Sabin Bociu pune PSD Timiș pe jar. Deocamdată bătălia se dă pe Facebook

PSD-iștii locali au fost luați prin surprindere de ieșirea publică a primarului din Jebel, Sabin Bociu, vicepreședinte al PSD Timiș, care a cerut demisia lui Liviu Dragnea atât de la conducerea partidului, cât și a Camerei Deputaților. Dacă secretarul executiv al filialei, Adrian Negoiță, și o pretendentă la șefia PSD Timișoara îl atacă pe Bociu, deputatul Adrian Pau i-a luat apărarea.

Unul dintre cei mai vechi și influenți primari PSD din Timiș, Sabin Bociu, a luat luni o poziție publică împotriva lui Liviu Dragnea, solicitând demisia acestuia din funcția de președinte al partidului și Camerei Deputaților. Mai mult, Bociu îi etichetează pe colegii de partid care vor să continue alături de Dragnea drept “sinucigași politic”. Cum era de așteptat, reacțiile din filială la adresa lui Bociu nu s-au lăsat așteptate. De menționat că primarul din Jebel deține și funcția de vicepreședinte al PSD Timiș. La nivel de simpli membri, el a fost felicitat de mai mulți colegi. Primul care a luat însă poziție împotriva lui a fost secretarul executiv al PSD Timiș, Adrian Negoiță, care a ținut să amintească într-o postare pe Facebook un episod mai vechi.
“Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizitează comuna Jebel. Cu această ocazie primarul Sabin Bociu face următoarea declarație în fața cetățenilor din localitate: Este o onoare pentru noi, pentru localitatea noastră, să avem alături o personalitate ca domnul Liviu Dragnea, care ne-a fost întotdeauna alături și fiți convinși că ne va fi alături și în continuare…, a spus primarul comunei Jebel, Sabin Bociu. În calitate de secretar executiv al PSD Timiș am o întrebare retorică: când a mințit dl. Bociu, când era disperat să îl primească pe Liviu Dragnea în comună sau mai nou când s-a trezit năpădit de principii și valori?”, a postat Negoiță. Tot într-un comentariu pe Facebook, fosta consilieră locală și candidată la Senat, Ramona Olteanu, vine cu un alt gen de reproșuri la adresa lui Bociu. “Mie nu mi se pare deloc corect! Ar fi fost corect dacă nu ar fi existat o decizie prin care un partid întreg, prin forurile de conducere, nu ar fi luat o decizie în unanimitate de susținere a conducerii actuale! Iar poziția domnului primar, era normal sa fie comunicată în biroul județean și nu în presă”, a scris Olteanu, care se pregătește, potrivit mai multor surse din partid, să candideze la funcția de președinte al PSD Timișoara.
În schimb, în apărarea primarului din Jebel a sărit deputatul Adrian Pau. “De ce-l acuzăm pe Sabin Bociu??? Îl cunosc pe Sabin Bociu de multă vreme, iar datorită acestui lucru îmi permit să nu pun la îndoială calităţile pe care le are. Cu atât mai mult principiile sale şi faptul că mereu spune ce gândeşte. Sabin Bociu este unul dintre cei mai vechi şi performanţi primari pe care PSD Timiş îi are. Faptul că afirmă răspicat, aşa cum ne-a obişnuit, ceea ce crede nu este o supriză şi nici un lucru rău. Este dovada clară că suntem membrii unui partid viu, în care democraţia încă are loc. Atacurile unor colegi la adresa unui primar care este un stâlp al acestui partid nu fac bine, ele dovedesc slăbiciuni de care trebuie să ne debarasăm”, a postat Pau pe Facebook. În schimb, președintele PSD Timiș, Călin Dobra, înceracă să aibă o poziție împăciuitoare. “Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin și democratic. Este dreptul dumnealui. Noi în cadrul partidului am avut un Comitet Executiv Județean, unde s-a analizat situația, ca de obicei, și s-a stabilit foarte clar o singură prioritate: unitatea în cadrul partidului, susținerea implementării mai departe a programului de guvernare și, bineînțeles, a proiectelor județene”, a declarat Dobra pentru site-ul pressalert, adăugând că nu se pune problema sancționării lui Bociu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (iunie 25th, 2018 at 18:41 )

Dobra declară:”“Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin și democratic…..” Că este „plin”, de acord, dar cu ce anume? Că pute rău!

