Primarul Nicolae Robu prezintă pe Facebook o listă cu 12 titluri de “Cel mai…” obținute de Timișoara în mandatele sale. Numai că multe dintre acestea nu sunt meritul lui. Mai mult, Robu se laudă cu locul II obținut în Revista Forbes, deși în trecut Timișoara a fost pe locul I. Aceeași revistă arată că, în mandatele lui Robu, decalajul dintre Timișoara și Arad s-a redus foarte mult, iar Clujul a avut “cea mai dinamică evoluție”.
Numai faptul că a făcut din Timișoara primul oraș iluminat electric nu și l-a asumat primarul Nicolae Robu într-o postare pe Facebook în care prezintă “realizările” sale din ultimii ani. “12 TITLURI DE “CEL MAI” OBȚINUTE DE TIMIȘOARA ÎN ULTIMII ANI!
1. Orașul Capitală a Culturii Europene pentru 2021;
2. Orașul Best Destination pentru Turism
3. Orașul de Excelență în Urbanism;
4. Orașul Cel Mai Dinamic;
5. Orașul Cel Mai Bun din Provincie;
6. Orașul cu Cea Mai Mare Creștere a Turismului;
7. Orașul cu Cea Mai Extinsă Zonă Pietonală
8. Orașul cu Cea Mai Lungă Rețea de Piste de Biciclete;
9. Orașul Cel Mai Recomandat pentru Investiții;
10. Orașul cu Cea Mai Mică Fiscalitate Locală;
11. Orașul cu Excelență în Implementarea Conceptului de Smart City;
12. Orașul cu Cele Mai Multe Subsisteme de Transport Public (tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuze, biciclete și vaporașe)”, arată Robu într-o postare făcută dimineață pe Facebook.
Cu câteva ore înainte de această postare, Robu s-a lăudat și cu titlul dat de Forbes Timișoarei, respectiv locul II, în topul “Forbes Best Cities 2018”. El nu uită nici acum să-i atace pe “haterii” care nu-i recunsoc meritele. “Evaluarea orașelor s-a făcut NU PE BAZĂ DE CÂRCOTELI și nici pe laude de sine sau imagine plătită, ci pe date provenite de la Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și listafirme.ro. Iată clasamentul, sec -e vorba de clasamentul Provinciei, accentuez, capitala fiind… capitală!-:
1. Timișoara 2. Cluj-Napoca 3. Brașov 4. Arad 5. Constanța 6. Alba-Iulia 7. Oradea 8. Sibiu 9. Iași. P.S. Mă întreb, cum or fi dormind după aflarea veștii acei indivizi care, aproape zi de zi, în campania lor deșănțată, patologică de-a dreptul, împotriva mea, prezintă Timișoara devansată ba de x, ba de y -așa…, un fel de outsider și ea, pe-acolo-! Indivizi asupra cărora te și întrebi, văzând cât de mare le este prostia, dacă există în realitate, tot așa cum se întreba ardeleanul privind la girafă, dacă există ea în realitate, dat fiind cât de lung îi este gâtul! ”, exultă Robu.
Intrând însă pe revista Forbes, lucrurile stau foarte departe de ceea ce acreditează Robu. Astfel afli că, în ultimii ani, Timișoara nu doar că n-a evoluat, dar a pierdut titulatura de lider pe care o avea înainte: “Fostul lider al topului anual al Forbes România își păstrează, pentru al doilea an consecutiv, poziția a doua în clasamentul general”, arată cei de la Forbes. Iată însă ce scrie la Cluj: “Orașul cu cea mai dinamică evoluție în ultimul deceniu revine pe podium în ierarhia Forbes România și amenință tot mai mult poziția de lider.”. Ca să nu mai vorbim de Arad: “Mica Viena de pe Mureș se apropie tot mai mult de Mica Viena de pe Bega în clasamentul anual al Forbes România.” Așadar precum în bancul de la Radio Erevan, în ultimii ani, Timișoara condusă de Robu nu doar că n-a progresat, dar a căzut un loc în clasament. Mai mult, se arată clar că, în aceeași perioadă, Clujul și Aradul au cunoscut un progres remarcabil, muncipiul de pe Mureș apropiindu-se de Timișoara.
Comentarii prin facebook