În Timişoara primarului Nicolae Robu, PNL a obţinut cel mai slab rezultat din istorie la alegerile parlamentare. Mai mult, fapt incredibil, Timişoara a avut scor sub media judeţului, iar dintre primarii liberali Robu a obţinut cel mai slab rezultat. Ca atare, mai toţi edilii, dar şi unii vechi liberali îi cer demisia.
Cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare, întrebat dacă va demisiona în cazul unui rezultat slab la alegeri, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat că n-are niciun motiv să facă acest gest, deoarece este aproape un „zeu” pentru timişoreni. „Un om care are 76% în sondaj trebuie să-şi dea demisia din fruntea filialei respective?”, întreba retoric Robu. Au venit alegerile, iar la Timişoara PNL a scos cel mai slab rezultat din istorie. Nu doar că s-a clasat sub PSD, dar PNL Timişoara a tras partidul în jos, având un scor mai mic decât media pe judeţ. E drept, la mustaţă, dar e un fapt. Astfel, dacă pe Timiş PNL a obţinut 25,57% la Camera Deputaţilor şi 27,16% la Senat, pe Timişoara a avut 25,42% la Cameră şi 26,99% la Senat. Mai mult, din cei 37 de primari PNL din Timiş, Robu a scos cel mai mic procent. Este adevărat a avut un rezultat comparabil cu Jimbolia, dar acolo procentajul tuturor partidelor a fost scăzut din cauza votului etnic dat UDMR (11%).
În atare condiţii, joi seara, într-o şedinţă a BPJ Timiş care se anunţă extrem de furtunoasă, mai toţi primarii liberali din judeţ vor cere demisia lui Nicolae Robu din fruntea filialei. E vorba atât de edili proveniţi din PDL, cât şi de unii din vechiul PNL, cum este Alin Nica din Dudeştii Noi. Înaintea şedinţei, mai vechii contestatari ai lui Robu, grupați în jurul lui Dănuţ Groza din Sânnicolau Mare, vor avea o şedinţă separată, urmând să vină cu un punct de vedere comun în şedinţa BPJ. Masa critică împotriva lui Robu e însă mult mai mare. Printre cei care îi vor capul se numără şi foştii preşedinţi ai filialei, Viorel Coifan şi Ovidiu Drăgănescu, dar şi unii foşti lideri marginalizaţi precum Sorin Supuran. Cu toţii vor solicita un vot împotriva lui Robu şi a întregii conduceri, precum şi alegerea/desemnarea unei conduceri interimare care să organizeze alegerile judeţene din luna februarie. Foarte probabil, Robu va încerca să blocheze un astfel de demers, dar de partea sa n-au mai rămas decât Alin Popoviciu şi body-guardul personal Ionuţ Nasleu.
Comentarii prin facebook