Gicuta Contra vrea sa fie viceprimar! S-ar putea sa-i si iasa!

Jurnal de campanie (3)

PSD nu va câștiga, nici de data asta, alegerile pentru Primăria Timișoara, așa că e esențial ce urmează după 5 iunie. Cum ar veni, de exemplu, obținerea unei funcții de viceprimar, pentru care s-ar încălzi, în joc intens de glezne, partenerul „preferat” de contre al lui Nicolae Robu. Vreți să-i luați fața? Încercați superoferta de „icoane autentice, în folie”! Oricum, cuvântul de ordine al candidaților este… împreună! Cu o excepție.

fredi simonis

PSD-iștii locali par să se fi resemnat în privința fotoliului de primar al Timișoarei. Și o spun unii dintre ei, nu adversarii politici. În atare condiții, ținta PSD a devenit acum formarea unei majorități în Consiliului Local Timișoara și, implicit, obținerea a cel puțin unei funcții de viceprimar. Un scenariu de acest gen nu este chiar foarte deplasat, în condițiile în care primarul Nicolae Robu face mai mult campanie pe „persoană fizică” și mai puțin pe echipa de la CLT. În cazul în care PNL nu va obține de unul singur majoritate în Consiliul Local, planurile PSD pot avea șanse de reușită. Ori în alianță cu ALDE, ori cu PMP, ori cu ambele; depinde ce partide vor trece pragul. Revenind la funcția de viceprimar, deja la PSD se vântură tot felul de nume pentru acest scaun. Mai exact, se fac promisiuni. Primul care se vede viceprimar este directorul Spitalului Județean, Marius Craina, un continuu perdant de când a intrat în PSD. Adică i s-a promis candidatura la primărie și n-a mai candidat. I s-a promis funcția de rector la UMF și a ratat-o. Apoi a vrut șefia Senatului UMF și n-a fost să fie nici acolo. Unii PSD-iști spun că și acum promisunea cu scaunul de viceprimar e doar… o promisiune. Fiindcă mai realistă ar fi varianta Freddy Simonis, trimis deja la încălzire pentru o candidatură la primărie peste patru ani. Sau poate opt…

icoana

Cucernici, dar neapărat autentici
„Oferiți o icoană ortodoxă în locul altor materiale electorale. În trecut, doi candidați, în mediul urban, au câștigat alegerile cu noi!” Ce marketing electoral, ce strategii, ce punctaj de la partid? Nici măcar nu trebuie să ieși din casă ca… candidat! O icoană ortodoxă „autentică, realizată elegant și ambalată în folie (cu Domnul Isus Hristos. Maica Domnului) face tot ce trebuie! Totuși, dacă vă bate gândul să oferiți icoane de la alt furnizor, mai gândiți-vă o dată! Achiziționați „materiale religioase neautentice”, riscați să vă stricați aranjarea stelelor și să nu obțineți mare lucru! Oferta a ajuns la mai multe echipe de campanie din Timiș, nu știm dacă a și fost acceptată de careva. Dar nu putem să nu ne gândim la superbele brelocuri cu Maica Domnului, pe fond de mușama roșie, împărțite în campania prezidențială a lui Mircea Geoană… Păi cum să câștigi alegerile cu un amărât de breloc? Sigur neautentic…
impreuna
Singurătatea candidatului împreună
Campania pentru alegerile locale s-a remarcat, până acum, printr-o multitudine de afișe unul mai urât ca altul, cu fotografii hilare și posturi nefirești ale candidaților. Adăugăm acum la această caracteristică generală și o secetă absolută a imaginației în materie de sloganuri. Oamenii vor să fie în general… împreună! E o iubire generală care se revarsă de pe panouri, o dorință de contopire cu binele universal, îndreptat spre onor alegătorul care va fi inundat de bunăstare de dimineață până seara. Mișcarea Populară e împreună pentru Timișoara, PNL continuă împreună. Face notă discordantă Petrică Folică, acest Don Quijote al politicii locale, care e… singur cuc! Are și o singură obsesie: vânzarea ratată a sediului PSD, pe care a oprit-o, cum altfel, „singur”! Pe undeva, Folică e… singurul care recunoaște cum guvernează orice politician câștigător al alegerilor. Cum? Singur! Că doar nu împreună cu votanții. Cu ăia stă destul împreună în campanii, o dată la patru ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Florina a spus: (mai 13th, 2016 at 14:30 )

gresit Debanat, Miscarea Populara nu are „Impreuna” ci Punem Timisoara in miscare si Cu RESPECT castigam TIMISOARA! Mai faceti va lectile inainte de a face pe jurnalistii!

Elvis a spus: (mai 13th, 2016 at 14:48 )

Fredy chiar ar merita funcția asta iar Robu ar trebui sa îl și accepte dacă ar avea un dram de onoare, fie și numai pentru faptul ca în 2012 a fost ales primar și datorita acțiunilor TSD condus atunci de către Simonis. TNL reprezenta doar o gasculita de copii ai lui mama și ai lui tata și nimic mai mult.In schimb TSD chiar a muncit!

