Inca un concurs cu cantec la Primaria Timisoara. De ce minte Serviciul de Resurse Umane

Serviciul Resurse Umane al Primăriei Timișoara, condus de Rodica Aurelian, minte fără să clipească. Un concurs de angajare în PMT a fost anulat de ANFP, pentru că nu au fost respectate condițiile legate de studii. SRU spune însă că a fost în neregulă doar felul în care a fost anunțat concursul. Între timp, postul cu cântec a dispărut.

În decembrie 2017, PMT anunța un concurs pentru ocuparea a 27 de posturi. Printre acestea, inclusiv unul de consilier clasa I, gradul principal, la Serviciul Școli Spitale, pentru care s-au luptat 4 candidați, inclusiv Florin Răvășilă, consilier personal al primarului Nicolae Robu. El trecuse de faza dosarului, dar n-a mai ajuns la proba scrisă, așa cum n-a mai ajuns niciunul dintre ceilalți candidați. O adresă ajunsă la PMT de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici a stopat întreaga procedură. Am vrut să aflăm ce a determinat ANFP să ia această măsură, așa că am adresat aceeași întrebare atât structurii naționale, cât și Primăriei Timișoara. Am cerut să ni se comunice „motivele invocate în adresa nr. 69346/2017, trimisă către Primăria Timișoara de Agenția Națională a Funcționarilor Publici București, act care a adus la anularea concursului de recrutare organizat în data de 15 decembrie 2017”. Primul răspuns a venit de la ANFP. Sub semnătura președintelui Leontin-Augustin Moisiu, ni s-a comunicat că „s-a suspendat concursul organizat de Primăria Timișoara pentru nerespectarea prevederilor art. 57, alin. (2), alin. (6), litera a, și alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, precum și ale art. 39, alin. (2), teza a II-a, din HG 611/2008”. Mult mai ocupați, cei de la Serviciul Resurse Umane al PMT răspund și ei, două zile mai târziu, spunând că „suspendarea concursului organizat pentru ocuparea funcțiilor publice vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara, cu proba scrisă în data de 15 decembrie 2017 s-a dispus în condițiile prevăzute de HG 611/2008”. Nici vorbă despre nerespectarea Legii 188/199!

Iată ce spune art. 57, alin. 2, din Legea 188: „condițiile de participare și procedura de organizare a concursului se stabilesc conform legii”. Alineatul 6, litera a, arată următoarele: „condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea unei funcții publice de conducere: 2 ani (…) pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere de șef de birou, șef de serviciu sau secretar al comunei”. Alineatul 7 mai face un pic de lumină: „pentru participarea la concursul de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere, candidații trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administrației publice, managementului ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice”. Pe de altă parte, articolul 39, alin. 2 al HG 611/2008 sună astfel: „cu cel puțin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă, condițiile de participare și conditiile de desfășurare a concursului, bibliografia, tematica și alte date necesare desfășurării concursului se afișează la sediul autorității sau instituției publice organizatoare a concursului”.

Recapitulăm: Serviciul Resurse Umane al PMT s-a ocupat atât de bine de concurs, încât nu a respectat nici condițiile de studii și vechime și nici pe cele legate de anunțarea propriu-zisă a concursului. SRU trece însă peste condițiile de studii și recunoaște doar problemele legate de data publicării. Pare să fie și ceea ce știa aproximativ primarul Nicolae Robu, care declara, pentru deBanat.ro, că „s-a anulat tot pachetul de concurs, pe motiv că ziarul în care au fost anunțate concursurile nu ar fi de suficientă audiență, așa cum cere legea”. Între timp, concursul anulat a fost reprogramat pentru luna februarie și anunțat deja pe site-ul PMT. Printre posturile scoase la concurs nu se află niciunul de șef de birou, care să fi intrat sub incidența celor sesizate de ANFP. În decembrie 2017, pe listă era însă un post de „șef birou – Biroul Gestionarea populației canine, deratizare, dezinsecție și activități administrative”, pentru care candidații trebuia să aibă studii superioare, diplomă de licență sau echivalentă – specialitatea economică, dar și o vechime de minimum 2 ani. Nici vorbă de studii de masterat sau postuniversitare, așa cum cere legea. Că a fost un concurs cu dedicație nu știm, cert este că postul a fost omis de pe lista noii proceduri de selecție.