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 08:24 )

PSD Timiş e chiar durduliu, băieţii au pus ceva pe ei de când conduc judeţul. Iar Bociu e aşa cum zice Adrian Pau, care iaca, vorba ceea: „Omul din beţia politică se trezeşte, din prostie jamais!” La fel şi Bociu, jebeleanul a ieşit cu bine din coşmarul Dragnea şi a spus ce a visat! Ne mirăm de dl Negoiţă, un om de cultură pasionat de rumba, samba,mambo, tumba, bomba, că vine cu asemenea postări învechite, de pe vremea lu Petru Ţuţea. Să nu uităm că dl Negoiţă, în calitate sa de consilier personal, l-a învăţat pe dl preşedinte C.I. Dobra paso doble, ba chiar şi un pic de bolero, ceea ce, orş’cum, e ceva pozitiv. Cât despre dna Ramona, bine ar face să candideze la preşedenţia PSD Timiş, căci o doamnă e oricând binevenită, modelul Veorica Vasilica e molipsitor pînă la pandemie social-democrată, boala României contemporane! Vorba senatorului de Călăraşi Vasile Nedelcu: „România este afectată de o pandemie a nesimţirii, a nepăsării şi a manipulării!”

 
Augustus a spus: (iunie 26th, 2018 at 10:53 )

Herr @anteconbega despre PSD numai de bine, vor scoate și eu două-trei voturi în familie și câteva în Timișoara pe baza de ură față de estompat și de clanul lui, dar să îl pui pe negoiță în barcă cu Țuțea nu e puțin cam mult? Sau avem de-a face cu un mare gânditor al vremurilor noastre și nu am știut să îl apreciem pe acest Negoiță care pare mai mult un fan al petrecerilor cu lăutari unde se dă în stambă șeful lui pe linie pe partid…

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 13:39 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zgduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau:
„Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 17:54 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zguduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea a spus: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau: „Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în mai 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 18:08 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zgduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau: „Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

 
anteconbega a spus: (iunie 27th, 2018 at 06:02 )

Nu ştiu cum s-a petrecut cu repetirul acesta enervant, dar,cum zice şvabul: „Aller guten Dinge sind drei”“, că vorba o au şi italienii:” Non c’è due senza tre…”

 
Augustus a spus: (iunie 27th, 2018 at 10:07 )

Herr @anteconbega, de acord cu cele spuse despre filozof, dar reprezentatul nostru local în cel mai bun caz îi scrie speech-ul lui Dobra, m-am uitat peste postarea în cauză și în afară de multă repetiție în răspunsuri nu prea am vazut inteligență, coerență și argumentare.

Devizul ultrașilor PSD Timiș cu afinități filozofice se pare că este: Ai n-ai Logos, pathos și ethos aperi partidul.

 
anteconbega a spus: (iunie 27th, 2018 at 12:03 )

Al cui reprezentat local e respectivul? Al nostru sau al urmaşilor urmaşilor lor? Părerea mea e că PSD nu are ultraşi! Doar oportunişti cu ifose de gladiatori prin lanurile de cucuruz furajer. Salve!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Tăriceanu, umilit de şeful său european. Guy Verhofstadt, scrisoare de suţinere pentru Kovesi

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a trimis o scrisoare lui Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în care îi cere să garanteze participarea Laurei Codruţa Kovesi la procesul de selecţie a procurorului european. În România, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se numără printre cei care au organizat ambuscada anti-Kovesi. Alături de europarlamentarul Sophie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tăriceanu, umilit de şeful său european. Guy Verhofstadt, scrisoare de suţinere pentru Kovesi
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Se poate şi aşa! Noua Informatica, victorie la Iaşi

Informatica Timişoara a obţinut prima victorie a noului proiect, o echipă compusă din jucatori tineri din zonă, dornici de performanţă, care au rămas la greu la echipă în ciuda dificultăţilor financiare. După ce trupa formată din jucători sub 19 ani a clubului a obţinut o calificare dramatică în sferturile Cupei, cu o victorie la Craiova,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate şi aşa! Noua Informatica, victorie la Iaşi
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Peste jumătate de milion de oi vor fi exportate din Timiș, în Iran

