Retrospectiva anului 2017 (3). A avut si Timisoara un premier. La ce ne-a folosit?

12 aprilie. Alegeri la PNL Timișoara. Fără contracandidat, viceprimarul Dan Diaconu mai obține un mandat în fruntea organizației municipale. Unul dintre cei mai activi consilieri liberali, Ștefan Sandu, rămâne pe dinafară. În schimb, în funcții importante sunt cooptați tot felul de traseiști.
13 aprilie. Încă un timișorean în structurile guvernamentale. Premierul Sorin Grindeanu semnează numirea Simonei Țeighiu-Jurj în funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei.
14 aprilie. Dispărut înainte de Crăciunul 2016, Sebastian Ghiță este prins la Belgrad. Extrădarea sa nu s-a făcut nici până azi, astfel că Ghiță petrece liniștit prin spa-urile din Belgrad.
18 aprilie. Unul din contestatarii primarului Nicolae Robu, Corneliu N. Vaida, este chemat la Poliția Locală după ce a postat pe Facebook fotografii cu mașinile polițiștilor locali parcate ilegal. Și pentru a nu fi invitat degeaba, el primește în „dar” amendă de 900 de lei pentru că ar fi jignit „organul”.
20 aprilie. Profitând de această ocazie, PSD Timiș cere demiterea șefului Poliției Locale, veșnic interimarul Dorel Cojan. De menționat că Vaida este un vajnic opozant și al PSD.

22 aprilie. Alegeri la PNL Timiș. Cu delegați bine triați și voturile numărate de Ionuț Nasleu și Sanda Greblă, Nicolae Robu se impune în fața lui Alin Nica, cu scorul de 255 la 142. Mai mult, făcându-l pe primar să exulte și totodată să jignească pe Facebook, toți membrii echipei sale sunt aleși. Chit că unii dintre ei nici măcar nu erau în Timișoara sau că s-au constatat mult mai multe voturi decât oameni prezenți în sală.
25 aprilie. Consilierii locali votează un regulament pentru circulația vaporașelor pe Bega. Este exact ca o frecție la un picior de lemn, atâta timp cât acestea n-au voie să circule nici măcar în ziua de azi.
28 aprilie. Robu are idei! El propune ca la Giroc, în loc de sala polivalentă dorită de PSD, să se facă o pușcărie.
2 mai. Premierul Grindeanu este atacat la televiziunile de casă ale PSD, RTV și Antena 3. E clar pentru multă lume că începe tăvălugul.
10 mai. A doua oară a fost cu noroc. Candidând de unul singur, Dumitru Domășnean câștigă concursul pentru funcția de adjunct al Poliției Locale. A fost a doua încercare, la prima nereușind să treacă de proba scrisă. În schimb, șeful cel mare, Dorel Cojan, rămâne în funcție fără concurs, examen sau alte extemporale. Cică dacă i s-ar pune o foaie de hârtie în față, ar rupe nu unul, ci vreo zece pixuri și ar rămâne primarul Robu fără un lacheu în fruntea Poliției Locale.

15 mai. Timișoreanul Horia Colibășanu urcă pe Everest fără oxigen suplimentar și fără ajutorul unei echipe de șerpași.
17 mai. Parcursul lui Poli în Cupa României se oprește în semifinale după o dublă înfrângere în fața Astrei Giurgiu.
18 mai. Nervi întinși la maximum în PNL Timiș. Nicolae Robu îl atacă dur pe deputatul Ben Oni Ardelean, după ce acesta și-a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban la șefia partidului. „Nu a ajuns de capul lui în parlament, nici acum, nici în 2012, pentru că îl cheamă Ardelean, ci prin multă muncă a colegilor de filială”, a tunat Robu.
18 mai. Guvernul Grindeanu adoptă o ordonanță de urgență prin care autoritățile locale pot finanța sportul de performanță. În toată țara, primăriile alocă bani echipelor sportive, dar Robu face pasul înapoi. Asta după ce tot a cerut o astfel de ordonanță.
19 mai. Din calitatea de proaspăt președinte al PNL Timiș, Nicolae Robu îi demite din funcțiile de președinți de organizații pe cei mai performanți primari. Evident, cu toții au fost adversarii săi la alegerile interne. Printre ei se numnără fostul său contracandidat, Alin Nica, dar și edilii de orașe Dănuț Groza sau Petru Roman.
20 mai. Poli pierde fără drept de apel finala Cupei Ligii în fața lui Dinamo. A fost doar 2-0 pe Arena Națională, dar dinamoviștii puteau înscrie mult mai multe goluri.
22 mai. Robu își anunță candidatura pentru o funcție de prim-vicepreședinte al PNL în echipa Cristian Bușoi. Pentru el, dar și pentru alții s-a modificat statutul partidului, astfel încât să poată fi cumulate mai multe funcții de conducere.

27 mai. Ripensia reușește o frumoasă promovare în Liga a II-a. Fără sprijin bugetar, fără gălăgie sau pereții clădirilor istorice mâzgăliți.
27 mai. Șoc în PNL Timiș. A murit, la doar 54 de ani, Dorin Birdean, unul dintre cei mai longevivi primari din Timiș. Birdean câștiga primele alegeri la Cenei (ulterior Checea) în 1996.
28 mai. Timișoara Saracens câștigă campionatul României la rugby după o finală de infarct (scor 17-16) cu eterna rivală din Baia Mare.
30 mai. Un proiect de finanțare europeană de reamenajare a fostei Clinici de Dermatologie de pe strada Mărășești a fost respins. Robu spune că va reface clădirea cu banii primăriei. E vorba de aproximativ șase milioane de euro.
4 iunie. Poli reușește să evite retrogradarea după o ultimă etapă nebună. Ajutorul a venit de la Botoșani, în minutul 94, când moldovenii marchează pentru 2-1 și trimit Târgu Jiul în Liga a II-a. Performanța timișorenilor este cu atât mai mare cu cât au început campionatul cu o penalizare de 14 puncte. Urmează un baraj destul de facil cu UTA.
5 iunie. Haos în traficul din Timișoara, după ce se închid pasajele Jiul și Popa Șapcă. Șoferii claxonează în fața Primăriei, Robu cere răbdare și tutun.
12 iunie. PSD câștigă lejer alegerile parțiale pentru Primăria Denta, alegeri organizate în urma decesului fostului primar.