Serviciul Resurse Umane al primăriei este condus de Rodica Aurelian. Considerată protejata fostului secretar al PMT, Ioan Cojocari, Aurelian a ocupat ilegal acest post din secunda în care a fost numită. Cu facultatea absolvită foarte târziu la privat și la numai jumătate de an de când avea diplomă de licență, Rodica Aurelian a luat un concurs la care una dintre condițiile esențiale erau studii superioare economice, cu vechime de doi ani în specialitatea studiilor. Altfel spus, trebuia să fi fost angajată anterior, timp de doi ani, pe un post care să presupună studii superioare economice! La data concursului, Aurelian avea exact 4 luni vechime. Neregula a fost sesizată într-un raport al Camerei de Conturi și confirmată printr-o sentință a Curții de Apel Timșoara. Aurelian este stat în stat în PMT, refuzând să comunice de-a lungul timpului, printre altele, sumele cheltuite și cursurile de perfecționare la care au participat angajații municipalității. Tot datorită competenței ei, Teatrul German a rămas fără director, după ce ditamai șefa de Resurse Umane și-a dat seama că s-ar fi schimbat legea. E drept că a sesizat asta cam doi ani mai târziu și după ce Lucian Vărșăndan trecuse cu brio de evaluare și trebuia să prezinte un plan de mangement. Că a „uitat” să-i comunice și lui Vărșăndan cum stă treaba e doar un detaliu. Rodica Aurelian avea, conform ultimei declarații de avere, un Lexus și un apartament în Tenerife, iar fiul ei se află pe lista celor care ar trebui să primească gratuit teren de casă de la primărie.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Aurelianus a spus: (ianuarie 25th, 2018 at 18:57 )

Inca mai este in functie aceasta femeie?
Ce trist!

 
gringo a spus: (ianuarie 26th, 2018 at 11:16 )

atmosfera de karaoke la primaria condusa de rodica aurelian, nasleu, grebla, popoviciu si alti pesedisti acoperiti. robu doar face PR pentru astia.

 
TimisoreAnca a spus: (ianuarie 27th, 2018 at 09:34 )

Este de notorietate in PMT ca RA face si desface lucrurile…cum vrea ea.poate si la unele dispoziții interne!ps.Totala netransparenta.
…transpare si din faptul că si acum ca in sec.19 nu se afiseaza pe situl PMT tot ce tine de concursurile organizate si se afiseaza la avizier ce vor !

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

cj timis

Timișul are buget pe 2019! Fonduri pentru demolarea stadionului, bazin de înot, centru legume-fructe

În sfârşit, judeţul Timiș are buget. Cu mare întârziere, consilierii județeni au votat bugetul pe acest an în săptămâna premergătoare Paștelui. Aproximativ 161 de milioane de euro este bugetul Consiliului Județena Timiș pe anul 2019, mai mare cu aproximativ 6,7 milioane de euro față de anul trecut.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul are buget pe 2019! Fonduri pentru demolarea stadionului, bazin de înot, centru legume-fructe
Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

scm timisoara

Undă verde la play-off! Leii din Banat joacă în Bănie

Liga Națională de baschet masculin a ajuns în faza meciurilor eliminatorii, pe care echipa violetă le abordează de pe locul al cincilea. Astfel, Leii din Banat vor juca împotriva formației de pe locul al patrulea, SCM U Craiova, cu oltenii avantajaţi în cazul unui meci decisiv, în seria de partide cel mai bun din 5 jocuri.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Undă verde la play-off! Leii din Banat joacă în Bănie
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Raport Analize Imobiliare: Prețurile locuințelor se află la un nivel similar celui din 2010

În primul trimestru al anului în curs, proprietățile rezidențiale s-au apreciat cu 0,8% față de ultimele trei luni din 2018, potrivit celui mai nou recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare. Nivelul actual al prețurilor solicitate de către vânzători se situează la un nivel apropiat de cel consemnat la începutul lui 2010, după declinul important consemnat în primii doi ani de recesiune (mai ales în 2008).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raport Analize Imobiliare: Prețurile locuințelor se află la un nivel similar celui din 2010

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Peste 50 de studenţi de studenți de la Departamentul de Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara au participat la Seminarul organizat de către Penitenciarul Arad, cu tema „Rolul asistentului social în sistemul custodial”. Cu ocazia acestui eveniment, studenții au avut prilejul de a descoperi chiar în penitenciar aspecte din activitatea asistenților sociali și a celorlalți specialiști din departamentul psiho-social.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții UVT au descoperit care este rolul asistentului social în Penitenciarul Arad
Timişoreanul Ion Răducanu, preşedintele executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României – UNPR, a decis să demisioneze atât din funcţiile deţinute, dar şi să renunţe la partidul în cadrul căruia a activat în ultimii ani. Suprinzătoarea demisie vine la puţin timp după ce promitea 12.000 de voturi în Timiş pentru UNPR.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demisie surprinzătoare în prag de alegeri. Fostul preşedinte al UNPR Ion Răducanu pleacă din partid
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com