Ionut a spus: (mai 13th, 2016 at 15:14 )

*Florina:inainte de a pune jurnalistii sa-si faca lectiile cu siguranta ar fii mai bine sa mai treceti dvs.pe la scoala…..nu de alta dar la gramatica sunteti repetenta….asa presedinte asa membrii:))

fost tesedist a spus: (mai 13th, 2016 at 23:15 )

Depun mărturie: TSD a muncit enorm pentru ingratul estompat numit robu. Numai noi știm de cate ori ne suna Alfred Simonis pentru ai face campanie fostului candidat usl robu! Ăștia de la TNL nu prea aveau treaba cu campania, erau mai mult la o anumita terasa din Unirii. Organizam desanturi pentru Robu de parca era pesedist! Sa spună sincer robu cate autobuze de tesedisti l-au urmat și căți anemici tenelisti? Sa spună el, dacă e onest și corect!

Mirela a spus: (mai 14th, 2016 at 10:34 )

Sa concluzionam… Freddy merita sa fie viceprimar deoarece ….a lipit afise si a pus si pe altii. PSD-ul continua sa uimeasca : trece de la un septuagenar la a promova un stalp al societ..pardon cluburilor si mare lipitor de afise cu gasca. Oare ce mai urmeaza?

Folică a spus: (mai 14th, 2016 at 14:53 )

De unul singur am împiedicat vânzarea la un preţ mult subevaluat a unui imobil impozant din patrimoniul Timişoarei, în valoare reală de 700 000 de euro.
În septembrie 2013, administrația primarului USL, Nicolae Robu, în complicitate cu PSD Timiș și cu candidatul PSD, Florică Bîrsășteanu, au susținut proiectul de vânzare către PSD Timiș la un preț mult subevaluat (99160 euro), a unui imobil din patrimoniul Timișoarei în valoare reală de 700000 de euro.
Pentru aprobarea vânzării la preț subevaluat erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă.
PETRICĂ FOLICĂ, 47 ani,
licenţiat în ştiinţe juridice,
cadru militar în rezervă
Președintele PND Timișoara
Candidatul PND pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara
și pentru
Consiliul Local Timișoara
Favorabil vânzării la preț subevaluat (de 7 ori mai mic decât cel real) au votat toți consilierii PSD, inclusiv candidatul PSD pentru Primărie Florică Bîrsășteanu, consilierii PNL, ALDE, UNPR și cei ai PNȚ-CD.
Eu am dovedit concret că suma de 441176 lei (99160 euro), cu care s-a propus a fi vândut imobilul către PSD Timiş, nu este preţul real al unei clădiri cu 4 niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp teren aferent, pentru care numai valoarea lucrărilor de renovare efectuate pe bani publici în anul 2012 a fost de 770 031 lei.
Certificatul care atestă existența renovării pe bani publici în valoare de 770031 lei este semnat chiar de către primarul Nicolae Robu, care, deși era prezent, a „închis ochii” și nu s-a opus acestei vânzări la preț subevaluat.

Folică a spus: (mai 14th, 2016 at 15:07 )

În septembrie 2013, administrația primarului USL Nicolae Robu în complicitate cu PSD Timiș și cu candidatul PSD Florică Bîrsășteanu au susținut proiectul de vânzare către PSD Timiș la un preț mult subevaluat 441 de mii de lei ( adică 99000 euro), a unui imobil din patrimoniul Timișoarei în valoare reală de 700 000 euro.
Pentru aprobarea vânzării la preț subevaluat erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă.
Favorabil vânzării la preț subevaluat (de 7 ori mai mic decât cel real) au votat în complicitate toți consilierii PSD, inclusiv candidatul PSD pentru primărie Florică Bîrsășteanu, consilierii PNL, ALDE, UNPR, PC și cei ai PNȚ-CD.
Am demonstrat cu dovezi concrete că suma de 441 de mii de lei, cu care s-a propus a fi vândut imobilul către PSD Timiş, nu este preţul real al unei clădiri cu 4 niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp teren aferent, întrucât numai valoarea lucrărilor de renovare a imobilului efectuate în anul 2012, din bani publici, a fost de 770 de mii de lei. Certificatul care atestă existența renovării pe bani publici în valoare de 770 de mii de lei este semnat chiar de către primarul Nicolae Robu, care, deși era prezent, a „închis ochii” și nu s-a opus acestei vânzări la preț subevaluat.
Timișoreni, candidații Nicolae Robu și Florică Bîrsășteanu sunt cei care în 2013 au susținut vânzarea acestui imobil din patrimoniul dvs. la preț de 7 ori mai mic decât cel real, iar acum ei vă cer votul pentru a ocupa funcția de Primar al Timișoarei.
Consilierii PSD, PNL, ALDE, UNPR, PC, PNȚ-CD au aprobat vânzarea către PSD Timiș, la preț subevaluat, a unui imobil de 700 000 de euro din patrimoniul dvs, iar acum ei vă solicită votul pentru un nou mandat în Consiliul Local Timișoara.
Dragi timișoreni, în prezent acest imobil în valoare de 700 000 de euro aparține încă parimoniului Timișoarei numai datorită mie, consilierul Petrică Folică.
Da, eu mor de grija administrării corecte şi în folosul timişorenilor a patrimoniului local şi, din păcate pentru mulți, s-a dovedit că nu pot fi redus la tăcere. Nu voi accepta să închid ochii la folosirea abuzivă a patrimoniului timişorenilor.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top