Timișoara se transformă. Timp de cinci săptămâni, Bienala Art Encounters, aflată la a doua ediție, colorează orașul de pe Bega, care devine o imensă galerie. Arta va ajunge în depou, la uzina de apă, la fosta fabrică de țigări și va fi subiect de… mic dejun.
Viața – mod de întrebuințare. Aceasta este tema Art Encounters 2017, unde 13 spații expoziționale vor găzdui concomitent peste 300 de lucrări create de cei 150 de artiști. Depoul RATT se va transforma, cu această ocazie, într-o sală expozițională modernă. Spațiilor de tradiție, precum Palatul Baroc, Casa Artelor sau Bastion, li se alătură spații neconvenționale precum fostul depou de tramvaie, Fabrica de Țigări sau Uzina de Apă de la Urseni. Totul începe sâmbătă, 30 septembrie, la ora 10, la RATT – Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi. Ziua de sâmbătă va continua cu o serie de tururi ghidate: ora 11 – la Muzeul de Transport Public RATT, ora 12.30 – la Casa ISHO, ora 14.30 – la Bastion / Galeria Calpe, iar la 17.30 – la Halele Timco. Programul de sâmbătă este completat de două conferințe: de la ora 11, la Mansarda Facultății de Artă și Design, iar de la ora 15.30, la Muzeul de Artă în limba engleză. Tot sâmbătă are loc performanța „Kiss the Frog”, de Claudia Rădulescu, la Halele Timco începând cu ora 18. Prima zi a Art Encounters 2017 se încheie cu Petrecerea de Deschidere la Fabrica Elba, începând cu ora 21.
Un alt element inedit este micul dejun în iarbă, organizat duminică de la ora 11 la Uzina de Apă de la Urseni. Sunteți invitați cu toții, pentru o celebrare în natură a faimoasei lucrări „Le dejeuner sur l’herbe”, a lui Edouard Manet. Apoi, e rândul celorlalte spații independente să intre sub lumina reflectoarelor, tururi ghidate la Casa Artelor / Galeria Pygmalion fiind propuse la ora 13.30. Unul din principalele puncte de interes pentru ziua de duminică este conferința susținută de Dan Perjovschi – Artă și gunoi, ce va avea loc Casa Artelor, la 14.30. Tot duminică are loc și deschiderea Art Encounters la Arad, la ora 17, la Muzeul de Artă. Programul integral al bienalei este disponibil aici.
Comentarii prin facebook