14 iunie. CEx-ul PSD decide să-i retragă sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Votul a fost unanim. Grindeanu a fost la începutul ședinței, a cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și a părăsit sala. Ulterior el anunță că nu demisionează din funcția de premier.
15 iunie. Sorin Grindeanu este exclus din PSD printr-o decizie CEx. Premierul contraatacă afirmând că va rămâne PSD-ist toată viața și cere din nou demisia lui Dragnea.
16 iunie. Grindeanu îl numește pe Victor Ponta secretar general al Guvernului și pregătește o baricadare în Palatul Victoriei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (ianuarie 4th, 2018 at 12:22 )

Asa cum am mai mentionat, fituica aceasta se indreapta cu pasi repezi spre Scinteia sau mai aproape spre Drapelul Rosu.

Folică a spus: (ianuarie 4th, 2018 at 15:08 )

EVOLUȚIE ÎN POLITICA BĂNĂȚEANĂ DE LA PĂPUȘARUL RĂSPOPIT LA PREMIERUL MOLUSCĂ
Perioada pre- decembristă a distrus elitele politice, culturale, naţionaliste. Nu au rămas decât mediocrii politici de stânga – omul moluscă, şi slugarnicii Occidentului gata oricând să arunce cu noroi în orice formă de patriotism şi demnitate naţională, gata oricând oricând să se vândă pe ei înşişi.
Principiul oligopolului sau al Sistemului –aşa cum este el teoretizat în ştiinţa economică- este modelul ce descrie cel mai bine fenomenul nostru. Practic avem un monopol politic instituit între un numar limitat de Ticăloşi politici. Aceştia vorbesc publicului despre „democraţie” şi competiţie politică, uneori se urăsc reciproc pe baze individuale şi încearcă să se înlature unii pe alţii din varii poziţii de putere. Ca grup, sunt însă organizaţi şi acţionează în practica exact ca un monopol. Noi –grupul restrâns-, versus restul. Diferenţa e că membrii Sistemului Comunisto- Securist au monopolizat spaţiul politic, nu o piaţă economică anume.
Sau dacă vreţi, au monoplizat o piaţă: piaţa politică românească.
Avem astfel fără să mai conştientizăm, o competiţie ,,politică” cu doua viteze: În interiorul Cartelului, un joc de rotire la putere cu 3-5 actori în varii combinaţii.
– un joc transpartinic al micilor şi marilor înţelegeri între un număr limitat de ,,politiceni” aflaţi prin definiţie la masa de negocieri a operaţiunilor monopoliste ale Sistemului Comunisto- Securist. În afara Sistemului, o înabuşire a competiţiei şi o marginalizare a acesteia printr-o strategie comună a grupului monopolist. Am văzut care este logica operaţională.
Întrebare: Care este fundamentul instituţional al acestei situaţii?
Raspunsul este simplu: Îngrădirea accesului liber la competiţia politică este instituţionalizată prin lege. Noile intrări în arena politică – şi prin implicaţie contestarea politică de către potenţiali noi veniţi a Marilor Partide Membre ale Sistemului Comunisto- Securist – sunt practic aproape blocate prin lege.
Rezultatul: Dezamăgirile prezentului generează forme de idealizare a trecutului.

SINGURA SOLUȚIE ESTE DEMISIA PARLAMENTULUI PENAL ŞI DECLANŞAREA DE ALEGERI ANTICIPATE FĂRĂ IMUNITATE! Petrică Folică. Președintele Partidului REZIST

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La Timișoara s-a inaugurat vineri noul terminal plecări externe din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara, care devine cel mai modern aeroport din țară. Investiție cu fonduri europene, aceasta marchează intrarea României în Schengen cu transporturile aeriene și maritime.  La eveniment au participat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Marcel Ciolacu, primul ministru, Nicolae Ciucă, șeful Senatului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Moment istoric la Timișoara. A fost inaugurat noul terminal de plecări externe de la Aeroport, eveniment care a marcat intrarea României în Spațiul Schengen
Ținând cont de temperaturile diurne exterioare, prognozate pentru perioada imediat următoare, ridicate, ziua, și ceva mai scăzute, pe timpul nopții, Colterm anunță că  modifică parametrii de furnizare a încălzirii, pe rețeaua secundară de termoficare. Astfel, începând de astăzi, 29 martie 2024, se  reduc parametrii de furnizare a energiei termice, de la 40 la 37 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm reduce parametrii de furnizare a încălzirii
Una dintre cele valoroase piese din colecția armelor albe expusă de Muzeul Naţional al Banatului este sabia familiei nobiliare Osztoics. Aceasta face parte din expoziția temporară „𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞. 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞. 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞. 𝐀𝐫𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐛𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢„, aflată în mansarda B1 a muzeului. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sabia familiei nobiliare Osztoics de Șemlacu Mare și Șemlacu Mic în expoziţia temporară de arme albe a Muzeului Banatului
Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Top