Sabin Bociu pune PSD Timiș pe jar. Deocamdată bătălia se dă pe Facebook

PSD-iștii locali au fost luați prin surprindere de ieșirea publică a primarului din Jebel, Sabin Bociu, vicepreședinte al PSD Timiș, care a cerut demisia lui Liviu Dragnea atât de la conducerea partidului, cât și a Camerei Deputaților. Dacă secretarul executiv al filialei, Adrian Negoiță, și o pretendentă la șefia PSD Timișoara îl atacă pe Bociu, deputatul Adrian Pau i-a luat apărarea.

Unul dintre cei mai vechi și influenți primari PSD din Timiș, Sabin Bociu, a luat luni o poziție publică împotriva lui Liviu Dragnea, solicitând demisia acestuia din funcția de președinte al partidului și Camerei Deputaților. Mai mult, Bociu îi etichetează pe colegii de partid care vor să continue alături de Dragnea drept “sinucigași politic”. Cum era de așteptat, reacțiile din filială la adresa lui Bociu nu s-au lăsat așteptate. De menționat că primarul din Jebel deține și funcția de vicepreședinte al PSD Timiș. La nivel de simpli membri, el a fost felicitat de mai mulți colegi. Primul care a luat însă poziție împotriva lui a fost secretarul executiv al PSD Timiș, Adrian Negoiță, care a ținut să amintească într-o postare pe Facebook un episod mai vechi.
“Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizitează comuna Jebel. Cu această ocazie primarul Sabin Bociu face următoarea declarație în fața cetățenilor din localitate: Este o onoare pentru noi, pentru localitatea noastră, să avem alături o personalitate ca domnul Liviu Dragnea, care ne-a fost întotdeauna alături și fiți convinși că ne va fi alături și în continuare…, a spus primarul comunei Jebel, Sabin Bociu. În calitate de secretar executiv al PSD Timiș am o întrebare retorică: când a mințit dl. Bociu, când era disperat să îl primească pe Liviu Dragnea în comună sau mai nou când s-a trezit năpădit de principii și valori?”, a postat Negoiță. Tot într-un comentariu pe Facebook, fosta consilieră locală și candidată la Senat, Ramona Olteanu, vine cu un alt gen de reproșuri la adresa lui Bociu. “Mie nu mi se pare deloc corect! Ar fi fost corect dacă nu ar fi existat o decizie prin care un partid întreg, prin forurile de conducere, nu ar fi luat o decizie în unanimitate de susținere a conducerii actuale! Iar poziția domnului primar, era normal sa fie comunicată în biroul județean și nu în presă”, a scris Olteanu, care se pregătește, potrivit mai multor surse din partid, să candideze la funcția de președinte al PSD Timișoara.
În schimb, în apărarea primarului din Jebel a sărit deputatul Adrian Pau. “De ce-l acuzăm pe Sabin Bociu??? Îl cunosc pe Sabin Bociu de multă vreme, iar datorită acestui lucru îmi permit să nu pun la îndoială calităţile pe care le are. Cu atât mai mult principiile sale şi faptul că mereu spune ce gândeşte. Sabin Bociu este unul dintre cei mai vechi şi performanţi primari pe care PSD Timiş îi are. Faptul că afirmă răspicat, aşa cum ne-a obişnuit, ceea ce crede nu este o supriză şi nici un lucru rău. Este dovada clară că suntem membrii unui partid viu, în care democraţia încă are loc. Atacurile unor colegi la adresa unui primar care este un stâlp al acestui partid nu fac bine, ele dovedesc slăbiciuni de care trebuie să ne debarasăm”, a postat Pau pe Facebook. În schimb, președintele PSD Timiș, Călin Dobra, înceracă să aibă o poziție împăciuitoare. “Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin și democratic. Este dreptul dumnealui. Noi în cadrul partidului am avut un Comitet Executiv Județean, unde s-a analizat situația, ca de obicei, și s-a stabilit foarte clar o singură prioritate: unitatea în cadrul partidului, susținerea implementării mai departe a programului de guvernare și, bineînțeles, a proiectelor județene”, a declarat Dobra pentru site-ul pressalert, adăugând că nu se pune problema sancționării lui Bociu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (iunie 25th, 2018 at 18:41 )

Dobra declară:”“Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin și democratic…..” Că este „plin”, de acord, dar cu ce anume? Că pute rău!

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 08:24 )

PSD Timiş e chiar durduliu, băieţii au pus ceva pe ei de când conduc judeţul. Iar Bociu e aşa cum zice Adrian Pau, care iaca, vorba ceea: „Omul din beţia politică se trezeşte, din prostie jamais!” La fel şi Bociu, jebeleanul a ieşit cu bine din coşmarul Dragnea şi a spus ce a visat! Ne mirăm de dl Negoiţă, un om de cultură pasionat de rumba, samba,mambo, tumba, bomba, că vine cu asemenea postări învechite, de pe vremea lu Petru Ţuţea. Să nu uităm că dl Negoiţă, în calitate sa de consilier personal, l-a învăţat pe dl preşedinte C.I. Dobra paso doble, ba chiar şi un pic de bolero, ceea ce, orş’cum, e ceva pozitiv. Cât despre dna Ramona, bine ar face să candideze la preşedenţia PSD Timiş, căci o doamnă e oricând binevenită, modelul Veorica Vasilica e molipsitor pînă la pandemie social-democrată, boala României contemporane! Vorba senatorului de Călăraşi Vasile Nedelcu: „România este afectată de o pandemie a nesimţirii, a nepăsării şi a manipulării!”

 
Augustus a spus: (iunie 26th, 2018 at 10:53 )

Herr @anteconbega despre PSD numai de bine, vor scoate și eu două-trei voturi în familie și câteva în Timișoara pe baza de ură față de estompat și de clanul lui, dar să îl pui pe negoiță în barcă cu Țuțea nu e puțin cam mult? Sau avem de-a face cu un mare gânditor al vremurilor noastre și nu am știut să îl apreciem pe acest Negoiță care pare mai mult un fan al petrecerilor cu lăutari unde se dă în stambă șeful lui pe linie pe partid…

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 13:39 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zgduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau:
„Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 17:54 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zguduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea a spus: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau: „Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în mai 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

 
anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 18:08 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zgduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau: „Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

 
anteconbega a spus: (iunie 27th, 2018 at 06:02 )

Nu ştiu cum s-a petrecut cu repetirul acesta enervant, dar,cum zice şvabul: „Aller guten Dinge sind drei”“, că vorba o au şi italienii:” Non c’è due senza tre…”

 
Augustus a spus: (iunie 27th, 2018 at 10:07 )

Herr @anteconbega, de acord cu cele spuse despre filozof, dar reprezentatul nostru local în cel mai bun caz îi scrie speech-ul lui Dobra, m-am uitat peste postarea în cauză și în afară de multă repetiție în răspunsuri nu prea am vazut inteligență, coerență și argumentare.

Devizul ultrașilor PSD Timiș cu afinități filozofice se pare că este: Ai n-ai Logos, pathos și ethos aperi partidul.

 
anteconbega a spus: (iunie 27th, 2018 at 12:03 )

Al cui reprezentat local e respectivul? Al nostru sau al urmaşilor urmaşilor lor? Părerea mea e că PSD nu are ultraşi! Doar oportunişti cu ifose de gladiatori prin lanurile de cucuruz furajer. Salve!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top