Esti student la UPT si ai note mari? Poti ajunge sa ai 1.900 de lei bursa!

Performanţa studenților este susţinută de Universitatea Politehnica cu burse. Acestea sunt de mai multe tipuri, iar tinerii cu rezultate deosebite pot ajunge să primească lunar sume importante. Sunt sprijniți, de asemenea, și studenții cu situație materială delicată.

Politehnica oferă burse sociale, burse sociale ocazionale, burse speciale, burse pentru stagii de studii universitare și postuniversitare în țară/străinătate și alte forme de sprijin material din fondurile bugetare alocate în acest sens. Studenții care desfășoară activități extracurriculare sau desfășoară mobilități interne organizate sub tutela conducerii universității sau/și a facultăților beneficiază, de asemenea, de sprijin din partea UPT, prin intermediul fondurilor extrabugetare. Se acordă, de asemenea, premii celor care au rezultate deosebite la concursurile studențești sau în cercetarea științifică.

Bursele pentru stimularea performananței academice pot fi de performananță sau burse de merit. Bursele de performanță se acordă studenților de la ciclul licență sau master, cu excepția anului I, semestrul I. Sunt două tipuri de asemenea susţinere financiară: burse de performanță I, pentru studenții care au media de bursă egală cu 10, respectiv burse de performanță II, pentru studenții care au media de bursă peste 9,50. Bursele sociale se acordă pe durata studiilor, până la împlinirea vârstei de 35 de ani, exclusiv în funcție de considerente sociale. Pentru anul universitar 2017/2018, sumele acordate sub formă de burse sunt, la cele de performanță I- 1.000 lei/lună; burse de performanță II – 800 lei/lună, burse de merit I- 700 lei/lună, burse de merit II- 600 lei/lună; burse sociale – 580 lei/lună.

„Din actualul an academic, Universitatea Politehnica Timișoara a luat măsura de a răsplăti suplimentar performanța academică a studenților. Astfel, un student care în semestrul anterior a obținut media 10 primește o bursă de 1.000 de lei. Dacă a obținut media 10 pe întreg anul anterior va primi suplimentar 500 de lei pe lună. Studenții care au rezultate deosebite la concursurile studențești de nivel național mai pot primi lunar încă 400 de lei. Prin urmare, un student sau masterand la Universitatea Politehnica Timișoara poate ajunge la o bursă de 1.900 de lei pe lună”, spune Florin Drăgan, prorector al UPT.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro. Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zona Dacia va fi în curând noul paradis investiţional-administrativ al Timişoarei. După ce a curăţat zona de sud a oraşului de tot ce era garaje, primarul Nicolae Robu anunţă mutarea atenţiei asupra noului cartier al oraşului: parcare supraetajată, locuri de joacă şi parc renovate, Cinema Dacia reabilitat.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu promite investiţii spectaculoase în zona Dacia: parcare supraetajată, parc şi cinema reabilitat, club pentru pensionari
Luni, 18 noiembrie, la ora 18.30, la Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest Timișoara va avea loc proiecția filmului regizat de Toma Enache, “Între Chin și Amin”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa regizorul Toma Enache, scriitorul Marcel Tolcea și lect. univ. dr. Emanuel Copilaș-Ciocianu - cadru didactic la Departamentul de Științe Politice al UVT. Intrarea la eveniment este liberă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiecţie şi dezbatere “Între chin şi amin” la Universitatea de Vest
Nicolae Robu are, din nou, motiv să se ia de una dintre „favoritele” sale, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acum, conform primarului Timişoarei, instituţia blochează lansarea proiectului pentru construcţia Pasajului subteran Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor, care va fi reabilitată cu bani europeni, şi strada Gării şi de acolo mai departe spre Gara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com