Mii de oameni au stat la coadă și n-au comentat, că doar ce nu faci pentru o porție delicioasă de papricaș proaspăt preparat chiar sub ochii tăi. S-a întâmplat la cel mai gustos eveniment al toamnei: Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș.
Mii de oameni au luat efectiv cu asalt Buziașul, pentru o porție de papricaș delicios. Festivalul Papricașului și al Vinului a umplut stațiunea și în această toamnă. Mici și mari, vizitatorii au avut de unde alege: de la papricaș, la mititei, grătare și murături, până la plăcinte, clătite și ciocolată de casă. Grătarele au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. S-a stat la coadă minute bune, dar, spun pofticioșii, așteptarea a meritat. „Am zis că ar fi păcat să nu tragem o fugă până aici. Venim pentru a treia oară și niciodată n-am plecat dezamăgiți”, ne-a spus unul dintre pofticioșii care stătea la rând să cumpere papricaș de vânat. Festivalul a început sâmbătă, când, spun organizatorii, au fost în jur de 6.000 de vizitatori. Numărul lor a crescut semnificativ duminică, ziua în care a fost programat și concursul de gătit. Au participat în jur de 25 de bucătari, care învârtit în vreo 50 de cazane. Juriul a trecut și a gustat din toate, iar apoi a dat verdictul.
Iată câștigătorii din acest an
- Locul I – Terasa Nora Timișoara
- Locul II – Berinde Grill SRL Satu Mare
- Locul III – Rebelya SRL Timișoara
Mențiuni: Arro Food Expres SRL Timișoara, La Colț Da-Bi SRL Timișoara, Cosama West Buziaș, Caffe Corint Timișoara, Doringo Dream Timișoara, Grupa de Vânători Buziaș, PFA Munteanu Marius, La Verde Bucătarul SRL, La Puiu Bănățeanul, SCTB Buziaș – Restaurantul Parc
Marele Premiu, vin: Cramele Aramic, Buziaș
„În cele două zile ale Festivalului Vinului și Papricașului au venit la Buziaș vreo 16.000 de oameni. A fost o ediție foarte reușită și este clar că evenimentul are deja notorietate. Avem vizitatori care vin de departe, unii au fost în anii trecuți, iar acum și-au adus și prietenii. De fiecare dată îmi amintesc cum a fost la prima ediție, la care au fost 11 ceaune și, în 20 de minute, s-a terminat toată mâncarea”, spune primarul Sorin Munteanu. Atmosfera festivalului a fost întreținută, la fel ca de fiecare dată, de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară.
Comentarii prin facebook