Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, crede că partidul ar trebui să treacă la o conducere definitivă și să se renunțe la „tranzitoratul postfuziune”. Șefii partidului ar trebui să fie oameni care să-și fi dovedit „greutatea politică”, nu „grupulețe de persoane neîndrituite statutar”. El a făcut o postare-fluviu pe Facebook, completată, câteva zeci de minute mai târziu, cu o precizare referitoare la PNL Timiș, unde nu se aplică respectivele idei.
Rezultatele alegerilor din 5 iunie nu sunt pe măsura așteptărilor, dar nu sunt nici catastrofale pentru PNL – aceasta este concluzia lui Nicolae Robu, copreședintele liberalilor din Timiș. Cu toate acestea, Robu crede că este obligatorie o analiză rapidă a situație pentru „a putea corecta cât mai rapid ce avem de corectat”. El nu-și propune să facă respectiva analiză, dar are câteva idei, pe care a ținut să le facă publice pe Facebook. „E timpul să înceteze tranzitoratul postfuziune! Continuarea funcționării partidului cu organisme create în vederea fuziunii și a gestiunii imediatului post-fuziune este total nepotrivită”, scrie Robu. Conform acestuia, „din 2008 până în prezent, deciziile majore în partid sunt luate total netransparent, de grupuri / grupulețe de persoane neîndrituite statutar în acest sens –de multe ori, bănuite de înrolare și în alte structuri -discrete sau secrete–, forurile statutare fiind mereu puse în situația unor fapte împlinite, lor nerămânându-le altceva de făcut decât să valideze acele decizii, altminteri riscând să creeze partidului imagine negativă. E timpul să nu se mai întâmple astfel, e timpul ca partidul să fie condus de oameni care și-au dovedit greutatea politică prin voturile obținute de la cetățeni”.
Robu are însă o soluție pentru modul în care ar trebui să se facă promovările în partid. „Timpul ca promovarea în partid, inclusiv desemnarea candidaților pentru diverse funcții / poziții politice sau administrative să se facă prin proceduri riguroase, pe principii de merit –merit însemnând portofoliu de performanțe, de performanțe deja atinse, nu în stadiul de ținte!- și nu discreționar, clientelar, sub influențe exogene partidului sau pompieristic, în cel mai nevinovat caz (…) Îmi exprim speranța că demersul meu va fi corect receptat, atât în interiorul partidului, cât și în afara sa, ca un act de imaculată bună-credință, total depersonalizat”, a notat primarul Timișoarei. În PNL Timiș au fost puse în aplicare niște „criterii meritocratice” pentru desemnarea ordinii candidaților pe listele pentru CJ și CL Timișoara. Datorită acestora, la CJ, primul a fost deputatul Alin Popoviciu. În urma votului timișenilor, PSD a obținut cu doi consilieri județeni mai mulți decât PNL.
Câteva zeci de minute mai târziu, Nicolae Robu a revenit cu o precizare, ca nu cumva cineva să-și imagineze că postarea face referire la situația din PNL Timiș. „Nu m-am referit în postare la PNL Timiș, ci la PNL. Întâmplător, la PNL Timiș, conducerea bicefală la nivel de filială funcționează perfect. Eu și colegul și prietenul Dan Popa ne înțelegem perfect, facem echipă în armonie 100%, completându-ne reciproc cum nu se poate mai bine”, a scris primarul Timișoarei. În filiala Timiș a liberalilor urmează să fie făcută o analiză a alegerilor și a felului în care s-au implicat în campanie candidații.
Comentarii prin facebook