Vești excelente pentru crescătorii de ovine din România. Nu mai puțin de 800.00 de oi de la agenții economici din România vor fi exportate în Iran, după ce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a deschis piața de export pentru ovine cu Republica Iran. Discuțiile dintre oamenii de afaceri români și companiile din Iran se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste jumătate de milion de oi vor fi exportate din Timiș, în Iran

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Și anul acesta, ca de fiecare dată când vine data de 19 februarie, la Timișoara se sărbătorește Ziua Brâncuși. Este o sărbătoare națională care amintește de data nașterii marelui sculptor român. În urbea de pe Bega sărbătoarea este organizată de Fiii Gorjului. Cu această ocazie, Asociația Fiii Gorjului – Timișoara 1984 și Asociația Culturală Constantin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Constantin Brâncuși, sărbătorit la Timișoara , într-un simpozion care va avea loc la Bastionul Theresia
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul înscrierilor la cea de-a V-a ediție a Concursului Național de Matematică „Valeriu Alaci”. Întrecerea liceenilor pasionați de matematică este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, fiind destinată unităților de învățământ preuniversitar – atât cele private cât și cele de stat – din mediul urban, cât și din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liceenii pasionați de matematică se pot întrece la Concursul Național „Valeriu Alaci”, organizat de UPT
Informatica Timişoara a obţinut prima victorie a noului proiect, o echipă compusă din jucatori tineri din zonă, dornici de performanţă, care au rămas la greu la echipă în ciuda dificultăţilor financiare. După ce trupa formată din jucători sub 19 ani a clubului a obţinut o calificare dramatică în sferturile Cupei, cu o victorie la Craiova,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate şi aşa! Noua Informatica, victorie la Iaşi
Zeci de clădiri din Timișoara sunt un real pericol pentru trecători. Bucăți din ele stau să se prăbușească pe trotuarele pe care, zilnic, trec zeci, poate chiar sute de persoane. În ultimele două săptămâni la Timișoara, în urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au acordat 39 de amenzi proprietarilor clădirilor care sunt în stare avansată de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de clădiri din Timișoara pun în pericol viețile trecătorilor. Amenzi acordate celor care nu-și îngrijesc construcțiile
Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a trimis o scrisoare lui Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în care îi cere să garanteze participarea Laurei Codruţa Kovesi la procesul de selecţie a procurorului european. În România, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se numără printre cei care au organizat ambuscada anti-Kovesi. Alături de europarlamentarul Sophie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tăriceanu, umilit de şeful său european. Guy Verhofstadt, scrisoare de suţinere pentru Kovesi
Un cămin de bătrâni din Timiș a lăsat impresii care greu vor fi șterse din memoria celor care au efectuat luni un control la fața locului. Este vorba despre un cămin de bătrâni din Liebling, pe care autoritățile au fost nevoite să-l închidă din pricina condițiilor mizere în care stăteau vârstnicii. Reprezentanți ai Direcției de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Condiții mizere descoperite într-un cămin de bătrâni din Timiș, care a fost închis: excremente de șoareci, pereți mucegăiți și lenjerie murdară / FOTO / VIDEO
Urmărire ca în filme la sfârșitul săptămânii trecute, pentru oprirea unui bărbat care era dat în urmărire națională. Polițiștii timișeni l-au prins pe tânărul în vârstă de 24 de ani după ce l-au blocat în trafic, la intersecția străzilor Ion Mihalache cu Andrei Șaguna, în zona Dorobanților din Timișoara. Oamenii legii din cadrul Serviciului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat dat în urmărire națională pentru furt și tâlhărie, prins la Timișoara după ce a fost urmărit în trafic
Fauna din Munții Banatului dovedește încă o dată cât este de spectaculoasă. Imagini superbe cu un căprior și o căprioară au fost surprinse la o hrănitoare automată montată în zona munților Țarcu, care se află în administrația Ocolului Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin. Pentru astfel de animale, munții Țarcu oferă toate condițiile de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imagini spectaculoase surprinse în Munții Banatului / VIDEO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com