Lacrimile „crocodilului” Dobra

Într-o superbă dimineață de ianuarie pe ce credeți că s-au aprins în discuții doi dintre aleșii timișenilor? Pe nimic, v-ați prins, doar că nimicul ăsta devine și caraghios când un președinte de consiliu județean, Călin Dobra, și un senator, Nicu Fălcoi (USR), se ceartă pe cum n-a avut loc întâlnirea dintre autoritățile județene și parlamentarii de Timiș, „summit” de pe urma căruia noi, cetățenii, am fi avut o mulțime de lucruri de câștigat, în principal în investiții. Totul a pornit de la reproșul făcut de președintele CJT Călin Dobra, cum că deputații și senatorii opoziției nu au onorat invitația la o discuție cu autoritățile locale, eveniment la care au participat doar parlamentarii PSD, cei mai competenți, modești și implicați în rezolvarea tuturor problemelor populației timișene. Dincolo de acest marketing politic, rămân câteva întrebări. Parlamentarii opoziției să facă ce? Ce putere au ei să meargă la București cu inițiativele lui Călin Dobra și să le și rezolve?

Genul ăsta de întâlniri e ca și Crăciunul, milenar. Toți primarii și președinții CJ Timiș de după revoluție propuneau câte o astfel de întâlnire în care să-și transfere responsabilitatea pentru eventualele neîmpliniri. Treaba devenea în mod evident ciclică, căci Timișul și Timișoara s-au plâns întotdeauna că Bucureștiul doar adună buget de aici, dar nu-l și întoarce în cele mai cerute investiții locale. Cum ar veni, președintele CJ Călin Dobra ar vrea să facă cutare și cutare chestie pentru alegători, dar nu are banii necesari. Cum știe foarte bine că la București e partidul său care-și bagă de regulă picioarele în alegătorii din această parte de țară, Călin Dobra face apel la parlamenteri, dar nu numai la ai lui, în realitate cei care ar putea să facă eventual niște presiuni la ministere. Nu, Călin Dobra îi vrea pe toți. Și pe liberali, și pe USR-iști, să fie toți complici.

Ca să-mi închidă gura, Călin Dobra ar putea zice că liberalii își pot promova proiectele primarilor lor și că de aia îi cheamă. OK, dar știm cu toții că asta este o balivernă. Când CJ a împărțit bani către primăriile din Timiș s-a constatat un tipar limpede ca lumina zilei. Primarii liberali primeau ceva peste 400.000 de lei. Primarii pesediști aveau un alt ADN financiar. Ori peste 500.000, ori 700.000 lei. Nici măcar n-au simulat un amestec de problematici, ca măcar o primărie liberală să aibă suma mare, iar vreo două-trei pesediste să primească la plafonul de jos, ca PNL-iștii. Așa și cu parlamentarii liberali invitați la „summitul” lui Dobra. Să vină toți, să pună umărul, dar toți știu că umărul îl pot pune doar pesediștii, iar pe ei nu-i ascultă nimeni la centru. Dar dacă ceva iese prost și Timișul o dă de gard cu investițiile și în acest an, ca în ultimii șase-șapte, păi cine e de vină? Normal, toți. Iar acum, doar liberalii, că nu au venit la întâlnire.

Începeam prin a spune că senatorul Fălcoi de la USR chiar s-a supărat. Omul chiar a vrut să meargă la întâlnire, dar nu i-a mai transmis nimeni când și unde, semn că nu evenimentul conta, cât mai degrabă invitația să fie făcută publică. Dar dacă senatorul Nicu Fălcoi va mai avea poftă vreodată să meargă la astfel de întâlniri, îl rog eu să propună pentru Timiș vreun stadion nou, centura de vest după ce se isprăvește aia de sud, un amendament la legile justiției care să anuleze măgăriile ăstora de acum… Să vedem dacă parlamentarii pesediști îi vor arăta senatorului USR că merită să mai creadă în Moș Crăciun. La un moment dat, chiar aveam o fantasmă. Se făcea că suntem în prag de alegeri generale și alegătorii ca mine se întrebau năuci ce au făcut parlamentarii din Timiș ai puterii aflate la guvernare, indiferent care guvernare. Și nu mă refer la traficul de influență în plan local pentru vreun podeț la Saravale, ci de proiecte ale județului, promovate la Palatul Victoria.

După ce am aflat răspunsul, m-am mai întrebat ce-ar fi fost diferit în viața timișenilor dacă în acest mandat nu am fi avut deloc parlamentari în Timiș. Ar fi fost mai rău, mai bine sau doar mai ieftin pentru bugetul de stat?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (februarie 4th, 2018 at 19:52 )

Parlamentarii psd pot pune umarul, ca doar cap nu au.

 
anteconbega a spus: (februarie 5th, 2018 at 17:40 )

Au cap căcălău, şi pentru liberali, că de aia e Robu pe o mână cu Freddy şi ai lui! La ambii e vorba doar de ca-rac-ter, vorba reclamei cu Grafoprin-tul consilierului Radu Dimeca, liberal şi el, la urma urmei, precum pedistul Dorel Borza sau peremistul Ionuţ Coadădestruţ.

 
zum-zum a spus: (februarie 8th, 2018 at 13:09 )

Dobra crocodil? Asta e o imitatie de varan de pusta. Crocodilul CJ Timis e Adrian Negoita care a renuntat la functia de consilier judetean unde avea o indemnizatie de 900 de lei si s-a facut consiler personal al lui Dobra ca sa treaca la sase mii de lei lunar. Negoita e adevaratul presedinte al C.J, dar si al PSD Timis. Restul suunt niste mucavale cacacioase.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top