preț mult subevaluat (99160 euro), a unui imobil din patrimoniul Timișoarei în valoare reală de 700000 de euro.
Pentru aprobarea vânzării la preț subevaluat erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă.
PETRICĂ FOLICĂ, 47 ani,
licenţiat în ştiinţe juridice,
cadru militar în rezervă
Președintele PND Timișoara
Candidatul PND pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara
și pentru
Consiliul Local Timișoara
Favorabil vânzării la preț subevaluat (de 7 ori mai mic decât cel real) au votat toți consilierii PSD, inclusiv candidatul PSD pentru Primărie Florică Bîrsășteanu, consilierii PNL, ALDE, UNPR și cei ai PNȚ-CD.
Eu am dovedit concret că suma de 441176 lei (99160 euro), cu care s-a propus a fi vândut imobilul către PSD Timiş, nu este preţul real al unei clădiri cu 4 niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp teren aferent, pentru care numai valoarea lucrărilor de renovare efectuate pe bani publici în anul 2012 a fost de 770 031 lei.
Certificatul care atestă existența renovării pe bani publici în valoare de 770031 lei este semnat chiar de către primarul Nicolae Robu, care, deși era prezent, a „închis ochii” și nu s-a opus acestei vânzări la preț subevaluat.

Folică a spus: (mai 14th, 2016 at 15:07 )

În septembrie 2013, administrația primarului USL Nicolae Robu în complicitate cu PSD Timiș și cu candidatul PSD Florică Bîrsășteanu au susținut proiectul de vânzare către PSD Timiș la un preț mult subevaluat 441 de mii de lei ( adică 99000 euro), a unui imobil din patrimoniul Timișoarei în valoare reală de 700 000 euro.
Pentru aprobarea vânzării la preț subevaluat erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă.
Favorabil vânzării la preț subevaluat (de 7 ori mai mic decât cel real) au votat în complicitate toți consilierii PSD, inclusiv candidatul PSD pentru primărie Florică Bîrsășteanu, consilierii PNL, ALDE, UNPR, PC și cei ai PNȚ-CD.
Am demonstrat cu dovezi concrete că suma de 441 de mii de lei, cu care s-a propus a fi vândut imobilul către PSD Timiş, nu este preţul real al unei clădiri cu 4 niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp teren aferent, întrucât numai valoarea lucrărilor de renovare a imobilului efectuate în anul 2012, din bani publici, a fost de 770 de mii de lei. Certificatul care atestă existența renovării pe bani publici în valoare de 770 de mii de lei este semnat chiar de către primarul Nicolae Robu, care, deși era prezent, a „închis ochii” și nu s-a opus acestei vânzări la preț subevaluat.
Timișoreni, candidații Nicolae Robu și Florică Bîrsășteanu sunt cei care în 2013 au susținut vânzarea acestui imobil din patrimoniul dvs. la preț de 7 ori mai mic decât cel real, iar acum ei vă cer votul pentru a ocupa funcția de Primar al Timișoarei.
Consilierii PSD, PNL, ALDE, UNPR, PC, PNȚ-CD au aprobat vânzarea către PSD Timiș, la preț subevaluat, a unui imobil de 700 000 de euro din patrimoniul dvs, iar acum ei vă solicită votul pentru un nou mandat în Consiliul Local Timișoara.
Dragi timișoreni, în prezent acest imobil în valoare de 700 000 de euro aparține încă parimoniului Timișoarei numai datorită mie, consilierul Petrică Folică.
Da, eu mor de grija administrării corecte şi în folosul timişorenilor a patrimoniului local şi, din păcate pentru mulți, s-a dovedit că nu pot fi redus la tăcere. Nu voi accepta să închid ochii la folosirea abuzivă a patrimoniului timişorenilor.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Adrian Orza

A “chibzuit” şi a decis: Adrian Orza candidează la Primăria Timişoara. Urmează să fie anunţat şi sprijinul PSD

Fostul viceprimar ţărănist al Timişoarei, Adrian Orza, s-a decis să candideze la funcţia de primar al municipiului de pe Bega. El va candida ca şi independent, dar aproape sigur va fi sprijinit de PSD în demesul său. Orza afirmă că principalul motiv pentru care va candida este faptul că i-au cerut mulţi timişoreni să facă acest lucru, dar şi din cauza “războiului româno-român”, sintagma preferată la televiziunile PSD-iste
Citeşte tot articolul Citeste articolul A “chibzuit” şi a decis: Adrian Orza candidează la Primăria Timişoara. Urmează să fie anunţat şi sprijinul PSD
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul viceprimar ţărănist al Timişoarei, Adrian Orza, s-a decis să candideze la funcţia de primar al municipiului de pe Bega. El va candida ca şi independent, dar aproape sigur va fi sprijinit de PSD în demesul său. Orza afirmă că principalul motiv pentru care va candida este faptul că i-au cerut mulţi timişoreni să facă acest lucru, dar şi din cauza “războiului româno-român”, sintagma preferată la televiziunile PSD-iste
Citeşte tot articolul Citeste articolul A “chibzuit” şi a decis: Adrian Orza candidează la Primăria Timişoara. Urmează să fie anunţat şi sprijinul PSD
Polițiștii timișeni au făcut razii, în noaptea care a trecut, pentru depistarea șoferilor care nu respectă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor, pe raza întregului județ. Au fost aplicate amenzi de 85.170 de lei. În data de 22 spre 23 februarie, polițiștii au acționat în Timiș pentru prevenirea activităţilor infracţionale, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Razii în județul Timiș. Polițiștii au reținut 19 permise de conducere
Top