Două zile de festival, două zile pline pentru buzieșeni. A fost ediția a treia a Zilelor Veveriței, care s-a lăsat cu o petrecere în toată regula în parcul din oraș. Duminică a avut loc și deliciosul concurs de gătit sarmale, iar petrecerea a continuat până spre seară.
Zilele Veveriței s-au desfășura în 3 și 4 iunie, în parcul din Buziaș. Sâmbătă seară, pe scenă au urcat Anna Lesko, care a stat apoi la poze cu fanii, și Mihai Trăistariu, iar duminică a fost ziua dedicată celor mai buni soliști și ansambluri folclorice din Banat. Principala atracție a festivalului au fost, fără doar și poate, delicatesele culinare. Grătarele suculente, mititeii, plăcintele dulci sau sărate, papricașul și gulașul au fost la mare căutare, însă pofticioșii au așteptat să fie gata sarmalele. Ceaunele au fost puse la foc mic, iar duminică după prânz s-au ales și cei mai buni bucătari. Zilele Veveriței este un eveniment organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș, o mână de ajutor venind și din partea CJ Timiș. „Acest festival devine, încet-încet, o tradiție pentru orașul nostru. Sunt toate șansele ca Buziașul să devină cunoscut pentru Zilele Veveriței, așa cum era deja pentru Festivalul Papricașului. De la an la an sunt tot mai mulți participanți și ne bucură să vedem că vin oameni și din alte părți”, ne-a declarat Sorin Munteanu, primarul din Buziaș și inițiatorul acestui festival.
Iată și care au fost cei mai buni bucătari de la această ediție:
Locul I – SC Rodimar Impex SRL
Locul II – SC Rebelya SRL
Locul III – SC Cosama West
Premiul special: Doringo Dream
Premiul pentru cel mai bun parteneriat: Selgros Timișoara
Premiul de excelență: PFA Munteanu Marius
Premiul Inimii: La Verde Bucătarul
Premiul Veveriței: La Colț Da-Bi
Premiul de debut: Florynell Timișoara
Premiul de fidelitate: Tratament Balnear Buziaș, Restaurant Parc
Premiul Stațiunii Buziaș: Terasa Nora
Diplomă de participare: Caffe Corint, Grupa de vânători Buziaș, SC Novăcescu Axa SRL Buziaș
Comentarii prin facebook