Unii elevi de la Colegiul Națjonal Bănățean din Timișoara ar putea face ore de după-amiază. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului mare de clase pregătitoare și a lipsei de spațiu.
Și-au propus un număr de patru clase pregătitoare pentru anul școlar viitor, dar cei de la CNB se confruntă acum cu o situație neplăcută: au opt clase formate și lipsă de spațiu. Conform metodologiei, reprezentanții școlii trebuie să înscrie în clasa pregătitoare copiii aflați în circumscripție, pe străzile arondate unității de învățământ. Părinții care vor un loc într-o școală de renume pentru copiii lor își fac viză de flotant pe străzile arondate și prind un loc la școala dorită. Rezultatul? Nu mai sunt spații pentru ca elevii să învețe doar de dimineață. Directorul Colegiului Național Bănățean Timișoara spune că a cerut spații suplimentare de la primărie și Inspectoratul Școlar Județean încă din luna mai, dar nu a primit niciun răspuns. Își va pune și birou la dispoziție pentru a se fac e acolo o sală de clasă…
„Inclusiv în birou la mine, dacă trebuie fac sală de clasă. Important este ca acești copii să vină de dimineață. Am avea nevoie în momentul de față de patru săli de clasă, ca să rămânem de dimineață, în situația existentă. Cele patru clase vin ca urmare a suplimentării numărului de clase pregătitoare. Avem opt clase pregătitoare și am cerut patru clase pregătitoare. Noi facem tot posibilul, tot ce ține de noi uman”, spune Sorin Ionescu, directorul CNB.
Primăria Timișoara a încheiat, în noiembrie 2016, negocierile cu Episcopia Romano-Catolică pentru achiziția campusului CNB. Este vorba despre un teren intravilan de 13.129 mp și un total de suprafață construită desfășurată de 13.165 mp, în șase corpuri de clădire. Prețul convenit a fost de 4,6 milioane de euro, sumă care va fi plătită în trei ani, în rate trimestriale.
Comentarii prin facebook