Industria producţiei pieselor auto, mai ales al celor cu grad ridicat de prelucrare, mai precis din domeniul electronicii, domină economia judeţului Timiş. De asemenea, industria uşoară ocupă în continuare, alături de comerţ, o bună parte din economie.
În sectorul fabricării de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule sunt cele mai multe contracte de muncă înregistrate, adică 13.509. Cum economia merge bine, şi comerţul merge bine, iar în acest sector sunt alte 11.423 de contracte, iar pe trei apare din nou domeniul automotive, de această dată fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, cu alte 7.611 contracte. Construcţiile sunt, de asemenea, bine reprezentate, cu 6.746 contracte, în timp ce transportul rutier de mărfuri oferă 6.609 contracte.
Clasamentul se schimbă atunci când ne referim la ocupaţiile unde se fac angajări. Astfel, cele mai multe contracte sunt cele pentru şoferi de autocamion sau maşini de mare tonaj – 6.736, urmează cele 5.950 de contracte pentru vânzători, respectiv 5.634 de contracte pentru muncitorii necalificaţi pentru asamblarea şi montarea pieselor. Confecţiile textile oferă pentru personalul necalificat alte 5.349 contracte. Timişul e lider naţional într-un domeniu de activitate care necesită calificare, este vorba de operator la mașini unelte automate și semiautomate, cu 4.097 contracte, adică 23,78% din totalul angajărilor pe acest post la nivel naţional. Totodată, Timiș este județul cu cei mai mulți confecționeri articole din piele și înlocuitori (18,48% din 10.643 de contracte de muncă), Montatori și testori aparatură de telecomunicații și instalații de semnalizare, Operatori la prelucrarea maselor plastice și Electricieni echipamente electrice și energetice din România.
Comentarii prin facebook